Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Indonesia solmussa

Indonesian uuden hallituksen alkutaival on ollut haparoiva ja kaappaushuhuja on levitelty. Nyt presidentti Wahid on kuitenkin lujittamassa otettaan. Kenraali Wiranto sai viimein potkut, ja talouspolitiikkaa hahmotellaan.

Indonesian Itä-Kalimantan arvostelee Jaavan ylivaltaa

Borneon saaren itäosassa sijaitsevassa Itä-Kalimantanissa ei epäröidä kertoa, että jos jokainen Indonesian 26 maakunnasta muodostaisi itsenäisen valtion, olisi Itä-Kalimantan niistä vaurain.

Toteutumattomat odotukset kiristävät Itä-Timorin tilannetta

Moko Soares oli pelätty mies. Kun hän liikkui joukkioineen Itä-Timorilla, kaikki piiloutuivat, sillä Soaresin joukkio tunnettiin erityisen väkivaltaisena.

Sytyttääkö Angolan sisällissota koko eteläisen Afrikan palamaan?

Pelko Angolan sisällissodan leviämisestä koko eteläiseen Afrikkaan kasvaa Etelä-Afrikassa.

Dalai-laman kuusi vuosikymmentä

Maailmassa tuskin on dalai-laman lisäksi toista hengellistä johtajaa, jota ihailisivat niin ihmisoikeusaktivistit ja intellektuellit kuin Richard Geren tapaiset Hollywood-tähdet tai Smashing Pumpkins -yhteen rokkarit.

Mironov: Sota tuhoaa mielet, Putin valtion

Venäjän poliittisessa ilmapiirissä on vuoden 1991 jälkeen tapahtunut valtava muutos lakiin perustuvasta yhteiskuntanäkemyksestä kohti voimankäytölle rakentuvaa hallintoa.

Slovakian politiikassa kuohuu

Äskettäin EU-neuvottelunsa aloittaneen Slovakian sisäpolitiikka on vaarassa ajautua umpikujaan ja pahimmassa tapauksessa edessä ovat ennenaikaiset parlamenttivaalit.

Khatamin uudistusmieliset pyrkivät Iranin parlamenttiin

Iranin perjantaisista parlamenttivaaleista povataan tiukkaa kilpailua presidentti Mohammad Khatamia tukevien uudistusmielisten ja maata hallitsevien vanhoillisten islamilaispiirien välille.

Ennätysmäärä naisehdokkaita Iranin parlamenttivaaleissa

Ennätysmäärä naisia on ehdolla Iranin perjantaisissa parlamenttivaaleissa, joissa poliittinen ja oikeudellinen tasa-arvo miesten ja naisten välillä on ensimmäistä kertaa nousemassa islamilaisen Iranin poliittiselle asialistalle.

Viron talouspolitiikalla suuret haasteet

Viron talous- ja finanssipolitiikkaa odottavat suuret muutokset aivan lähitulevaisuudessa.

Havel: EU:lle perustuslaki ja parlamenttiin kaksi kamaria

EU:n jäsenyydestä neuvottelevan Tshekin presidentti Vaclav Havel esittää unionille yhteistä perustuslakia.

Putin: Venäjä haluaa kehittää suhteitaan NATO:on

Venäjä ja NATO ovat päättäneet palauttaa suhteensa normaaleiksi vähitellen, sanoi ulkoministeri Igor Ivanov uutistoimisto Interfaxille keskiviikkona.

Espanjalaislehti: Pinochetilla aivovaurio

Chilen entinen diktaattori Augusto Pinochet kärsii aivovauriosta, minkä vuoksi hänellä olisi suuria vaikeuksia ymmärtää kysymyksiä ja vastata niihin oikeudenkäynnin aikana, kertoi espanjalainen ABC-sanomalehti keskiviikkona.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun