Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Yksityisistä turvallisuuspalveluista ehdotetaan säädettäväksi oma laki

Sisäasiainministeriö esittää, että kaikki keskeiset yksityisiä turvallisuuspalveluja koskevat säännökset koottaisiin yhteen lakiin. Uudistuksen tavoitteena on parantaa ihmisten oikeusturvaa ja turvallisuuspalveluja ostavien asiakkaiden kuluttajansuojaa.

Rikollinen vartiointibisnes kukoistaa Pietarissa

Rikollisten harrastama suojelubisnes yhdistetään yleensä Amerikassa vaikuttavan mafian toimintaan. Esimerkkiä ei tarvitse hakea niin kaukaa, sillä Pietarissa vartiointipalvelun nimellä toimiva suojelubisnes on yksi näkyvimmistä ja eniten kasvaneista rikollisuusmuodoista.

Jätemaksuissa uutta ekomaksut, kilpailuttaminen alentaa kuljetusmaksuja

Viime aikoina jätemaksuihin on alettu sisällyttää kiinteistö- tai talouskohtaisia ns. eko- tai palvelumaksuja. Kuntaliiton selvityksen mukaan ekomaksua peritään ainakin 82 kunnassa.

Kuluttajien kielteisyys hidastaa geenimanipuloitujen elintarvikkeiden leviämistä

Kuluttajien kielteinen asenne geenimanipulointia kohtaan on vaikuttanut siihen, että geenitekniikan avulla tuotetutut elintarvikkeet eivät ole yleistyneet maassamme.

Euroopan tiukin tupakkalaki voimaan maaliskuussa

Maaliskuun ensimmäinen päivänä Suomessa astuu voimaan Euroopan tiukin tupakkalaki. Uudistettu laki velvoittaa uutuutena myös ravintolat lain piiriin.

Jallinoja: Perheen sisältö on ratkaiseva, ei muoto

Perhe-asiat tulivat presidentinvaalien yhteydessä pysyvästi Suomen politiikkaan, ennustaa sosiologian professori Riitta Jallinoja. Vaaleissa tärkeimmälle sijalle nousi onneksi muodon sijasta perhe-elämän sisältö.

Varhainen puuttuminen luo turvallisuutta lasten ja nuorten kasvulle

Varhainen puuttuminen tarkoittaa lapsi- ja nuorisotyössä mahdollisimman nopeata ongelmiin puuttumista.

Joukkoliikenteen esteettömyys tutkittiin: Arjessa ratkaisevat yksityiskohdat

Uudet lentoasemat ja laivaterminaalit ovat melko esteettömiä iäkkäiden ja liikkumisesteisten kannalta. Sen sijaan vanhat rautatie- ja linja-autoasemat ovat vaikeakulkuisia. Joukkoliikenteen aikataulu- ja reittitieto vaatii myös selkeyttämistä, todetaan liikenneministeriön selvityksessä.

Tuotevalvontakeskus vaatii tiukempia säädöksiä anniskeluoikeuksiin

Tuotevalvontakeskus vaatii nykyistä tiukempaa ammatillista pätevyyttä alkoholin anniskelusta vastaavalle ravintolahenkilökunnalle. Ravintolamyynnistä vastaavilla tulisi olla vähintään vuoden mittainen alan koulutus tai vähintään kolmen vuoden työkokemus.

Kansainvälinen harjoittelu kehittää työvalmiuksia

Ulkomaiseen työharjoitteluun osallistuneet nuoret tuntevat usein hyötyneensä kokemuksistaan työelämässä, kertoo Opetushallituksen tuore julkaisu Ammattitaitoa ja työllisyyttä Euroopasta?

Lumivyöryt sattuvat merkittyjen rinteiden ulkopuolella

Viranomaisten tietoon tulleet lumivyöryt ovat Suomessa hyvin harvinaisia. Jos vyöryjä tapahtuu, ne sattuvat lähestulkoon aina valvottujen rinteiden ulkopuolella niin kutsutuilla off-pisteillä eli luonnonvaraisilla jyrkänteillä, vaaroilla tai tuntureiden kuruissa.

Maavoimien valmiusyhtymien varustaminen etenee

Maavoimien valmiusyhtymien varustaminen on pääsyt hyvään vauhtiin. Eduskunta hyväksyi toissa keväänä puolustusvoimille 6,1 miljardin markan tilausvaltuuden maavoimien kehittämisen kannalta keskeisten valmiusyhtymien varustamiseen.

Majoitusliikkeiden yöpymismäärä kasvussa kuudetta vuotta peräkkäin

Matkailijat yöpyivät Suomen majoitusliikkeissä viime vuonna 15,5 miljoonaa kertaa, mikä on 2 prosenttia enemmän kuin vuonna 1998. Yöpymisten kokonaismäärä on kasvanut vuodesta 1994 lähtien.

Kiinteä yhteys yli Merenkurkun ei kannata

Kiinteä yhteys yli Merenkurkun on teknisesti mahdollista toteuttaa. Taloudellisesti se ei kuitenkaan kannata, todetaan Merenkurkun neuvoston tiistaina julkistamassa selvityksessä.

Yrittäminen maaseudulla kiinnostaa kaupunkilaisia

Moni kaupunkilainen on kiinnostunut siirtymään maaseudulle yrittäjäksi tai muuhun ammattiin. Tämä käy ilmi tuoreesta kyselystä, jonka Maaseutuyrittäjyyden edistämiskeskus (MAEK) teetätti Elintarviketieto Oy:llä.

Sivun alkuun