Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:




Ulkomaat


Keski-Aasian pitkä tie hyvinvointiin

Keski-Aasian valtioita vaivaa demokratian puute ja talouden surkea tila. Niillä on myös rajaongelmia keskenään ja muiden naapurimaiden kanssa. Viime viikolla tarkastelimme Kazakstania ja Uzbekistania. Tällä viikolla vuorossa ovat Tadzhikistan, Turkmenistan ja Kirgisia.

Zjuganov on taas varma kakkonen

Venäjän kommunistijohtajaa Gennadi Zjuganovia, 55, on kutsuttu ikuiseksi kakkoseksi. Vaikka hän onkin maan suurimman puolueen johtaja, presidentin paikalle hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia. Monet tarkkailijat ovat sitä mieltä, ettei hän haluakaan voittaa. Hän haluaa taistella.

Putinin arvoitusta ei ole vielä ratkaistu

Vaikka Venäjän presidentin vaalien ennakkosuosikista Vladimir Putinista ilmestynyt kirja toi julkisuuteen paljon uusia asioita ehdokkaasta, ei hänen arvoitustaan vielä ratkaistu. Kysymys, kuka on herra Putin, jää edelleen vastausta vaille.

Moskovalaistutkija: Putin ei ole demokraatti eikä diktaattori

Vladimir Putin ei ole demokraatti eikä ainakaan vielä diktaattori, sanoo moskovalaisen Carnegie-keskuksen tutkija Lilia Shevtsova.

Putinin pahin uhka on näkymätön Ivan Petrovitsh

Vladimir Putinin voittoa 26. maaliskuuta pidettävissä Venäjän presidentinvaaleissa voi uhata vain näkymätön Ivan Petrovitsh.

Norjaan uusi hallitus

Norjan uusi pääministeri Jens Stoltenberg sanoi perjantaina pyrkivänsä entistä läheisempiin suhteisiin Euroopan unionin kanssa. Norja sai perjantaina uuden, työväenpuolueen muodostaman vähemmistöhallituksen.

Suhteet Itävaltaan esille EU:n huippukokouksessa

Kysymys EU-maiden suhteista Itävaltaan otetaan esille ensi viikon lopulla Lissabonissa pidettävässä EU:n huippukokouksessa.

Vuosi Santerin komission erosta

Torstaina 16.3. tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä kun Jacques Santerin johtama EU:n edellinen komissio joutui eroamaan. Komissaarit jättivät yhteisen eronpyynnön kun komissiota oli arvosteltu kirveltävästi vilpistä, väärinkäytöksistä ja huonosta hallinnosta.

Vakoilu Ruotsia kohtaan lisääntymässä

Ulkomaiden vakoilu Ruotsissa on lisääntymässä, kirjoittaa Ruotsin turvallisuuspoliisi SÄPO toimintakertomuksessaan viime vuodelta. Noin 15 maalla on pysyvästi sijoitettuja vakoilijoita Ruotsissa ja joillakin noista maista on agentteja melko paljon.

Al Gore ja George Bush Jr. tasavahvoina presidenttikisaan

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa mitä todennäköisemmin vastakkain olevat Al Gore ja George W. Bush lähtevät lopulliseen vaalikamppailuun melko tasaväkisistä asemista.

Paavi pyysi historiallisessa seremoniassa anteeksi katolisen kirkon syntejä

Paavi Johannes Paavali II pyysi viime sunnuntaina anteeksi niitä syntejä, joita katolinen kirkko on tehnyt kahdentuhannen vuoden aikana. Yksikään katolisen kirkon päämies ei ole aiemmin esittänyt näin laajamittaista anteeksipyyntöä, Mea Culpaa.

Korruptio yhä ongelma kaikkialla Unkarissa

Korruptio on Unkarissa toimivien suurten kansainvälisten yritysten mukaan Unkarissa yhä merkittävä ongelma maan hallinnossa.

Viron turvallisuusvaihtoehdoista keskustellaan

Puolueettomuus voisi hyvin palvella Viron turvallisuusetuja nykyisessä kansainvälisessä tilanteessa, sanoo Tallinnan Euroyliopiston vararehtori professori Peeter Vares. Viro näyttää kuitenkin olevan matkalla NATO:on.

Ajautuuko Kiina sotaan?

Kiinan pääministeri Zhu Rongji kehotti keskiviikkona taiwanilaisia harkitsemaan tarkkaan, ketä äänestää lauantain presidentinvaaleissa. Zhun mukaan Kiina ei aio luopua ehdottoman kielteisestä kannastaan Taiwanin itsenäistymisen suhteen.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun