Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Tekniikkaan liittyvä slangi muuttaa englantia vauhdilla

Tekniikkaan liittyvät sanat ja termit muuttavat englannin kieltä melkoista vauhtia. Kieli ei uusiudu pelkästään Kalifornian piilaaksossa, vaan teknologian kehitykseen kuuluvia ilmaisuja ja sanoja voi kuulla eri puolilla englanninkielistä maailmaa.

Berliinin muurin murtumisesta 10 vuotta

Berliinin muuri murtui marraskuun 9:nnen päivän iltana 10 vuotta sitten päättäen lähes kolme vuosikymmentä jatkuneen jaon Euroopan sisällä ja kaataen kylmän sodan vihatun symbolin.

Saksa yhä jakautunut muurin murtumisesta huolimatta

Berliinin muuri on kaatunut ja Saksa on yhdistynyt, mutta yhä edelleen näkymätön raja halkoo Euroopan johtavaa talousmahtia.

Lähi-idän rauhanneuvotteluissa monta kiistakapulaa

Israel ja palestiinalaiset aloittivat maanantaina neuvottelut lopullisesta rauhansopimuksesta, jonka on määrä valmistua viimeistään 13. syyskuuta vuonna 2000.

Bulgaria ja EU-jäsenyys


Romania ja EU-jäsenyys


UNICEF: Itä-Euroopan lapsilla kova elämä

Vaikka Berliinin muurin murtumisesta on jo kymmenen vuotta, on elämä Itä-Euroopan maiden lapsilla yhä kovaa. YK:n lastenjärjestön UNICEF:n tuoreen selonteon mukaan lapset joutuvat yhä useammin hylätyiksi ja perheiden hajoamisen uhreiksi.

Pienaseiden leviämisen estäminen on haaste kansainväliselle yhteisölle

Pienaseita ei ole säädelty kansainvälisillä sopimuksilla kuten on säädelty joukkotuhoaseita, vaikka pienaseiden on laskettu surmanneen kolme miljoonaa ihmistä maailman eri kriisipesäkkeissä kuluneen vuosikymmenen alkupuoliskolla.

Aasian talouslama teki hyvää ympäristölle

Aasian kasvun vuosina ympäristökysymykset sysättiin syrjään kaksinumeroisen talouskasvun alttarilta, mutta viime vuosina alueen ajauduttua laman kouriin hallitukset ovat joutuneet ottamaan uudenlaisen lähestymistavan ympäristönsuojeluun.

Etelä-Kiina muuttuu huimaa vauhtia

Ryhmä odottavaisia, hyvin pukeutuneita nuoria nousee varovaisesti ja ilmeisesti ensimmäistä kertaa metrojunaan. Heidän ilmeensä kirkastuvat, kun he näkevät samassa vaunussa kaksi länsimaalaista.

Bonnin ilmastokokous tuki Kioton pöytäkirjan aikaista voimaantuloa

YK:n ilmastosopimuksen täytäntöönpano eteni nykäyksen verran eteenpäin torstaina päättyneessä Bonnin ilmastokokouksessa, jossa 173 maata neuvotteli kahden viikon ajan ilmastotavoitteiden toimeenpanosta.

Pietarin terrorismioperaatiossa paljastunut tuhansia rikoksia

Pietarin ja sitä ympäröivän Leningradin alueen miliisi on viime viikkoina paljastanut tuhansia rikoksia, takavarikoinut satoja laittomia aseita ja kymmeniä kiloja räjähteitä terrorisminvastaisessa operaatiossa.

Sri Lankassa kiivaita taisteluja presidentinvaalien alla

Sri Lankan asevoimat ryhtyi torstaina täydentämään joukkojaan saarivaltion pohjoisosassa pysäyttääkseen tamilien LTTE-sissijärjestön etenemisen, jossa sadat ihmiset ovat saaneet viime päivinä surmansa. Sri Lankan armeijan ja tamilisissien väliset taistelut ovat kiihtyneet presidentinvaalien alla.

Pakistanin suurlähettiläs: Sotilashallitus jatkaa pari vuotta

Pakistanin Suomen suurlähettiläs Mansoor Alam uskoo, että Pakistanin sotilashallitus jatkaa vallassa "pari vuotta".

Viron kehityttävä EU:ta nopeammin

Viron on kehityttävä nopeammin kuin EU. Jos emme tähän kykene, se voi olla meille kohtalokasta, sanoi presidentti Lennart Meri avatessaan torstaina Tallinnassa järjestetyn kansainvälisen konferenssin Viron tiestä muuttuvaan Eurooppaan.

Oslon Lähi-itä-kokouksen tulokset laihoja

Kun korkeat vieraat poistuivat Oslosta tiistai-iltana ja kaupungin keskustan tiukkoja turvajärjestelyjä ryhdyttiin purkamaan, monet jäivät pohtimaan sitä, notkahtiko Lähi-idän rauhanprosessi lainkaan eteenpäin.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun