Sonera nostaa puheluiden hintaa heinäkuun alustaTeleoperaattori Sonera nostaa paikallispuhelujen ja paikallisverkkomaksun hintaa 1. heinäkuuta.


Soneran mukaan kokonaisuutena korotusten ei pitäisi lisätä oleellisesti kotitalouksien puhelinlaskua, sillä uusi hinnoittelurakenne suosii pitkiä puheluita. Keskimääräistä pidempiä puheluita tulee Internetin käytöstä.

Johtaja Jukka Kämäri Sonerasta kertoo, että Internetin käyttö lisääntyy koko ajan ja näin ollen hyödystä nauttii entistä useampi.
- Puhelukohtaisen korotuksen vaikutus tasoittuu noin 22 minuutin pituisen paikallispuhelun jälkeen. Sitä pidempien puheluiden uudet hinnat ovat edullisempia kuin nykyiset, hän selvittää.

Hän ei kerro, kuinka suuri osuus Soneran paikallispuheluista kestää yli 22 minuuttia. Hinnankorotuksilla Sonera valmistautuu myös tuleviin lankapuhelininvestointeihin.

Kämärin mukaan Soneralla niihin menee keskimääräistä enemmän, koska valtaosa sen liittymistä on harvaan asutuilla alueilla.
- Liittymää kohden investoinnit maksavat enemmän, hän huomauttaa.

Kämäri tähdensi, että uusilla investoinneilla parannetaan palveluja tulevaisuudessa.

Pitkien puheluiden hinnat halpenevat

Paikallispuhelun hinta on heinäkuun alusta 60 penniä puhelulta ja 7 penniä minuutilta. Nyt hinta on 48,8 penniä puhelulta ja 7,5 penniä minuutilta.

Paikallisverkkomaksu nousee 36 penniin puhelulta. Lisäksi veloitetaan 4,2 penniä minuutilta. Nyt Verkkomaksu 29,28 penniä puhelu plus 4,5 penniä minuutilta.

Paikallisverkkomaksu peritään ulkomaan-, kauko- ja palvelunumeroihin sekä lankapuhelimesta matkapuhelimiin soitettavista puheluista. Paikallisverkkomaksu tuli käyttöön toukokuun alussa.

Soneralla on noin 630 000 lankapuhelinliittymää. Yhtiö ei kerro, kuinka suuri osa sen liikevaihdosta tulee paikallispuheluista. Soneran ohella paikallispuhelinliikennettä hoitavat maakunnalliset puhelinyhtiöt.

STT-IA
21.5.1999


TALOUS -SIVULLE