Rehn yhä suosituin presidenttiehdokasYK:n Bosnia-lähettiläs Elisabeth Rehn (r.) on pysynyt ykköstilalla MTV3:n teettämässä presidentin valintaa koskevassa mielipidemittauksessa. Reseach Internationalin tekemän kyselyn mukaan Rehnin kannatus on noussut kolme prosenttiyksikköä viime syksynä tehdystä vastaavasta kyselystä.


Nyt Rehn voittaisi vastaehdokkaansa selvästi sekä vaalien ensimmäisellä että toisella kierroksella.

Jos toisella kierroksella vastakkain olisivat Rehn ja sosialidemokraattien Tarja Halonen, Rehn voittaisi prosentein 57-43. Rehn voittaisi myös kokoomuksen Riitta Uosukaisen.

Jos vastakkain olisivat Uosukainen ja Halonen, kisa päättyisi Uosukaisen voittoon luvuin 53-47. Uosukainen ei kyselyn perusteella kuitenkaan pääsisi vaalien toiselle kierrokselle, sillä Halonen tiputtaisi hänet niukasti.

Esko Aho ei pärjäisi naisporukassa

Keskustan Esko Aho ei pääsisi vaalien toiselle kierrokselle ja häviäisi kaikille naisehdokkaille vihreiden Heidi Hautalaa lukuunottamatta.

Puhelinhaastatteluna toteutetun kyselyn mukaan Rehniä kannattaisi 31 prosenttia vastanneista.

Ulkoministeri Tarja Halonen saisi 24:n ja eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen 23:n prosentin kannatuksen. Puoluejohtaja Esko Aholle mitattiin 18 ja europarlamentaarikko Heidi Hautalalle neljä prosenttia äänistä.

Presidentti Martti Ahtisaari ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistö jätettiin kyselyn ulkopuolelle.

Tutkimuksessa haastateltiin 2 011 henkilöä 11.-19. toukokuuta. Tulosten virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä.

Myös vappuna julkaistun Sanomalehti Kalevan Suomen Gallupilla teettämä kyselyn mukaan Rehnin asema oli vahvin. Halonen nousi edellisen mittauksen 13. sijalta suoraan kolmanneksi. Toiseksi suosituin oli Uosukainen.

Maaliskuun alussa Yleisradion TV-uutisten Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan Rehn olisi päihittänyt selvin luvuin Ahtisaaren sekä vaalin ensimmäisellä että toisella kierroksella.

STT-IA
24.5.1999


POLITIIKKA -SIVULLE