Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


WHO varoittaa "lentokenttämalariasta"

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan useiden maiden terveysviranomaiset ovat yhä huolestuneempia lentokoneissa "matkustavien" hyönteisten levittämästä ns. lentokenttämalariasta.

DEA: Eurooppa häviämässä sodan huumeita vastaan

Eurooppa on häviämässä sodan huumeita vastaan, sanoo Yhdysvaltain huumevirasto DEA. Huumeiden virtaamista Eurooppaan on DEA:n mukaan helpottanut erityisesti Schengenin sopimus rajojen avaamisesta Euroopassa.

Belgian suomalaiset jättävät kunnallisvaalit väliin

Belgiassa asuvat suomalaiset eivät juuri ole kiinnostuneet uuden kotimaansa politiikasta. Tämä käy ilmi maan sisäministeriön julkistamasta tilastosta, jonka mukaan suomalaiset ovat olleet kaikkein vähiten kiinnostuneita ilmoittautumaan äänestysrekisteriin 8. lokakuuta pidettäviä kunnallisvaaleja varten.

Sveitsiläiskodeista löytyy satojatuhansia rynnäkkökivääreitä

Rauhanturvaoperaatioihin ulkomailla osallistuvat sveitsiläiset sotilaat eivät saa kantaa asetta. Puolueettomassa ja rauhallisessa kotimaassaan he ovat kuitenkin aseistettuja niin asepalveluksessa kuin vapaa-ajalla.

Greenbelt, amerikkalaiskaupunki, jossa pärjää ilman autoa

Marylandissa, Washingtonin pohjoispuolella sijaitseva Greenbelt on amerikkalaiseksi kaupungiksi kummajainen, sillä siellä tulee toimeen ilman autoa.

Energian hinta hirvittää Yhdysvalloissa

Amerikkalaiset toivovat villisti, että tuleva talvi olisi leuto. Sekä öljyn sekä maakaasun hinnat ovat kohonneet pilviin ja talven lämmityslaskujen pelätään nousevan ennätyslukuihin.

Sysikaski: Itä-Timorissa vallitsee juopa

Itä-Timorin paikallisen väestön ja YK:n väliaikaishallinnon välillä vallitsee tällä haavaa aikamoinen juopa, kertoo Kalle Sysikaski Sadankomiteasta. Sysikaski on seurannut pitkään Itä-Timorin kehitystä ja vuosi sitten hän oli yksi suomalaisista vaalitarkkailijoista Itä-Timorissa.

Suharton oikeudenkäyntiä lykättiin

Indonesian entistä presidenttiä Suhartoa vastaan käytävän korruptio-oikeudenkäynnin tuomarit päättivät torstaina lykätä tapauksen käsittelyä kahdella viikolla. Päätös tehtiin syyttäjän pyynnöstä.

Lehdet taistelevat Tukholmassa

Sanomalehtien taistelu markkinaosuuksista kiihtyy Tukholmassa. Syksyllä putkahtaa kaksi uutta lehteä markkinoille, joilla kisailee jo kuusi muuta kilpailijaa.

KGB: Wallenberg oli vakooja, luultavasti teloitettiin

Ruotsalaisdiplomaatti Raoul Wallenberg oli vakooja ja todennäköisesti hänet teloitettiin, uskoo Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n eli entisen KGB:n arkiston varajohtaja Vladimir Vinogradov.

Tallinnassa vakoillaan

Viron itsenäistyessä muuttuivat myös Tallinnan ravintoloiden ja katujen nimet. Voiton aukiosta tuli Vapauden aukio ja Moskva-ravintolasta Metropol. Viimeksi mainitun sanotaan kuitenkin säilyttäneen edelleen paikkansa Euroopan vakoilijoiden kokouspaikkojen joukossa.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun