Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Politiikka
Ulkomaat
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Linkit
Arkisto

Talous
Kierrätettävä huippukokous on suomalainen ratkaisu

Elokuu on EU:n lomakausi, mutta puheenjohtajamaan kokousrakentaminen on kaiken aikaa käynnissä. Suomi on rakentanut oman käytännön mallinsa Euroopan unionin puheenjohtajuusvuoron hoitamiseksi. Kaikki 80 virallista Suomessa järjestettävää kokousta hoidetaan keskitetysti yhdellä organisaatiolla - ja lähes samalla kalustolla.

Sonera myy kokousratkaisujaan Portugalille

Sonera Event liiketoimintayksikön johtaja Pekka Korpimies oli kesän alussa katselemassa "viimeisiä juttuja", miten Deutsche Telekom hoiti osuutensa Saksan EU-puheenjohtajuuden huippukokouksessa. Kölnin jälkeen vetovuoro siirtyi Suomelle.

Nettikauppa on vielä paljolti perinteistä postimyyntiä

Internet-kauppa ei ole lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla. Tuotteita ja myyjiä riittäisi, mutta ostajista on pulaa. Suurimpana syynä on, että maksuliikennettä Internetissä vieroksutaan tai jopa pelätään.

Kuluttajilla ei valittamista verkkokaupasta

Valtaosa suomalaiskuluttajista on tyytyväisiä verkkokauppaan. Parhaiten verkon välityksellä menevät kaupaksi edelleen äänilevyt ja kirjat. Verkkokaupan kasvua rajoittaa kuluttajien haluttomuus käyttää luottokorttiaan maksuvälineenä.

Suomalaisyrityksen ohjelmistot turvaavat netin käyttäjän yksityisyyden

Tavallinen Internetin käyttäjä tuskin menettää yöuniaan luovuttamansa tiedon turvallisuuden takia. Taitava verkon väärinkäyttäjä voi kuitenkin saada tietoonsa asioita, joita käyttäjä ei edes ymmärrä paljastavansa.

Amerikkalaiskuluttajat hikeentyneet pankkiautomaattien lisämaksuihin

Pankkiautomaattien käyttö Yhdysvalloissa on yllättäen vähentynyt. Amerikkalainen pankkialan lehti Bank Network News tutki pankkiasiakkaiden tottumuksia ja huomasi, että käteisautomaattien käyttöhalukkuus on selvästi laskenut.

WTO:lla vielä vähän kiinnostusta puhtaaseen ympäristöön ja turvalliseen ruokaan

Euroopan unioni etsii kuluttajista ja ympäristöaktivisteista tukea, kun se yrittää saada maatalouden lisäksi myös ympäristö- ja kilpailuasiat sekä työelämän normit mukaan maailman kauppajärjestön WTO:n seuraavalle neuvottelukierrokselle.

Kuluttajabarometri: Kotitalouksien rahatilanne hyvä

Suomalaisten kotitalouksien rahatilanne on parantunut, ilmenee Tilastokeskuksen kuluttajabarometrista.

Paikallisosuuspankkien liikevoitto nousi

Paikallisosuuspankit tekivät tammi-kesäkuussa yhteenlaskettua liikevoittoa 83 miljoonaa markkaa eli yli 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Rahoituskate nousi 209 miljoonaan vuodentakaisesta 194 miljoonasta markasta.

Palvelualojen liikevaihto kasvoi 4 prosenttia helmi-huhtikuussa

Palvelutoimialojen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan 4 prosenttia kuluvan vuoden helmi-huhtikuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Teollisuusyritysten kotimaan liikevaihto kasvoi

Teollisuusyritysten kotimaan liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan huhtikuussa päättyneellä kolmen kuukauden ajanjaksolla prosentin verrattuna vuotta aikaisempaan ajanjaksoon.

Helle toi hyvän jäätelökesän

Helteen hellimät suomalaiset ostavat herkästi jäätelön. Kesä on jälleen vahvistanut tämän luonnonlain, sillä jäätelönvalmistajat ilmoittavat myynnin parantuneen selvästi viime kesästä.

Brittiyritys hyväksyi suomalaisen metsäsertifioinnin

Brittiläinen rakennus- ja sisustusalan yritys B&Q on päättänyt hyväksyä Suomessa laaditun metsäsertifiointijärjestelmän.

Ravunviljelystä maaseudun sivuelinkeino?

Viljellystä ravusta odotetaan rapumarkkinoiden runsastuttajaa ja maaseudun sivuelinkeinoa. Etenkin Hämeessä kalatalousviranomaiset houkuttelevat viljelijöitä aloittamaan ravunkasvatuksen.

Puolan, Unkarin ja Tshekin talouskehitys ratkaisee niiden maataloustuotannon tulevaisuuden

EU:n laajentuminen tuo mukanaan sisämarkkinoille Puolan, Unkarin ja Tshekin tasavallan kaltaisia merkittäviä maatalousmaita. Tutkija Mikko Mäkimattila Pellervon taloudellisesta tutkimuslaitoksesta toteaa tuoreessa tutkimuksessa, että näiden maiden maataloustuotannon kasvumahdollisuuksien toteutumista rajoittaa pääasiassa kilpailukyvyn puute markkinoilla.

Raakaöljyn korkea hinta tuntunut myös bensan hinnassa

Raakaöljyn hinnan merkittävä kohoaminen on vaikuttanut viime kuukausina öljytuotteiden kuluttajahintoihin Suomessa.

Osakkeiden ulkomainen omistus laski hieman heinäkuussa

Ulkomaisessa omistuksessa olevien suomalaisosakkeiden omistus laski hieman heinäkuussa.

Finnairin ja Golden Airin yhteistyö laajenee

Finnairin ja ruotsalaisen Golden Airin yhteistyö kotimaan reittiliikenteen harjoittamisessa laajenee. Golden Air on lentänyt viime keväästä yhdellä koneella reittiliikennettä Helsingin ja Seinäjoen välillä sekä Kokkolaan ja Pietarsaareen suuntautuvilla reiteillä.

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun