Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Hätäkeskusten toiminta siirtymässä suuryksiköihin

Uuden hätäkeskuslain tarkoituksena on keskittää koko pelastustoimi huomattavasti nykyistä suurempiin yksiköihin ja yhdistää pelastusalan toiminnot. Tällä hetkellä Suomessa toimii 34 kuntien ylläpitämää hätäkeskusta. Lakiesityksen perusteella uudella tavalla järjestettyjä keskuksia olisi 13-15.

Syöpäjärjestöt jahtaavat netissä sarjamurhaajaa

When death comes, you're alone, (Kun kuolema tulee, olet yksin) vihjaa avausteksti syöpäjärjestöjen uusilla nettisivuilla.

Pian takkikin on tietokone

Tampereen teknillisessä korkeakoulussa kehitellään päälle puettavaa tietokonetta. Kyse on asusteisiin liitettävästä elektroniikasta, joka soveltuu tiedon keräämiseen ja muokkaamiseen sekä kommunikointiin.

Liikenteen verotus voitaisiin toteuttaa satelliittipaikannuksen avulla

Monen verokarhun kynsimän kansalaisen unelmana on saada maksaa veroja vain niistä yhteiskunnan palveluista, joita käyttää. Utopiaa, tuhahtaa moni, mutta autoilijan verotus olisi periaatteessa mahdollista toteuttaa tällä periaatteella nykyaikaisen GSM-puhelin- ja GPS-satelliittipaikannustekniikan avulla ainakin liikenteen ns. rajakustannusten osalta.

Syyttäjien kansainväliselle yhteistyölle vauhtia

Euroopan oikeusviranomaiset tehostavat yhteistyötään järjestäytyneen rikollisuuden torjumiseksi.

Provosointi ja väärinkäytökset eivät kuulu poliisin rooliin

Suomalainen poliisi syyllistyy äärimmäisen harvoin väärinkäytöksiin tai toimintaan, jota ei voi hyväksyä. Suomalainen poliisi ei myöskään turhaan provosoi kansalaisia, selviää tutkija Timo Korander väitöskirjatyön alustavista tuloksista.

Poliisille ehdotetaan lisävaltuuksia - Salakuuntelu asuinhuoneistossa mahdolliseksi

Poliisin toimivaltuuksia nimenomaan törkeiden rikosten selvittämisessä ehdotetaan lisättäväksi. Esitutkinta- ja pakkokeinolakityöryhmän ehdotuksista merkittävin on, että poliisi voisi törkeimpien rikosten tutkinnassa tunkeutua salaa epäillyn kotiin ja asettaa sinne teknisiä kuuntelulaitteita.

Ekologista tulevaisuuden asumista: Villa 2000 taipuu käyttäjänsä mukaan

Tuusulassa ensi kesänä pidettävien asuntomessujen vetonaulaksi on kehitetty Villa 2000, tulevaisuuden ympäristö- ja asukasystävällinen talo. Asuntomessut esitteli visiota ensi vuosituhannen asumismuodoksi Helsingissä keskiviikkona.

Helsinkiläiseläkeläiset varautuvat jo oikeudenkäynteihin Kela-jupakan vuoksi

Helsinkiläiset eläkejärjestöt varautuvat jo oikeustoimiin, jos Kela ryhtyy perimään liikaa maksamiaan eläkkeitä takaisin.

Ongelma alueellinen: Terveyskeskusten lääkäripula koettelee Pohjanmaata ja Lappia

Lääkäriliiton tekemän kyselyn mukaan terveyskeskusten lääkäripula on alueellinen ongelma. Lääkäripula koettelee Pohjanmaata ja Lappia. Koko maassa terveyskeskuslääkärien viroista tai toimista on hoitamatta viisi prosenttia.

Pienten kuntien koulutus kovilla?

Pienten kuntien kyky huolehtia jatkossa koulunpidostaan huolettaa sekä opetusministeri Maija Raskia (sd.) että opetushallituksen pääjohtajaa Jukka Sarjalaa.

Kveeniyhdistys vaatii tutkimusta maaoikeuksista

Kesällä perustettu Kveenimaa-yhdistys kokoaa Pohjois-Suomessa, -Ruotsissa ja -Norjassa asuvia muinaiskveenien jälkeläisiä kamppailuun pohjoisen maaoikeuksista.

Sivun alkuun