Nykypäivä

Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Talous
Ulkomaat
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Linkit
Arkisto

Politiikka



MTK: Maatalouden miljardivaje perustuu ministeriön omiin laskuihin

Maataloustuottajien etujärjestö MTK ei hyväksy maatalousministeri Kalevi Hemilän (sit.) kantaa, että MTK:n maatalousohjelmiin vaatima miljardin markan lisäys olisi täysin ylimääräistä rahoitusta EU:ssa sovitun maatalousrahoituksen lisäksi. (Päivitys 4.8.1999)

MTK katsoo hallituksen lipeävän ohjelmastaan ja perää miljardia

Maataloustuottajien etujärjestö MTK on huolissaan maatalous- ja maaseutupolitiikan rahoituksen jäämisestä huomattavasti pienemmäksi kuin EU:n Agenda 2000 -sopimusta tehtäessä arvioitiin. (Päivitys 3.8.1999)

Hemilä: MTK:n vaatimukset perustuvat tulkintavirheeseen

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä (sit.) pitää MTK:n laskelmia miljardin markan rahoitusvajeesta epärealistisina ja ylimitoitettuihin toiveisiin perustuvana. (Päivitys 3.8.1999)

Kristillinen liitto: Hallitus ei pidä työttömyyden alentamista enää itseisarvona

Kristillisen liiton puheenjohtaja Bjarne Kallis moittii hallitusta työttömyyden merkityksen vähättelystä. (Päivitys 3.8.1999)

Veronmaksajat: Korkovähennysten lisäleikkaamiselle ei ole perusteita

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen katsoo, että pääministeri Paavo Lipposen ja ministeri Suvi-Anne Siimeksen esille nostama asuntolainojen korkovähennyksen poisto muilta kuin ensiasunnon ostajilta olisi perusteeton ja väärä keino asuntomarkkinoiden ylikuumenemisen hillinnässä. (Päivitys 3.8.1999)

Sailas perää politiikkaa takaisin politiikkaan

Valtiovarainministeriön valtiosihteerin Raimo Sailaksen mielestä budjettiriihen yhteydessä ei käyty riittävästi perustavaa keskustelua siitä, millä tavalla valtion rahat tulisi jakaa eri ministeriöiden välillä. (Päivitys 3.8.1999)

Lomé-yhteistyöstä ei päästy sopimukseen

EU:n ja 71:n Afrikan, Karibian ja Tyynen meren valtion talous- ja kehitysyhteistyötä koskevan Lomé-sopimuksen uudistaminen lykkäytyy loppuvuoteen. Brysselissä loppuviikosta käydyt neuvottelut kariutuivat vastustukseen sopimuksen sisällöstä. (Päivitys 2.8.1999)

Perussuomalaiset siirsivät päätöksen presidenttiehdokkaasta syksyyn - Karjalaa vaaditaan takaisin

Perussuomalaiset päättivät puoluekokouksessaan Seinäjoella, että puolueen presidenttiehdokas nimetään vasta syyskuussa pidettävässä puoluevaltuuston kokouksessa. Puolueen pyrkimyksenä on yhdistää voimat usean EU:n vastaisen pienpuolueen ja kansalaisliikkeen kanssa yhteisen tunnetun ehdokkaan saamiseksi vaaleihin. (Päivitys 1.8.1999)

Timo Soini säilytti puheenjohtajuutensa Perussuomalaisissa tiukan keskustelun päätteeksi

Espoolainen Timo Soini piti paikkansa Perussuomalaisten puheenjohtajana hänen vastaehdokkaansa, seinäjokelaisen Jorma Metsä-Ketelän vetäydyttyä kisasta ennen äänestystä kitkerän keskustelun päätteeksi. (Päivitys 31.7.1999)


Valtio vapautti Ilkka Suomisen korvausvastuusta Wärtsilä-jupakassa

Hallitus on päättänyt vapauttaa korvausvastuusta Ilkka Suomisen, Bror Wahlroosin ja Aarno Järvisen, jotka toimivat valtion edustajina kymmenen vuotta sitten konkurssiin johtaneissa Wärtsilä Meriteollisuuden rahoitusjärjestelyissä.

Julkiset palvelut tietoverkoista kaikkien ulottuville

Valtio ryhtyy edistämään sähköistä asiointia hallinnossa. Tavoitteena on julkisten palvelujen saaminen tasapuolisesti kaikkien ulottuville tietoverkkojen kautta.

EU:n etiikkakomitea: Terveystietojen käytöstä saatava EU:n kattavat säännöt

Euroopan unioniin on luotava lääketieteellisten tietojen suojelemista koskeva direktiivi. Tätä mieltä on etiikkaa käsittelevä eurooppalainen asiantuntijaryhmä EGE, joka esitti suosituksensa terveystietojen käytöstä ja niiden yksityisyyden turvaamisesta perjantaina Helsingissä.

Ulkoministeri Halonen tapaa Lähi-idän huippupoliitikot

Ulkoministeri Tarja Halonen aloittaa sunnuntaina viiden päivän Lähi-idän kierroksen EU:n puheenjohtajan ominaisuudessa. Halonen vierailee Egyptissä, Israelissa, Palestiinalaisalueella, Jordaniassa, Syyriassa ja Libanonissa.

Kuntaliitto vetoaa kansanedustajiin budjetin muuttamiseksi

Kuntaliitto vetoaa kansanedustajiin, jotta hallituksen budjettiesitykseen sisältyvä kuntien yhteisövero-osuuden leikkaus peruttaisiin. Suomen kaikkia kuntia edustava liitto pitää tärkeänä, että yhteisöveroon liittyvät kysymykset samoin kuin ansiotulovähennyksen korotuksen vaikutukset arvioidaan vielä uudelleen.

Stepashin: Venäjä haluaa Balkanin jälleenrakennustyöhön

Venäjä haluaa osallistua tasavertaisena Jugoslavian jälleenrakennustyöhön, Venäjän pääministeri Sergei Stepashin sanoi Moskovassa torstaina pääministeri Paavo Lipposen kanssa käymiensä keskustelujen jälkeen.

Siimes: Ensiasunnon hankkijoita pitäisi suosia

Asuntojen hintojen nopea nousu voi johtaa samanlaiseen hintakuplaan ja romahdukseen kuin viime vuosikymmenenvaihteessa, varoittaa asuntoasioista vastaava ministeri Suvi-Anne Siimes.

Nuoret kohti kasvukeskuksia ja pääkaupunkiseutua

Kuntaliiton ja Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n yhteisessä Nuorten Suomi 2001 - tutkimushankkeessa on selvitetty nuorten muuttoaikeita ja tyytyväisyyttä elinoloihinsa. Viimeisimpään kyselykierrokseen vastanneista 4350 nuoresta 60 prosenttia suunnitteli muuttoa lähivuosina.

Ahtisaari: Sarajevon huippukokous alku pitkälle prosessille

Kaakkois-Euroopan vakaussopimuksen huippukokous alkoi torstaina Sarajevossa alueen valtioiden johtajien tapaamisella.

Raportti: Harmaan talouden torjunta edellyttää viranomaisyhteistyötä

Harmaa talous rokottaa yhteiskuntaa vähintään 20 miljardilla markalla vuosittain. Väärinkäytösten torjuminen edellyttää viranomaisten yhteistyön tiivistämistä.

EU-komissio lyhentäisi euron rinnakkaiskäyttöä

EU-komissio kehottaa jäsenmaita lyhentämään vuoden 2002 alun siirtymäaikaa, kun euro ja kansallinen valuutta ovat yhtä aikaa käytössä.

Tilisiirrot maasta toiseen nopeutuvat

Yksityishenkilöiden sekä pienten ja keskisuurten yritysten tilisiirrot maasta toiseen helpottuvat ensi kuun puolivälistä alkaen. Uusi tilisiirtolaki koskee kaikkia Suomessa tehtäviä tilisiirtoja.

Vapaarahoitteiset asumisoikeusasunnot eduskuntaan viimeistään keväällä

Keväällä laaditun hallitusohjelman mukaan asumisoikeusasumista on tarkoitus edelleen lisätä arava- ja korkotukilainoituksella. Asumisoikeusasunnot ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan tasaiseen tahtiin.

Suomi esittelee EU-maille opettamisen teknologiaa

Opetusministeriö paistattelee kolmen päivän ajan Suomen tietoteknisen osaamisen ja uusien viestintävälineiden luomassa maineessa.

Hemilä puolusti kansallista maataloustukea

Hallitus on maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän mukaan varannut riittävät määrärahat maataloustukea varten ensi vuoden tulo- ja menoarvioon. Samoin se on sitoutunut jatkamaan kansallista maataloustukea ja huolehtimaan maatalouden kannattavuudesta koko hallituskautensa ajan.

Miljoona oppikirjaa Palestiinaan Suomen lahjarahoilla

Palestiinan peruskoululaisille painetaan miljoona koulukirjaa Suomen lahjoittamilla rahoilla.

Viikon varrelta - politiikkaa lyhyesti

Sisäministeri Häkämies vaatii tarkistusta ulkomaalaislakiin. Maakunnille päätösvalta EU-rahojen käytöstä. Nuorten toimeentulotukea kaavaillaan vastikkeelliseksi. Hassi puolustusneuvostoon Haaviston tilalle. Hyssälä: Hammashoidon maksut sortavat hoitoa eniten tarvitsevia. Liikasen kuulemistilaisuus elokuun lopussa. Kolme ehdokasta EN:n ihmisoikeusasiamieheksi. Kasvukeskukset houkuttavat nuoria - elinolot vaikuttavat muuttoaikeisiin. Maassamuuton kasvu heikentynyt.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana.

Sivun alkuun