Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Saunan terveysriskit hallintaan

Lääkärin ja fysiologin kannalta saunominen on ihmiselle stressi ja sillä saattaa olla terveyden kannalta negatiivisia seuraamuksia. Kohtuullisen saunomisen haitat ovat kuitenkin hyvin vähäiset verrattuna saunan tuomaan hyvään oloon.

Tieto päihittää nettiviihteen

Tuore nuorisotutkimus tarjoaa vanhemmille huojentavaa tietoa. Internet ei olekaan nuorille pelkkä viihteen, pelien ja seksin temmellyskenttä.

Juomiseen altistava geenimuunnos löytyi

Suomalaiset tutkijat ovat löytäneet ihmisistä geenimuunnoksen, joka voi aiheuttaa alttiutta liialliseen juomiseen ja sitä kautta alkoholismin kehittymiseen.

Harrastelijasukeltajan ei tarvitse olla supersankari

Viime viikkoina sukellus on ollut puheenaiheena pinnassa. Uponneen venäläisen ydinsukellusveneen Kurskin miehistön pelastusyrityksiin osallistuneet norjalaissukeltajat kiipesivät otsikoihin käsittämättömän kovapäisinä ja -kuntoisina kavereina, jotka tekevät työtään äärimmäisissä olosuhteissa.

Turvaohjeiden laiminlyöminen yleisin sukellusturman syy

Valtaosa sukellusonnettomuuksista saa alkunsa inhimillisistä virheistä, ja lähes jokaisessa kuolemaan johtavassa sukellusturmassa laiminlyödään turvaohjeita.

Haarapääskyt ovat kotipaikkauskollisia

Suomalaisen maalaismaiseman värittäjät, vilkkaasti lentävät haarapääskyt ovat uskollisia kotipaikalleen. Pääskyt palaavat aina pesimään lähelle synnyinseutujaan.

Made on syvänteiden ahmatti

Made voi köllötellä talvella viikkokausia syömättä ahmittuaan vatsansa kerralla täyteen. Kerta-annos voi olla jopa 30-40 prosenttia kalan painosta, ja erittäin hidas ruuansulatus kertoo sopeutumisesta syvänteissä elämiseen.

Sopivat vaatteet löytyvät ammattitaitoisella opastuksella

Jatkuvasti muuttuva, pirstaleinen muoti sekä erilaisten tyylien kirjo vaikeuttaa vaatteiden hankkimista. Yhä useampi vaatteiden ostaja haluaa ammattitaitoista opastusta sopivan tyylin löytämiseen.

Suomi-poppia viedään osin talkoovoimin

Bomfunk MC'sin Freestyler-single on yksi Suomen popviennin harvoista menestystuotteista. Levymyyntiä vauhdittaneen Freestyler-videon tekemiseen käytettiin vain murto-osa rahaa verrattuna sen kansainvälisiin kilpailijoihin. Menestystä siivittivät käteisen sijaan suomalaistekijöiden nokkelat ideat.

Koululaisten pahoinvointi lisääntyy

Koululaisten oireilu lisääntyy edelleen ja yhä useammat kokevat väsymystä päivittäin. Tämä selviää kouluterveyskyselystä, jonka tuloksia esiteltiin maanantaina ja tiistaina Tampereella.

Lyhytterapian keinoista apua myös opinto-ohjauksessa

Opinto-ohjaukseen sopisivat mainiosti ratkaisusuuntautuneen psykoterapian keinot. Kasvatustieteen maisteri Jaakko Helander tutki asiaa väitöksessään ja tulokset olivat hyvät.

Kasvavan tytön luusto tarvitsee liikuntaa ja lisää D-vitamiinia

Nuorten tyttöjen D-vitamiinin saanti on suuremman osan vuotta liian niukkaa. Vitamiinin puutos yhdistettynä vähäiseen liikuntaan lisää tytön riskiä sairastua myöhemmin elämässään luukatoon eli osteoporoosiin.

Säännölliset kala-ateriat tekevät hyvää mielelle

Vaikuttaa siltä, että maissa, joissa syödään runsaasti kalaa esiintyy vähemmän masentuneisuutta kuin maissa, joissa merenelävää kuluu niukasti.

Hyvä viini täydentää riistan makua

Riistakausi on alkanut maassamme elokuisella sorsatuksella ja jatkoa se saa syyskuisella jänisjahdilla. Lokakuussa puolestaan voi mennä hirvimetsälle.

Kasviksilla väriä lasten elämään

Palsternakka, parsa ja moni muu kasvis käyvät lähiviikkojen aikana entistä tutummaksi suomalaisille lapsille ja teineille, kun Kotimaiset Kasvikset ry ja Suomen Syöpäyhdistys käynnistivät ensimmäisen valtakunnallisen Terveyttä Kasviksilla -kampanjan.

Säilötään avomaankurkkuja - ja vähän muutakin

Nyt on aika säilöä avomaankurkkuja talven varalle. Pakastaminen on puolestaan vaivaton säilöntätapa kasviksille.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun