Viikon pelidemo Quake 2



Viikon pelidemoesittelyssä on tällä kertaa räiskintäpeli Quake 2.


Vuonna 1996 ilmestynyt Quake, ja vuonna 1997 ilmestynyt Quake 2 ovat käsitteitä, kun puhutaan ammuntapeleistä.

Kymmeniä tuhansia fanaattisia faneja takoo näppistä taistellen ulkoavaruuden hörhöjä vastaan, niin yksin kuin verkossa. Noin miljoona nettisivua kertoo Quaken voittokulusta.

Quake on peli, jota pelataan ympäri maailmaa sijaitsevilla, Quakelle pyhitetyillä palvelimilla. Pelaajat ovat perustaneet klaaneja, jotka ottavat death matcheissä (tapa tai tule tapetuksi- sessioissa) mittaa toisistaan. Tosissaan.

Peli tukee 16 pelaajan moninpeliä, Quakeworldissä 32 pelaajaa, joten vastustajat eivät heti lopu.

Quake 2 on peli, jossa lahdataan muukalaisia tai toisia pelaajia, mitä erilaisimmilla aseilla keräten kentältä ensiapulaatikoita, joilla voi paikata örkkien tai ihmisvihollisen ampumia raajoja ja kohottaa terveysprosenttia.

Alussa terveyttä on 100 %, joka jokaisella osumalla putoaa aseesta ja osumasta riippuen. Kentiltä löytyy sekä ensiapulaatikoita, joilla kunto kasvaa 10 % että yksittäisiä kunnon kohottajia 2 %:n teholla.

Demossa on yksi tehtävä, joka jakautuu neljään osioon. Matkalla kerätään tehokkaampia aseita, terveyttä, ammuksia ja erikoistoimintoja. Osiot kannattaa koluta kunnolla, sillä salaisia piilopaikkoja löytyy runsaasti, joissa pelaaja palkitaan edellä mainituin tavaroin.

Vastaan tulee tavallista ampuvaista, saksikäsi alieneita, jumbo ramboa, tappaja sammakoita, sekä lentäviä örkkejä. Viimeisen osion uloskäyntiä vartioi jonkinmoinen robotti, joka ei kellahda ihan pienestä. Jos ryntäät roboa kohti kiljuen taisteluhuutoa, niin olet alta viiden sekunnin vainaa.

Ensin kannattaa tutkia lattian alta kaikki nurkat varoen vihulaisia. Sen jälkeen robo kannatta houkutella ulos kolostaan, ja sitten sukkana alakertaan. Siellä väijymällä, sekä ammu ja pakene -taktiikalla heivataan se manan majoille.

Quakelle ominaista on kenttien synkkä, hämärä ja likainen yleisilme. Tunnelmaa tiivistää myös räjähtäneet seinät ja palkit, sekä käytävillä makaavat raadot. Musiikkia demossa ei ole, mutta sitä voi loihtia taustalle esim. Windowsin cd-soittimella. Mikä sen sopivampaa tunnelman tiivistäjää kuin hevimetalli, joista voin suositella Stratovariusta.

Äänipuolessa ei sitten muuta haukuttavaa pahemmin olekaan, joskin aseiden äänet kuulostavat hieman latteilta. Ympärillä tapahtuu koko ajan, rätisevät radioviestit ja viheltävät ammukset kuulostavat aidoilta ja luovat tunnelman, jossa ollaan keskellä taistelua.

Yksinpeli on hyvää harjoitusta, mutta moneen kertaan ei sitäkään jaksa kahlata. Quake, samoin kuin Quake 2, ovat parhaimillaan moninpelinä. Pelissä on hyvät muokkaus mahdollisuudet grafiikalle, joten minimi vaatimukset laitteistolle tuntuvat pitävän kutinsa. P90 Mhz, 16 Mb RAM, Win 95, DirectX.

Doc- hakemistosta löytyy Readme.txt- tiedosto, joka kannattaa lukea. Sieltä löytyy Quaken tarina, asennusohjeet, tietoa kentistä, aseiden ja örkkien selitykset, laitevaatimukset sekä tekijät.

MIKA KULMALA
8.1.1999


AJASSA -SIVULLE