Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysUrheilu, liikunta ja kaukomaat ovat innoittaneet rantamuotiaKesä tulee joka tapauksessa, vaikka säät viime aikoina ovat vaihdelleet melkoisesti. Uimarannat alkavat kutsua ja niinpä on aika kurkistaa kesän rantamuotia. Trendejä on nyt kaksi: hi-tech ja monikulttuuri.


Urheilu ja liikunta ovat innoittaneet hi-tech sport -uima-asuja. Vaikutteita ovat antaneet niin uiminen, surfaus, triathlon ja rantalentopallo. Suunnittelussa on toiminnallisuus otettu hyvin huomioon, kerrotaan Muotikaupan liitosta.

Urheilullinen värimaailma koostuu veden ja meren sävyistä, vihreistä ja sinisistä vivahteista. Tärkeitä värejä ovat myös elämäniloa pursuava oranssi, rauhallinen khaki, vahva keltainen ja huomiota herättävä pinkki.

Nuoret suosivat fluorisoituvia värejä. Musta-valkoinen on tietysti aina klassinen. Materiaalit kuivuvat nopsaan ja ovat erittäin joustavia. Pinnat on käsitelty esimerkiksi silikonilla tai lateksilla, jotta saadaan "märkäilme".

Yksivärisiä rantavaatteita piristetään tereillä. Kuvioista käytetyimpiä ovat kukat, vesikasvit, kuplat, aallot, abstraktit tietokonekuviot ja raidat.

Uima-asuissa on aukkoja katseita keräämässä. Korkeat topit ja pikkuruiset housuosat ovat näyttäviä nuorilla ja upeavartaloisilla.

Laatikkomainen toppiyläosa voidaan vetää pienten, kolmiomaisten bikinien yläosan tai uimapuvun päälle. Yksityiskohtina käytetään vetoketjuja, metallilogoja ja nyörejä.


Helmen eri vivahteita, kirsikkaa ja purppuraa

Tyylikäs "vanhanaikainen" retro-vaikutelma ja toisaalta nykyaikainen hippihenki kuuluvat monikulttuuriseen trendiin. Vaikutteita on kerätty eri kulttuureista ja maanosista.

Värikartan tärkeimpiä sävyjä ovat helmen eri vivahteet; hento rosa, pinkki, kirsikka ja purppura. "Mausteisiin" sävyihin kuuluvat curry, sahrami ja pähkinä. Ylellisiin taas hienostuneet valkoinen ja kerma.

Elastiset materiaalit loistavat ja hehkuvat hillitysti. Pitsi- ja tyllielementit tuovat kivan lisän uima-asuihin. Rantavaatteista löytyy myös kreppipintaisia shifonkeja.

Kirjailulla saadaan aikaan ripaus romantiikkaa. Eksoottiset kukkakuviot taas vievät ajatukset kaukaisiin maihin. Rantavaatteissa on nähtävissä graafisuutta ja yksinkertaisuutta.

Bikinien kanssa voi käyttää pitsi- ja tyllitoppeja ja -tunikoita. String -alaosat nostavat suosiotaan. Spaghettiolkaimet antavat yläosaan keveyttä.

Bikineissä ja uimapuvuissa on suoralinjaiset kaula-aukot. Kokouimapuvut korostavat naisellisia muotoja. Kuppikoot turvaavat hyvän istuvuuden ja kaarituet löytyvät useimmista uima-asuista.

STT-IA
2.6.2000


Ajassa -sivulle