Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysSähköpaimen

2.6.2000

Harkittua?Valtion omistaman perusteollisuuden myyminen, yksityistäminen, on nyt ajan henki. Onkohan kuitenkaan ihan viisasta luopua liki kaikesta?


Rautaruukki ja Outokumpu ovat sellaista suomalaista, itse omistamaamme perusteollisuutta, jota saatetaan joskus tarvita. Sähköpaimen ainakin aprikoi mistä saadaan tarvittaessa terästä ja muita tarpeellisia metalleja, jos...

Ei tunnu ministerien älli ja taloustietämys muutenkaan kovin raskasta sarjaa olevan. Turvefirma Vaposta valtio aikoo säilyttää itsellään yli puolet.

Selitys Vapon omistamiseen on, että muuten ulkomaanpellet saavat omistukseensa suomalaista maaperää... Suota.

Sähköpaimen neuvoo ihan ilmaiseksi. Ensin Vapo myy kaikki maapohjat uudelle - valtion omistamalle - yhtiölle, ja sen jälkeen Vapon. Sitä tosin ei kukaan osta - ilman niitä maapohjia.

Vanhoja jäänteitä on - ja ne pysyvät. Vaikka maailma ympärillä kuinka muuttuu, niin kaikki ei kuitenkaan. Onneksi.

Ay-liike, SAK etunenässä, kirahti heti valtion yhtiöiden myyntiaikeista kuultuaan "ei". SAK:lla on satojen miljoonien markkojen sijoitusomaisuus. Senhän voisi sijoittaa Rautaruukkiin ja Outokumpuun.

SAK:laisessa omistamisessa olisi sekin "mielenkiintoinen" puoli, että nähtäisiin kuinka tulopoliittiset neuvottelut noissa firmoissa sujuisivat. Olisihan pöydän kummallakin puolella palkasaajien edustus.

Jos arvata saa, niin jo ensimmäisellä yrittämällä oltaisiin lakkotiellä, "kun kapitalisti kuristaa otettaan työläisen selkänahasta".

Selkänahasta Sähköpaimenen mieleen tuli päänahka - ja viikon kevennys.

Nykyinen ministeri Osmo "Saunatonttu" Soininvaara oli Moskovassa käymässä. Punaisella torilla käppäillyt Ode sai heti Leninin mausoleumin vahtisotilaan kimppuunsa: "Ulkoilla saa, mutta torilta et poistu".

Sähköpaimenelle voi myös lähettää emailia; tyhmyyksissään kun lupautui niitä lukemaan... (Mutta EI vastaamaan).


Kolumnit -sivulle