Maailman suurin tietokonefestivaali viikonloppuna HelsingissäMaailman suurin kansainvälinen tietokonefestivaali Assembly alkaa perjantaina Helsingissä. Viikonloppuna Helsingin Areenaan odotetaan yli 3 000 tietokoneharrastajaa eri puolilta maailmaa.


Kolme vuorokautta kestävän tapahtuman aikana 15-25 -vuotiaat osallistujat kilpailevat tietokoneohjelmoinnissa ja kehittävät taitojaan multimedian eri osa-alueilla.

Assembly on myös rekrytointitapahtuma, jossa tietotekniikka-alan yritykset etsivät tulevaisuuden ohjelmoijaosaajia. Assembly järjestetään kahdeksatta kertaa.

Tapahtuma on tietokoneharrastajien keskuudessa suuressa suosiossa ja ennakkovarausliput myytiin loppuun päivässä.

Järjestäjien mukaan Suomen Assembly on maailman tunnetuin tietokonefestivaali. Lisäksi harrastajat pitävät tapahtumaa alan MM-kilpailuina.

- Kilpailuihin osallistuvat hallitsevat tuoreimman multimedia- ja ohjelmointialan tietotaidon. He ovat myös yritysten kannalta kiinnostavaa työntekijäpotentiaalia, joiden innovaatiot ja taidot vievät suomalaista ohjelmointiosaamista eteenpäin myös ensi vuosituhannella, kertoo Assembly 99 -tapahtuman pääjärjestäjä Pekka Aakko.

Ohjelmoinnin lisäksi kilpasarjoissa otellaan musiikin, animaation ja kuvataiteen osaamisesta. Tuomaristona toimivat kaikki tapahtuman osanottajat ja tulokset ratkaistaan verkossa tapahtuvan äänestyksen perusteella.

STT-IA
6.8.1999


AJASSA -SIVULLE