EUnet

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Valmistaudu uuteen vuosituhanteen: Milleniumin käsikirjat syynissä

Millenium tulee, oletko valmis? Kun maapallon matkamittari kääntyy tasalukemaan pullonkorkit poksahtelevat, maailmanlopunennustajat höpöttävät ja markkinamiehet maiskuttavat suupieliään, niin mitä juuri sinä hyvä lukija aiot tehdä?

Viikon pelidemo: Rainbow Six - Rogue Spear

Strategiapelit kasvattavat tasaisesti markkinaosuuttaan. Eikä ihme, sillä jos kaikki tämän lajin tulevat pelit ovat Red Storm Entertainmentin Rogue Spearin tasoisia.

Virtuaalijääkärit

Virtuaalijääkärit on Jääkärisäätiön ja Markku Onttosen tuottama ja Mediayhtiö Sansibarin toteuttama kolmiosainen cd-rom -trilogia jääkäriliikkeen historiasta.

Viimeisin jääkausi olikin luultua lyhyempi

Viimeinen jääkausi Suomessa oli paljon luultua lyhyempi. Myös täällä vaelteli mammutteja vielä 25 000 vuotta sitten. Uudet tutkimustulokset muuttavat näin kuvaa Suomen jäätiköitymishistoriasta.

Tuore ympäristökirja: Optimismiin ei aihetta, on siis vain toivottava

Ilmansaasteet, maapallon lämpeneminen, vesien likaantuminen, ydinsaaste, otsoniaukko, jätevuoret... Lista maailman ympäristöongelmista tuntuu loputtomalta ja lohduttomalta.

Miesten hormoniehkäisy markkinoille 2-3 vuodessa

Miehille tarkoitettu hormonaalinen ehkäisykeino saattaa olla markkinoilla jo kahden, kolmen vuoden kuluttua.

Robottiyhteisö kykenee yhteisölliseen työhön muurahaisten tapaan

Teknillisen korkeakoulun tutkijat ovat ottaneet vaarin kuningas Salomonin kehotuksesta, jonka mukaan laiskimuksen kannattaisi ottaa oppia muurahaisen työskentelytavasta.

Perinnekin voi vapauttaa nykynaisen

Naisen hyvän elämän odotukset ovat muuttuneet huomattavasti muutamassa vuosikymmenessä. Edellisillä sukupolvilla ei juuri ollut varaa valita elämäntapaansa, kun taas koulutetun nykynaisen on suorastaan pakko valita loputtomista vaihtoehdoista omansa.

Suurten ikäluokkien mies kasvattanut entisin arvoin ja uusin opein

Suurten ikäluokkien miehet ovat kasvattaneet lapsensa vanhemmiltaan omaksumiensa arvojen mukaisesti. Tämän perusteella psykologian lisensiaatti Merja Korhonen arvioikin väitöstyössään, että huoli moraalikasvatuksen katoamisesta suomalaisesta perheestä on ollut liioiteltu.

Ilmastonmuutos kaipaa Kioton sopimusta jämäkämpää jarrua

Ilmastonmuutoksen torjumisen vaikeutta kuvaa se, että kiistellyllä Kioton ilmastosopimuksella nipistetään vain ohut siivu hiilidioksidipitoisuuden kasvusta ilmakehässä. Hiilipäästöjen vähentämistarve on huikean paljon enemmän kuin mihin maailman valtiot ovat halukkaita sitoutumaan.

Ravinnolla ja ruumiinrakenteella on yhteys rintasyövän riskiin

Elämäntapojen muutoksella voi vähentää riskiä sairastua rintasyöpään, koska ravinnolla ja ruumiinrakenteella on yhteys sairauteen. Varsinkin keskivartalolihavuus moninkertaistaa rintasyövän riskiä.

Kuninkaantiellä syödään Kustaa Vaasan iltapalaa ja kalaa Eerik XIV:n hovin tapaan

Kuninkaantieksi nimitetty, Suomen kahden huomattavimman keskiaikaisen linnan välillä kulkeva tie johti Turusta Viipuriin. Tie oli osa pitkää reittiä, joka vei Göteborgista Västeråsiin, Tukholmaan, Turkuun ja Viipuriin.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun