Kera

Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Talous
Ulkomaat
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Linkit
Arkisto

chat

PolitiikkaOppositio peräsi hallituksen Sonera-vastuuta

Oppositio arvosteli tiistaina eduskunnassa käydyssä Sonera-keskustelussa hallitusta kansallisomaisuuden alennusmyynnistä. Vastuun Soneran osakkeen liian alhaisesta myyntihinnasta ja ajankohdan hätäisestä valinnasta kantaa keskustan mielestä koko hallitus pääministeri Paavo Lipposta (SDP) ja valtiovarainministeri Sauli Niinistöä (kok) myöten. (Päivitys 13.1.1999)

Vaatimukset EU:n komissaarien erottamiseksi kovenivat

EU:n parlamentin vaatimukset talousepäselvyyksistä syytettyjen komissaarien erottamiseksi kovenivat edelleen tiistaina, kun parlamentin toiseksi suurin ryhmä konservatiivit ilmoitti vaativansa kahden komissaarin eroamista. (Päivitys 13.1.1999)

Aura ei asetu ehdolle eduskuntaan

Kansanedustaja, liikenneministeri Matti Aura (kok) ei pyri enää eduskuntaan. Aura kertoi ilmoittaneensa tiistaina Uudenmaan kokoomuksen piirihallitukselle, että hän ei ole enää ehdokkaana eduskuntavaaleissa. (Päivitys 12.1.1999)

EU:n parlamentti pohtii komission kohtaloa

Euroopan parlamentti ja EU:n komissio etsivät maanantaina ratkaisua poliittiseen kriisiin, jonka on arvioitu voivan johtaa komission erottamiseen. (Päivitys 12.1.1999)

Eduskunta keskustelee Sonerasta

Eduskunta palaa tiistaina joulutauolta keskustelemaan Soneran johdon osakekaupoista. Eroava liikenneministeri Matti Aura (kok) tuo eduskuntaan asiaa koskevan pääministerin ilmoituksen. (Päivitys 12.1.1999)

Venäjällä ei enää hyökkäysjoukkoja Suomen rajan tuntumassa

Venäjä on supistanut asevoimiaan länsirajallaan yli 50 prosenttia. Suomessa vierailulla oleva Venäjän federaation asevoimien yleisesikunnan päällikkö Anatoli Kvashnin sanoi maanantaina Helsingissä, että sekä puolustus- että hyökkäystehtäviin sopivat armeija ja armeijakunta on poistettu Leningradin sotilaspiiristä kokonaan. (Päivitys 12.1.1999)

Kuosmanen asettui ministeriehdokkaaksi

Kokoomuksen kansanedustaja Pekka Kuosmanen on uusin ehdokas liikenneministeri Matti Auran (kok) seuraajaksi. (Päivitys 11.1.1999)

Enemmistö suomalaisista ei tahdo Ahtisaaren jatkavan

53 prosenttia suomalaisista näyttää tuoreen kyselyn mukaan vastustavan presidentti Martti Ahtisaaren jatkamista toiselle virkakaudelle. (Päivitys 11.1.1999)

Viikonlopun politiikkaa lyhyesti

Pekkarinen: Hallituspuolueet väistelevät vastuuta Sonera-puheillaan. Heikkinen: Vihreät vastustavat viidettä ydinvoimalaa. Anttila: Kumppanuutta ja luottamusta.Ala-Nissilä: "Kansankapitalismi" olisi sopinut Soneraan. Haavisto: Kioton velvoitteisiin uusiutuvilla energialähteillä ja säästöillä. Heinonen: Osaaminen keskittyy tietoyhteiskunnassa. Junttila haukkui työreformin pataluhaksi. Jaakonsaari: yleissitovuus edustavimmalle työehtosopimukselle. Ahmavaara: SAK ei torju paikallista sopimista.(Päivitys 10.1.1999)

EU:n parlamentti kiistelee komission kaatamisesta

EU:n parlamentti kokoontuu maanantaina Strasbourgiin päättämään, antaako se epäluottamusäänestyksessään EU:n komissiolle luvan jatkaa virassaan. Vaikka useisiin komissaareihin kohdistuneiden väärinkäytössyytteiden aiheuttama kriisi on tähän saakka vakavin komissioon kohdistunut poliittinen uhka, sen uskotaan säilyttävän asemansa. (Päivitys 10.1.1999)

Lipponen keskittäisi valtionyhtiöt valtiovarainministeriöön

Pääministeri Paavo Lipposen (SDP) mielestä nykyinen malli, jossa valtionyhtiöt on ripoteltu usean eri ministeriön alaisuuteen, ei toimi. Lipponen keskittäisikin kaikki valtionyhtiöt valtiovarainministeriön alaisuuteen. (Päivitys 10.1.1999)

Vaalit näkyvät Internetissä - politiikkaa etsitään yhä

Internetin käyttö vaalisanoman ja -tiedon levitykseen kasvaa ripeästi, mutta poliittinen toiminta tietoverkkojen kautta on vasta muotoutumassa. (Päivitys 10.1.1999)


Lintukotoa suojelemassa

Esko Aho haluaa suojella lintukotoamme pahalta EMU:lta. Suomen kommunistinen puolue on samaa mieltä. Britanniassa ja Ruotsissakin aletaan valmistautua rahaliittoon, mutta Suomen keskusta ei petä kansaansa.

Keskustan vaalistartissa vaiettiin työreformista

Keskusta haluaa nostaa kotien ja perheiden ongelmat ja haasteet yhdeksi tulevan hallituksen keskeisistä kysymyksistä. Puolueensa kampanja-avauksessa puhunut puheenjohtaja Esko Aho puuttui vain lyhyesti keskustan kiistellyimpään ohjelmaan työreformiin, jota hän piti välttämättömänä yhteisvaluutan oloissa.

Tietoyhteiskunta muokkaa tapakulttuuria

Suomi on nopeassa tahdissa muuttumassa huipputeknologiseksi tietoyhteiskunnaksi, jossa tiedonkulku on nopeaa, avointa ja tehokasta. Tietoyhteiskunta on käsitteenä melko tuore, ja kovin laajaa julkista keskustelua aiheen tiimoilta ei ole käyty.

Keski-Eurooppa vielä Internetin kehitysaluetta - Politiikan mahdollisuudet valtaisat

Internetistä ja sähköpostista on tehtävä yhtä helposti saatava kulutushyödyke kuin puhelin ja televisio, ja netin käyttö on avattava kansalaisten yhteiskunnalliselle vaikuttamiselle, kehotti saksalainen Christa Maar keskiviikkona Sitran järjestämässä Politics & Internet-kongressissa.

Internet voi edistää demokratiaa - mutta se vaatii työtä

Internetin kehitystä on tähän asti hallinnut kaupallisuus ja viihde, ja sen valjastaminen demokratian käyttöön vaatii tietoista kehittämistä, sanoi yhdysvaltalainen professori Benjamin Barber, joka on toiminut muun muassa presidentti Bill Clintonin neuvonantajana teknologiakysymyksissä.

Yhdysvalloissa Internet muuttaa jo politiikkaa

Internetin kautta järjestetyt kansalaisaloitteet ja kampanjat ovat jo muuttaneet politiikkaa Yhdysvalloissa, kertoivat professorit Ted Becker ja Christa Slaton torstaina, Politics & Internet-kongressissa.

Linturi: Rikollisuus tehty Internetissä liian helpoksi

Rikollinen toiminta on tehty aivan liian helpoksi Internetissä, varoitti HPY:n teknologiajohtaja Risto Linturi Sitran järjestämässä Politics & Internet -kongressissa keskiviikkona.

RKP nostaa lapset vaaliteemaksi

Ruotsalainen kansanpuolue haluaa nostaa lasten aseman ja siihen liittyvän vanhempien vastuun politiikan painopistealueeksi eduskuntavaalien alla.

Luonnos eteni ministeriryhmään: Suojelu sai sijansa metsäohjelmassa

Kansallisen metsäohjelman tekoa luotsannut työryhmä pääsi tiistaina viimeisessä kokouksessaan yksimielisyyteen metsien suojelua koskevista kohdista. Ohjelmaluonnos menee täydennysten jälkeen seuraavaksi ministeriryhmän käsittelyyn. Hallituksen iltakoulussa ohjelmaa puidaan helmikuun alussa.

Korvausten saantia ympäristövahingoista helpotetaan uudella lailla

Ympäristövahingoista saa vastaisuudessaaiempaa varmemmin korvauksia, kun pakollinen ympäristövahinkovakuutus tuli vuoden alusta voimaan.

Kiina jatkaa kovaa linjaansa toisinajattelijoiden kohtelussa

Kiina aikoo jatkaa entistä tiukkaa linjaansa toisinajattelijoiden ja demokratia-aktivistien kohtelussa laajasta kansainvälisestä arvostelusta huolimatta.

Viikon varrelta - politiikkaa lyhyesti

Euro ehdolle Eurooppaan. Hallitus selvittää Soneraa eduskunnalle jo tiistaina. Ahtisaari: Tietoyhteiskunta ei saa kehittyä epätasa-arvoiseksi. Tietofirmojen johtajat vastustavat salaustekniikan vientirajoituksia. Suojeluohjelmien toteuttamiselle aikataulu. Seurakuntien väliset tuloerot kasvavat.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana.