Tapahtui näinä päivinä…Lasten mehuhetki, päättyi ikävästi

Eläkkeellä oleva 61-vuotias kokki Maisie Rogers koki elämänsä järkytyksen, joka johti sydänkohtaukseen. Maisiella oli nimittäin oikea lottorivi, mutta se jäi häneltä laittamatta mukaan arvontaan.

Maisie oli juuri jättämässä kuponkia sisään, kun hänen 8-vuotias lapsenlapsensa pyysi juotavaa. Maisie käytti lottopanoksensa tenavan juomaan, ja menetti lähes yhdeksän miljoonan markan suuruisen jättipotin.

Armottoman totuuden huomattuaan Maisie sai kohtauksen ja on tällä hetkellä sairaalassa toipumassa.
- Läheiseni ovat enemmän huolissaan terveydestäni kuin menetetyistä rahoista. Ehkä en ollutkaan niin kauhean epäonnekas, Maisie sanoo.


Oi Saara, Saara miksi naurat?

Seksi vie jalkapalloilijoilta polvet. Englantilainen mykistävä tutkimus väittää, että polvivammoihin on usein syynä seksuaalisessa kanssakäymisessä mielellään isäntäväkeä vaihtava bakteeri.

Kyseinen bakteeri aiheuttaa helposti niveltulehduksen, jonka tuttavallinen nimitys Englannissa on Sara (sexually-acquired reactive arhritis).

Tutkimukseen osallistui koekaniineina kaikkiaan kymmenen urheilijaa, joista kuusi oli huipputason jalkapalloilijoita. Erityisesti futareiden todettiin olevan seksuaalisesti sangen aktiivista väkeä, joten heidän mahdollisuutensa tutustua Saraan on poikkeuksellisen suuri.

Jalkapalloilijoista tiedettiin myös, että heillä on paljon rahaa ja kohtuullisen paljon myös vapaa-aikaa. Tämän yhdistelmän on ennekin todettu johtavan lennokkaaseen sukupuolielämään.


Miesten hajuvedestä lemmenrohto oseloteille?

Hajuvesistä voi olla apua myös luonnonsuojelussa. Sukupuuton uhkaamat Texasin oselotti-kissapedot on saatu innostumaan seksipuuhista, kun ne ovat saaneet haistaa Calvin Kleinin Obsession for Men (miehen pakkomielle) -partavettä.

Hajuveden eroottinen teho havaittiin Dallasin eläintarhassa tehdyissä kokeissa. Neljä naarasoselottia reagoi Klein-hajuveteen selvästi voimakkaammin kuin muihin tuoksuihin.

- Teknikkomme toi pilan päiten kokeisiin partavettä. Se sai oselotit villeiksi, kertoi Dallasin eläintarhan tohtori Cynthia Bennett.

Hänen mukaansa hajuvesi voisi tehota mm. siten, että se auttaisi luonnossa olevat oselotit löytämään toisensa. Texasissa asustaa oselotin alalaji, joita elää villeinä enää 100-120 yksilöä.


Kohtelias murtovaras

Murtovaraskin voi osoittaa hyviä käytöstapoja. Tämä saatiin tuta Saksassa, kun voro jätti ryöstöpaikalle lapulla anteeksipyynnön rikoksestaan.

Murtautuja vohki korulippaan ja lompakon lähellä Mainzia. Saaliin arvo oli noin 800 Saksan markkaa (2 400 mk).

Murtautuja ehdotti viestissään, että kadonneet tavarat kirjattaisiin annetuiksi hyväntekeväisyyteen - näin niiden arvo olisi voitu vähentää verotuksessa.

Hyvän kotikasvatuksen saanut voro jopa vaivautui perustelemaan murtoaan. Varas kirjoitti, että hän joutuu huolehtimaan kolmesta veljestään ja sairaasta äidistään.


Crocodile Dundeen esikuva tappoi poliisin

Australian poliisi ilmoitti keskiviikkona ampuneensa miehen, joka pidätystä yritettäessä oli ampunut poliisin ja haavoittanut yhtä ohikulkijaa. Mies oli sama, joka toimi esikuvana Paul Hoganin tähdittämälle menestyselokuvalle Crocodile Dundeelle.

44-vuotias Rodney Ansell ammuttiin tulitaistelussa tiesululla 12 tuntisen etsinnän jälkeen. Ansellia ryhdyttiin etsimään sen jälkeen, kun kahta miestä oli haavoitettu välikohtauksessa lähellä syrjäistä Acacian kaupunkia.

Ken Shadie, joka käsikirjoitti Crocodile Dundee -elokuvan yhdessä Paul Hoganin ja John Cornellin kanssa, sai idean elokuvaan nähtyään Ansellin haastattelun televisiosta.

Ansellilla oli ennestään ainoastaan yksi aikaisempi tuomio, joka tuli karjan varastamisesta.


Joka kolmas ruotsalainen uskoo enkeleihin

Kolmasosa ruotsalaisista uskoo enkeleiden olemassaoloon, kertoo Sifo-instituutin tuoreen kyselyn tulos.

Lisäksi neljä prosenttia vastaajista kertoi jopa kohdanneensa enkelin elämänsä aikana. Kukaan vastaajista ei sen sijaan ollut tavannut paholaista, vaikka 20 prosenttia vastaajista uskoi paholaisen olemassaoloon.

Svenska Dagbladetissa julkaistussa uskonnollisia asenteita kartoittavassa kyselyssä 57 prosenttia vastaajista kertoi uskovansa Jumalaan ja 51 prosenttia vastaajista kertoi myös rukoilevansa. Vajaat puolet vastaajista piti varmana, että heitä odottaa kuoleman jälkeen toisenmuotoinen elämä.

Kaipuu kuolemanjälkeiseen elämään ei kuitenkaan ole kovinkaan suuri: 88 prosenttia vastaajista kuvaili omaa elämäänsä "mielekkääksi" ja 81 prosenttia piti itseään "onnellisena".


Nainen jätettiin omissa häissään

Saudiarabialainen mies on tehnyt liki maailmanennätyksen avioliiton lyhyydessä. Miekkonen suivaantui, kun hänen morsiamensa julkeni arvostella tuoreen anoppinsa tanssitaitoa hääjuhlassa.

Anoppi oli noussut paikaltaan ja esittänyt nuorelle parille tanssin, jota tuore morsio oli pitänyt epäsopivana. Kiukustunut sulho erosi naisesta islamilaisen perinteen mukaisesti "siltä istumalta".

Koonnut: IA
6.8.1999


ULKOMAAT -SIVULLE