Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Työterveysala kaipaa ekonomisteja moraalikeskusteluun

Ekonomistien kannattaisi liittyä ihmisten työkykyä arvioivien asiantuntijoiden kuten työterveyslääkärien, yritysvalmentajien ja psykologien rintamaan laskeskelemaan kustannuksia, joita kertyy yrityksen kilpailukyvyn, kiireen, laadun ja tuottavuuden vaatimuksista.

EU:n veropaketti pahassa umpikujassa

Haitallisen verokilpailun ehkäisemiseen tähtäävä EU:n veropakettihanke on yhä hankalassa pattitilanteessa.

Sopu kolmannen sukupolven matkaviestinjärjestelmästä syntyi

ITU:n eli kansainvälisen televiestintäliiton parisataa asiantuntijaa on päässyt yksimielisyyteen kolmannen sukupolven matkaviestinjärjestelmän radioteknisistä ominaisuuksista.

MNB joutunee pidentämään jälleen tarjoustaan Christiania Bankista

Norjan parlamentin talousvaliokunta lupailee kantaansa Christiania Bankin myyntiin viimeistään 30. marraskuuta. Koko parlamentti eli suurkäräjät saavat asian käsiteltäväkseen vasta sitten.

Ruotsalaiskaksikko kauppaa vaatteita netissä seitsemällä kielellä

Ruotsalaiskaksikko avasi keskiviikkona kansainvälisen vaatekaupan netissä. Boo.com kauppa tuotteitaan kaikissa EU-maissa, Sveitsissä, Kanadassa ja USA:ssa seitsemällä kielellä, myös suomeksi.

EU:lla vaikeuksia saada yhteiset säännöt mm. lainojen ja vakuutusten etämyyntiin

Luottojen, vakuutusten, sijoitusten ja muiden rahoituspalvelujen etämyynti kuluttajille lisääntyy koko ajan, mutta EU-mailla on suuria vaikeuksia löytää siihen yhteiset pelisäännöt. Etämyynti on kaupantekoa esimerkiksi puhelimen, faxin, postin tai tietoverkkojen kautta.

Eettinen sijoittaminen tulossa myös Suomeen

Sijoittaminen ja maailmanparantaminen ovat asioita, joista harvoin puhutaan samassa yhteydessä. Kun sijoittaja hakee varoilleen tuottoa, kylmä järki ratkaisee, ei lämmin sydän. Aina tilanne ei kuitenkaan ole näin mustavalkoinen.

Kuluttajabarometri: Suomalaisten luottamus talouteen vahvistunut

Suomalaiset uskovat edelleen talouden myönteiseen kehitykseen. Kuluttajien luottamusindikaattori oli lokakuussa 15,4 eli korkeampi kuin syyskuussa ja vuosi sitten.

EKP nosti ohjauskorkonsa kolmeen prosenttiin

Euroopan keskuspankki korotti torstaina keskeistä ohjauskorkoaan puolella prosenttiyksiöllä kolmeen prosenttiin. Käytännössä kyse on lähinnä keskuspankin rahapolitiikasta, mutta päätös heijastuu jossain määrin myös lyhyisiin euriborkorkohin, joita käytetään muun muassa asuntolainojen viitekorkoina.

HS: Jouko K. Leskisen Orion-kaupat rikostutkintaan

Rahoitustarkastus eli Rata on siirtänyt epäillyt Orionin sisäpiirikaupat Helsingin rikospoliisille tutkittavaksi, kertoi Helsingin Sanomat perjantaina.

OECD:n maatalouden tuki kasvoi uudelleen 1998

Maatalouden saama tuki kasvoi OECD-maissa viime vuonna ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun maatalouskauppaa ja tuotantoa ryhdyttiin tervehdyttämään viime vuosikymmenen puolivälissä. Maatalouden kokonaistuki kasvoi OECD:n keräämien tietojen mukaan 27,5 miljardia ecua ja kohosi 324 miljardiin ecuun.

Maataloudesta WTO:n vuosituhannen kierroksen vaikein aihe

Maailman kauppajärjestön WTO:n uuden maailmankaupan neuvottelukierroksen vaikeimmaksi aiheeksi nousee varmasti kansainvälisen maatalouskaupan vapauttaminen.

Ilmarisen Puro luopuisi työttömyyseläkkeestä

Lakisääteisen eläketurvan uudistustyötä viime vuodet "ohjannut" toimitusjohtaja Kari Puro katsoo, että seuraavaksi on paneuduttava toden teolla työstä jäänti-iän nostamiseen.

RTT:n ennuste: Rakentaminen kasvaa 5 prosenttia ensi vuonna

Tänä vuonna aloitetaan noin 35 000:n ja ensi vuonna noin 35 500:n uuden asunnon rakentaminen, arvioi Rakennustuoteteollisuuden keskusliitto RTT.

SP:n Pentti Pikkarainen: Talouskeskustelussa jo hysterian piirteitä

Kesäkuun alusta lähtien Suomen Pankin kansantalousosastoa johtanut osastopäällikkö Pentti Pikkarainen pohtii, miksi julkinen sanailu keskuspankin asemasta on virinnyt vasta nyt syksyllä.

Pörssiyhtiöille uusittu sisäpiiriohje

Helsingin pörssissä noteeratuille yhtiöille on laadittu uusi yhtiöiden sisäpiiriläisiä koskeva ohje. Uusitussa ohjeessa sisäpiiriläisten joukkoa on laajennettu ja heidän osakekauppaansa oman yhtiön osakkeilla on rajoitettu ennen osavuosikatsauksen julkistamista.

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun