Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Hyväntekeväisyysmarkkinoilla vastuu on maksajalla

Hyväntekeväisyyden kauppamiehet käyvät yhä hanakammin kuluttajien kukkarolla. Luvanvaraisia keräyksiä valvotaan tiukasti, mutta painotuotteiden kauppa käy sananvapauden suojissa. Aina ei kuluttajalle selviä, mistä on kyse ja mihin markat todella uppoavat.

Osa lapsista liian varhain aikuisten turvavöissä

Monet lapset siirretään liian pieninä turvaistuimista aikuisten turvavöihin ja altistetaan näin kohtalokkaille vammautumisille kolareissa. Tämä on tutkimusten mukaan hälyttävän tavallista Yhdysvalloissa.

Matkapuhelin ja tietokone yleistyvät Suomessa

Lähes 60 prosentilla suomalaistalouksista on jo vähintään yksi matkapuhelin ja yli puolella suomalaisista on jo mahdollisuus käyttää tietokonetta.

Oikea Dracula kauheampi kuin vampyyri

Draculan salaisuuksia pohdittiin viikko sitten Transilvaniassa Dracula-maailmankongressin kokoonnuttua toista kertaa Romanian takamailla. Kongressia isännöi Transilvanian Dracula-yhdistys.

Sarjakuva voi olla myös sotajournalismia

Sarjakuva soveltuu hyvin myös journalismin välineeksi, väittää dokumentaarisen sarjakuvan piirtäjä Joe Sacco. Kemin sarjakuvapäivien vieraaksi saatu Sacco on valottanut albumeillaan mm. vaikeita konflikteja Bosniassa ja palestiinalaisten alueella Israelissa.

Kesästä ennustetaan runsassääskistä

Ainakin alkukesästä näyttää tulevan runsassääskinen. Säät ovat olleet lämpimiä ja silloin tällöin on ropsautellut vettä, mikä on tiennyt hyviä olosuhteita rapakoissa kehittyville sääsken eli hyttysen munille ja toukille.

Urheilu, liikunta ja kaukomaat ovat innoittaneet rantamuotia

Kesä tulee joka tapauksessa, vaikka säät viime aikoina ovat vaihdelleet melkoisesti. Uimarannat alkavat kutsua ja niinpä on aika kurkistaa kesän rantamuotia. Trendejä on nyt kaksi: hi-tech ja monikulttuuri.

Helsinki on sinkkunaisten kaupunki

Helsinki on sinkkunaisten kaupunki verrattuna rajantakaiseen metropoliin Pietariin. Nuorista, 20-24-vuotiaista helsinkiläisnaisista aviosäätyyn on ehättänyt vain seitsemän sadasta, kun Pietarissa vastaava luku on 40 prosenttia.

Arvio: Matematiikan tutkimuksesta puuttuu tärkeitä aloja

Suomessa ei kansainvälisen arviointiryhmän mukaan tutkita riittävästi informaatioteknologian kannalta keskeisiä matematiikan aloja.

Äkkikuolemia aiheuttavan perinnöllisen rytmihäiriön tunnistaminen parantunut

Nuorten äkkikuolemia ja mahdollisesti myös kätkytkuolemia aiheuttavan perinnöllisen rytmihäiriön eli pitkä QT-oireyhtymän tunnistaminen on helpottunut. Aiemmin vaikeasti todettavissa olevaan tautiin on Suomessa ensimmäisenä maailmassa otettu käyttöön myös geenitestimenetelmä.

Arkkitehdin matkassa Viipurin helmiä etsimässä

Alvar Aallon suunnittelema Viipurin kirjasto on parhaimmillaan arkkitehtuurikirjoissa. Jos kansainvälinen raha riittää, kirjasto nähdään vielä joskus alkuperäisessä asussaan. Nyt luentosalin puulakkakatto aaltoilee varsin epäaaltomaisesti.

Suosikkidieetit testiin Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain hallitus on päättänyt testata tieteellisesti kaksi amerikkalaisten suosimaa dieettiä.

Suomalaisten D-vitamiinin riittävyys selvitetään

Suomalaisten D-vitamiinin saannin riittävyys aiotaan selvittää ensi marraskuussa järjestettävässä asiantuntijaseminaarissa. Ravitsemusalan ja lääkärikunnan asiantuntijat ovat huolissaan kansalaisten vähäisestä D-vitamiinin saannista ja aikovat siksi miettiä keinoja saannin parantamiseksi.

Kevätkekkereillä nautitaan leivonnaisia ja kahvia monella tapaa valmistettuna

Suomalaiset ovat kahvinjuojakansaa; kahvin kulutuksemme on maailmanennätysluokkaa. Maahamme kahvi tuli Ruotsin kautta. Nautintoaineveroluetteloiden mukaan sitä alettiin meillä nauttia 1720-luvulla, kerrotaan Kahvikirjassa.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun