Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kolumnit
Ajanviete
Linkit
Arkisto

AJASSASuojaa kotisi murtovarkailta

Asuntomurtojen suuri määrä saa miettimään, miten suojata kotinsa murtautujilta. Pelkkä rakenteellinenkin suojaus auttaa, mutta varmemman suojauksen saa hälytinlaitteitteilla.

Taustakuvia Hypervisual Blockworksillä

Windowsin työpöydän piristämiseen on ainakin tusina erilaisia ohjelmia. Löytyyhän itse Windowsistakin piirto-ohjelma Paint, jolla voi itse taiteilla uuden taustakuvan. Myös Internetistä löytyy tuhansia ja taas tuhansia taustakuvia.

Maailman suurin tietokonefestivaali viikonloppuna Helsingissä

Maailman suurin kansainvälinen tietokonefestivaali Assembly alkaa perjantaina Helsingissä. Viikonloppuna Helsingin Areenaan odotetaan yli 3 000 tietokoneharrastajaa eri puolilta maailmaa.

Jyväskylän yliopistossa kehitetty uudentyyppinen mikrojäähdytin kiinnostaa tutkijoita

Jyväskylän yliopiston nanoteknologian tutkimusryhmä on kehittänyt mikrojäähdyttimen, jonka jäähdytystulokset ovat merkittävästi aiempia paremmat. Elektronien tunnelointiin perustuva jäähdytin oli esillä Jyväskylässä viime sunnuntaina kansainvälisessä nanoteknologian symposiumissa.

Suurten lentoyhtiöiden koneet liikennöivät normaalisti vuosituhannen vaihteessa

Ajatukset lentoturvallisuudesta vuosituhannen vaihtuessa liikkuvat monen matkaa suunnittelevan mielessä. Arveluttavana kysymyksenä on vuosiluvun 2000 aiheuttamat tietokoneongelmat ja niiden vaikutus lentoliikenteeseen. Suuret lentoyhtiöt ovat kuitenkin huolehtineet, että tietokoneet toimivat moitteettomasti vuosituhannen vaihtuessa.

Aurinkopaneelit kiinnostavat - ostoa harkitaan pitkään

Aurinko on tänä kesänä ollut antelias luonnonvara. Paiste ei kuitenkaan ole suoraan vaikuttanut aurinkosähkön kysyntään. Aurinkopaneelin hankinta kesämökille on pitkän ajan investointi, eikä sitä sään oikkujen perusteella tehdä.

Espoo Ciné täyttää 10 vuotta: Ranskalainen elokuva komistaa elokuvajuhlaa

Espoon elokuvafestivaali on saavuttanut jo kymmenen vuoden vakiintuneen iän. Tätä juhlistaakseen Espoo Ciné on kutsunut kunniavieraakseen ranskalaisen elokuvan. Paitsi itse elokuvia Espoo saa myös vieraakseen koti -ja ulkomaisia elokuvantekijöitä.

Taajamat leviävät yhä laajemmalle alueelle

Ympäristöviranomaiset ovat ottaneet tänä vuonna käyttöön yhdyskuntarakenteen muutoksia kuvaavan järjestelmän, joka kertoo taajamien levittäytyvän yhä laajemmalle alueelle.

Höytiäisen laskusta 140 vuotta

Aikalaisensa seutukunnalla pahoin säikäyttäneestä Höytiäisen laskusta tuli keskiviikkona kuluneeksi 140 vuotta. Suuret vahingot aiheuttanut järvenlaskun käsistä karkaaminen uhkasi välillä jopa Joensuun kaupunkia. Katastrofin jälkeen valtiovalta rajoituksin tiukensi järvien laskua.

Keskiajan kiinnostus elää vireänä

Kiinnostus keskiaikaan elää vireänä niin meillä Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Kiinnostus heräsi aluksi Yhdysvalloissa, josta tämä historiaan pohjautuva harrastus on levinnyt ympäri maailman.

Tutkija: Hitlerin luhistuminen Parkinsonin taudin syytä

Adolf Hitlerillä oli vaikeuksia komentaa Saksan joukkoja toisen maailmansodan lopussa pitkälle edenneen Parkinsonin taudin takia, sanoo amerikkalainen tiedemies Tom Hutton.

Psyykkiset sairaudet usein alihoidettuja

Psyykkiset sairaudet ovat vakavuudestaan huolimatta kaikkialla maailmassa alihoidettu sairausryhmä, todettiin keskiviikkona Turussa päättyneessä maailman psykiatriliiton psykiatrisen epidemiologian konferenssissa.

Saunatutkija: Tietämys pitää Suomen saunan suurvaltana

Saunan oikean soinnin takaa löytyvät vuosisataiset kokemukset - viisas saunoja tunteekin oikeat saunatavat, sanoo saunatutkija Erkki Helamaa.

Suomen vanhimmat eläimet vaarassa

Harvinaiset jokihelmisimpukat eli raakut ovat hätää kärsimässä Pinsiö-Matalus -joessa Pirkanmaalla. Talousvettä joen alkulähteestä pumppaava Tampereen kaupunki on havahtunut ja lisännyt juoksutuksia jokeen, mutta tilanne on yhä kriittinen.

Suomenlahdella runsaasti sinilevää

Tuulen tyyntyminen on kasvattanut Suomenlahden sinilevälauttoja. Rajavartiolaitoksen lentäjät havainnoivat maanantaina runsaasti pintalevää lähes koko Suomenlahden alueella.

Meitä hemmotellaan nyt monenlaisilla marjoilla

Mansikat on jo popsittu parempiin suihin ja vadelmia sekä mustikoita poimitaan parhaillaan. Myös herukan satokausi on alkamassa. Ensimmäisinä kypsyvät puna- ja valkoherukat ja miltei heti niiden jälkeen mustaherukat.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun