Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysHyvä viini täydentää riistan makuaRiistakausi on alkanut maassamme elokuisella sorsatuksella ja jatkoa se saa syyskuisella jänisjahdilla. Lokakuussa puolestaan voi mennä hirvimetsälle.


Riistaruoat ovat arvostettuja herkkuja nautittiinpa niitä hirvipeijaisissa tai huippuravintolassa.

Yleensä melko tumma riistaliha kaipaa kaverikseen runsaanmakuista punaviiniä, mutta alkuruokana tarjotulle savuporolle voi ruokajuomaksi valita jopa kuivaa, voimakasta valkoviiniä. Poronkäristyksen kanssa puolestaan maistuu parhaiten hyvin viilennetty olut.

Riistaeläimistämme tärkein on hirvi. Sen liha on tummahkoa, karkeasyistä ja rasvatonta eikä riistanmaku ole kovin voimakas.

Nuoren hirven liha on mureaa, kun taas vanhaa hirvenlihaa kannattaa marinoida ja kypsentää pitkään. Hirviruokien seuraksi sopivat täyteläiset voimakkaanmakuiset punaviinit.

Hirvipatojen ja -keittojen kanssa maistuvat erinomaiselta Cabernet Sauvignon- ja Shiraz-viinit esimerkiksi Australiasta, Etelä-Afrikasta, Chilestä tai Yhdysvalloista.

Paisteja ja fileitä voi juhlistaa arvoviineillä, kuten iäkkäällä Riojan reservalla tai gran reservalla tai Rhonen arvostettujen ala-alueittein viineillä.

FF-IA
1.9.2000


Ajassa -sivulle