Verokortti mukaan kesätyöpaikkaanKesän alkaessa monet koululaiset sekä opiskelijat hakeutuvat kesätöihin. Heti työn alkaessa heidän on vietävä verokortti työnantajalle. Verokortti on annettava, vaikka palkasta ei tarvitsisi periä veroa lainkaan.


Pelkkää palkkatuloa saava voi ansaita vuodessa noin 9 200 markkaa ilman, että tulosta menee veroa.

Vuoden 1998 lopulla on verokortti tullut postissa kaikille yli 15 vuotta sekä nuoremmille, joilla on aiemmin ollut palkkatuloja.

Jos verokorttia ei ole tullut tai se on esimerkiksi kadonnut, saa uuden verokortin verotoimistosta pelkällä puhelinsoitolla. Samoin muutosta ennakonpidätysprosenttiin voi pyytää puhelimitse, jos prosentti on ilmiselvästi liian suuri.

Uutta verokorttia varten koululaisen tai opiskelijan pitää arvioida paljonko hän saa vuoden aikana palkkaa ja opintorahaa. Jos palkkaa tai opintorahaa on jo maksettu alkuvuonna, on tieto mahdollisesti peritystä ennakonpidätyksen määrästä myös tarpeen. Palkasta peritty ennakonpidätys näkyy työnantajalta saadulta palkkalaskelmalta.

Verohallinnon kampanja "Kesätyö" käynnistyi toukokuun puolessa välissä kaikilla kaupallisilla radioasemilla. Verohallinnon Internet-palvelun kampanjasivuilta, osoitteesta www.vero.fi löytyy lisätietoa koululaisten ja opiskelijoiden kesätöiden verotuksesta.

IA
21.5.1999


TALOUS -SIVULLE