Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Talouskasvu ei välttämättä edellytä tuloerojen kasvua

Ripeä talouskasvu elvyttää pohdintaa siitä, edellyttääkö talouskasvu tuloerojen kasvua ja miksi köyhät ovat yhä köyhiä.

Verkkomainontaan uskotaan, verkkokauppa pettymys

Mainostajat aikovat lisätä panostustaan Internetiin. Suurinta kiinnostusta verkkomainontaan tunnetaan palvelualoilla, vähiten teollisuudessa. Tulokset käyvät ilmi Mainostajien liiton tämänvuotisesta Internet-barometristä.

Rata: Nettipankin turvariskit tarkkailuun

Maailmanlaajuinen Internet on lisännyt verkkopankkitoiminnan riskejä. Rahoitustarkastuksen mukaan suomalainen voi kuitenkin käyttää verkkopankkipalveluja rauhallisin mielin. Mitään merkittäviä väärinkäytöksiä ei Suomessa ole ilmaantunut.

Uusi GSM-operaattori ei lupaa kovaa hintakisaa

Paikallisten puhelinyhtiöiden ensi tammikuussa aloittava uusi valtakunnallinen GSM-operaattori ei lupaa kännykkäpuheluihin kovaa hintakisaa.

Lamaan sisältyy uutta luovaa voimaa

Kun lama iskee talouteen, yrityksiä menee nurin ja työttömien määrä nousee. Samalla vanha tuotantorakenne väistyy uuden, elinvoimaisemman tieltä. Lyhyesti sanottuna laman aikana taloudessa tapahtuu "luovaa tuhoa".

Pankkien luottotappiot nousivat lähes 80 miljardiin markkaan

Viime vuosikymmenen alun syvän pankkikriisin aiheuttamat luottotappiot nousivat Rahoitustarkastuksen keräämien tietojen perusteella yhteensä noin 79,6 miljardiin markkaan.

Ydinvoimalla on yhä tulevaisuus Saksassa

Saksan Atomiteknillisen seuran puheenjohtaja tohtori Wolf-Dieter Krebs uskoo, että Saksan ydinvoimasta luopumispäätös peruutetaan.

Televisiota tarvitsevalle suositellaan laajakuvatelkkaria

Digitaalisten tv-lähetysten katseluun tarvittavia televisioita tai lisälaitteita ei ole vielä kaupoissa. Jos nyt tarvitsee uuden television, Digitan toimitusjohtaja Pauli Heikkilä suosittelee 16:9-laajakuvatelevisiota.

TV:n katsojia opastetaan verkkosivuilla digiaikaan

Kuluttajia ryhdytään opastamaan kädestä pitäen digitaalisiin televisiolähetyksiin. Perjantaina avattiin tv- ja radiolähetyksistä vastaavan Digitan verkkosivu, jossa voi käydä tutustumassa tulevaan ja hakea vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Digi-tv-väen usko tulevaan ei horju

Digitaalisen television vähäinen suosio Ruotsissa ei pelota alan suomalaisia yrittäjiä. Suomalaisyhtiöt uskovat oppineensa naapurin virheistä. Ohjelmatoiminta digitaalisen maaverkon kautta alkaa Suomessa virallisesti 27. elokuuta 2001.

Digi-tv hienosäätää vanhaa ja lupaa uutta

Digitaalisen television toimiluvanhaltijat esittelivät maanantaina yksissä tuumin vuoden päästä alkavaa ohjelmatarjontaa aiempaa yksityiskohtaisemmin. Liikaa ei kilpailijoiden edessä ennakkoon paljastettu.

EKP nosti ohjauskoron 4,50 prosenttiin

Euroopan keskuspankki EKP nosti torstaina rahamarkkinoiden ohjauskorkoa 25 pistettä. EKP:n ohjauskorko nousee keskuspankin päätöksen mukaan 4,25 prosentista 4,50 prosenttiin syyskuun alusta.

Metalliyhtiöiden tuloskunto ei näy osakekursseissa

Kuluva vuosi on ollut metalliyhtiöille suotuisaa aikaa. Hyvät osavuositulokset eivät kuitenkaan ole siivittäneet niiden osakekursseja nousuun. Outokummun osake on taantunut yli kymmenen ja Rautaruukin lähes 30 prosenttia vuodentakaisista lukemista.

Bensiini laski 6,88 markkaan elokuun puolivälissä

Bensiinin hinta laski Öljy- ja kaasualan keskusliiton hintaseurannan mukaan elokuun puolivälissä 6,88 markkaan litralta eli 16 penniä alemmaksi kuin heinäkuun puolivälissä. Korkeimmillaan 95-oktaaninen bensiini maksoi kesäkuun puolivälissä 7,35 markkaa.

Raakaöljyn kysyntä ensi vuonna 77,7 miljoonaan tynnyriin

Maailman raakaöljyn kysyntä nousee Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n tuoreen arvion mukaan tänä vuonna keskimäärin 75,8 miljoonaan tynnyriin päivässä, kun kulutus vuonna 1999 oli keskimäärin 74,7 miljoonaa tynnyriä päivässä.

Pankkien kannattavuus alkuvuonna erittäin hyvä

Suomalaisten pankkien liikevoitto nousi Rahoitustarkastuksen tekemän selvityksen mukaan alkuvuonna 11,2 miljardiin markkaan eli 4,2 miljardia markkaa suuremmaksi kuin vuosi sitten. Pankit tekivät tammi-kesäkuussa liikevoittoa lähes yhtä paljon kuin koko viime vuonna, jolloin niiden liikevoitto nousi 12,9 miljardiin markkaan.

Merita-pankki menetti markkinaosuutta

Merita-pankki menetti rahoitustarkastuksen keräämien tietojen mukaan alkuvuonna edelleen markkinaosuuttaan Suomen laina- ja talletusmarkkinoilla. Eniten markkinaosuuttaan kasvatti Osuuspankkien yhteenliittymä.

TT: Teollisuus luo valtaosan uusista työpaikoista

Yli puolet laman jälkeen syntyneistä uusista työpaikoista 1990-luvun lopulla on perustettu joko suoraan teollisuus- ja rakennusyrityksiin tai näitä lähellä oleviin palveluyrityksiin, sanoo Teollisuuden ja työnantajain keskusliitto TT.

Viikon verovinkki

Nyt on oikea aika tarkistuttaa ennakonpidätys kohdalleen. Verokorttiin merkitty ennakonpidätysprosentti on laskettu vuoden 1998 tulojen ja vähennysten pohjalta.

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun