Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


Perho: Vaikeasti työllistettävät tarvitsevat uudenlaista tukea

Sosiaaliturvajärjestelmän muuttaminen siten, että se aktivoisi ihmisiä positiivisella tavalla paitsi työelämään ei ole helppo tehtävä, myönsi sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho Aktiivinen sosiaalipolitiikka -työryhmän muistion luovutustilaisuudessa perjantaina.

Aktiivista sosiaalipolitiikkaa: Pitkäaikaistyöttömät palkattomaan työhön

Aktiivista sosiaalipolitiikkaa hahmotellut sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ohjaisi kaikkein vaikeimmin työllistettävät pitkäaikaistyöttömät puoleksi vuodeksi palkattomaan, kuntouttavaan työhön.

Työehtosopimusten yleissitovuus siirtyi hallitustason kiistaksi

Yleissitovuuden alaraja jäi työsopimuslakiesityksessä määrittelemättä ja kiista siirrettiin näin hallitustasolle.

Yleissitovuus määrää työehtojen minimit

Työsopimusten yleissitovuudella tarkoitetaan järjestelmää, jonka perusteella työnantajan on noudatettava tiettyjä minimiehtoja.

Olutkiintiöt EU-maista nousevat

Virosta ja Venäjältä tulevien matkustajien oluen tuontia rajoitetaan, mutta EU-maista saa tänä kesänä tuoda nykyistä enemmän. Tuontimäärät unionimaista nousevat tänä vuonna 24 litraan nykyisestä 15:sta.

Liikenneministeriö kiirehtii EU:n viestintälakien uudistusta

Liikenneministeriön mielestä Euroopan unioni aikoo uudistaa viestintälakinsa liian hitaasti. Ministeriö on esittänyt huolensa aikataulusta komissiolle antamassaan lausunnossa.

Komissio ajaa viisumivapautta EU:n hakijamaille

Slovakian ja muiden EU:n hakijamaiden kansalaisten pitäisi saada matkustaa vapaasti EU-maihin, katsoo EU:n komissio. Oikeuskomissaari Antonio Vitorino kertoi tiistaina komission valmistelevan ehdotusta EU:n yhteisistä viisumisäännöistä.

Lakkosuma häämöttää maaliskuussa

Tuloneuvotteluilta odotettu lakkouhkien suma näyttää tulevan varmasti kuin kevät. Vaikka kierros alkoi jopa poikkeuksellisen sutjakasti, tilanne alkaa valtakunnansovittelijan toimistossa näyttää normaalin ruuhkaiselta.

Koroma ihmettelee mihin unohtui sopimusyhteiskunta

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton toimitusjohtaja Johannes Koroma varoittaa, että maltilliseksi luonnehdittu sopimuskierros uhkaa ylikuumeta.

Häkämiehelle yksimielinen jatkoaika

Kari Häkämies (kok.) jatkaa sisäministerinä elokuun loppuun saakka. Häkämies sai jatkolleen Kokoomuksen eduskuntaryhmän yksimielisen tuen torstain ryhmäkokouksessa.

Paikallisyhdistykset edunvalvojina ja toimijoina kunnissa

Ympäristöjärjestöt ovat kunnissa toimivista yhdistyksistä aktiivisimpia edunvalvojia. Niiden keinovalikoima on laaja ja ne käyttävät muita yhdistysryhmiä enemmän myös vahvoja painostusmenetelmiä.

Perustuslakivaliokunta tarkentaa presidentin valtuuksia

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on mietinnössään tiukentanut hallituksen esitystä, joka koskee tasavallan presidentin päätösvaltaa sotilaskäskyasioissa.

Perustuslaki jaetaan jokaiseen kotiin

Eduskunta jakaa jokaiseen kotiin tietoa maaliskuun alussa voimaan astuvasta uudesta perustuslaista.

Yksityisrahoituksen laajentamista tutkitaan

Valtiovarainministeriö selvittää, pitäisikö ns. yksityisrahoitusmalli ottaa Suomessa laajempaan käyttöön julkisen sektorin rakennushankkeissa.

Sivun alkuun