Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysPuuhapuiston tavoiteltu valmistumisaika vuosi 2002

Kuusamoon kehitellään LastenmaailmaaKuusamoon suunnitellaan lasten teemapuistoa, Lastenmaailmaa, jolla houkutellaan kaupunkiin entistä enemmän perhematkailijoita. Lastenmaailma tarjoaa pikkuväelle ohjattua toimintaa seikkailuineen ja yhdessä puuhasteluineen. Nykymenon mukaisesti Lastenmaailmaan voi piipahtaa myös Internetin kautta.


Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Lastenmaailma on valmis kesälomakaudelle vuonna 2002. Tavoitteena on, että paikka houkuttaisi vuosittain jopa 50 000 kävijää.

Yritysideaa on muhitettu jo pitkään, ja kehittelyssä on ollut mukana monia ihmisiä. Toimitusjohtaja Jouko Kämäräinen Rukapalvelut Oy:stä ja toimitusjohtaja Pekka Jokisuu Muumimaailma Oy:stä ovat työstäneet ideat yritysmuotoon.

- Kyse on uuden yhtiön perustamisesta. Siitä tulisi kärkiyritys perhematkailulle, Kämäräinen tuumaa.

Hänen mukaansa Lastenmaailma ja Muumimaailma ryhtyvät yhteistyöhön, näillä näkymin ainakin markkinoinnissa.

Lastenmaailmaa on kaavailtu kaupungin ydinkeskustaan nykyisen urheilukentän alueelle. Paikka sijaitsee järven rannalla mutta vain parinsadan metrin päässä keskustan palveluista.

Etenkin keskustan yrittäjät ovat olleet suunnitelmista innostuneita. Lastenmaailma toisi kaivattua eloa keskustaan ja lisää asiakkaita.


Satumaailmaa lasten silmin

Lastenmaailmaan rakennetaan eräänlainen lastenkaupunki, jossa voivat puuhastella perheet yhdessä tai lapset ohjaajien kanssa.

Kämäräisen mukaan lastenkaupunki perustetaan vanhanajan tyyliin sadun ja lapsen silmin nähtynä. Sinne rakennetaan erilaisia toimintataloja, esimerkiksi paja rakentelua varten ja lehtitalo, jossa lapset voivat tehdä oman lehden.

- Lastenmaailma poikkeaa huvipuistomaailmasta. Se ei perustu vempeleisiin vaan pitempiaikaiseen toimintaan, jossa perheet voivat vaikka itse tehdä oman lomalukujärjestyksensä, Kämäräinen huomauttaa.

Hänen mukaansa Lastenmaailma soveltuu kaikenikäisille. Kun pikkuväki touhuaa lasten kaupungissa, varttuneemmat voivat lähteä erilaisille retkille, mm. veneilemään, kalastamaan tai talvella koiravaljakkoajelulle.

Lastenmaailman yhtenä ydinajatuksena onkin Kämäräisen mukaan hyödyntää ja tukea kuusamolaisia jo olemassaolevia matkailuvaltteja ja -yrityksiä.


Alkuun viidellä miljoonalla

Lastenmaailma on suunniteltu siten, että tekemistä riittää ympäri vuoden. Sesonkiaikaa ovat lapsiperheiden lomat. Muulloin paikalle houkutellaan erikoisryhmiä, mm. leirikoululaisia.

- Lastenmaailma tavoittelee perheiden yhdessäoloa. Nykyään ihmiset ovat töissään kiinni ja lapset puuhastelevat paljon ominensa, Kämäräinen perustelee yritysidean taustalta löytyviä arvoja.

Kun Lastenmaailman sijaintipaikka on vahvistunut, yrityksen suunnittelu pyörähtää todenteolla vauhtiin. Kämäräisen mukaan ensi vaiheessa perustetaan kärkiyhtiö, jonka tarkoituksena on vetää myös muut paikkakunnan yritykset toiminnan imuun mukaan.

Samalla kaupungin ydinkeskustaa kehitellään entistä ehommaksi.

Lastenmaailman alkuvaiheen nettoinvestoinnit ovat noin viisi miljoonaa markkaa. Kämäräisen mukaan tällä summalla "päästään varovaisesti" liikkeelle.

STT-IA
2.6.2000


Kotimaa -sivulle