Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Sumea logiikka on matematiikkaa ilman kyyneliä

Viime aikoina on julkisuudessa runsaasti pohdittu keinoja, joil la koululaiset ja opiskelijat saataisiin kiinnostumaan matematiikasta sekä luonnontieteistä ja teknologiasta. Etenkin elinkeinoelämän raskaan sarjan vaikuttajat patistavat nuoria suuntautumaan matemaattisiin aineisiin.

Viikon pelidemo: Sydney 2000

Sydneyn olympialaiset jatkuvat Attention To Detailin kehittämällä ja Eidos Interactiven julkaisemalla olympiapelillä.

Suomen luonto CD-Facta kertoo ympäristön tilasta multimedian keinoin

Suomen luonnon ja suomalaisten elinympäristön tila on eurooppalaiseen mittakaavaan suhteutettuna melko hyvä. Merialueestamme ja järvistämme neljä viidesosaa on veden laadun suhteen hyvässä tai erinomaisessa kunnossa, ja jokivesistöistämmekin puolet.

Suomi kolmannen valtakunnan lehdissä: Sankarikansa ja sen kavaltajat

Tyhmää ulkopolitiikkaa harjoittavasta valtiosta esikuvalliseksi sankarikansaksi ja edelleen johtajiensa kavaltamaksi kansaksi. Näin vaihteli Suomen kuva natsi-Saksan lehdistössä toisen maailmansodan aikana. Filosofian tohtori Risto Peltovuori käsittelee aihetta kirjassaan Sankarikansa ja kavaltajat (SKS).

Vale-Jaakko hääri isäntänä muina miehinä

Suomalaiset markkinoivat maailmalla itseään rehtinä ja rehellisenä kansana. Maailmansotien välisenä aikana amerikkalaisille maksettiin fanfaarien raikuessa velat takaisin. Ja Neuvostoliitolle suoritettiin sotakorvaukset, joskin perisuomalaisen nurinan säestyksellä - vöitä ja hampaita kiristellen.

Aikoinaan naurettiin niille, jotka käyttivät veistä ja haarukkaa

Jos joku nyt aterioisi ruokapöydässä sormin, sitä pidettäisiin todella sivistymättömänä. Aikoinaan taas naurettiin niille, jotka käyttivät veistä ja haarukkaa. Esimerkiksi Ranskan kuningas Ludvig XIV söi edelleen sormin, vaikka koko hovi jo aterioi veitsen ja haarukan avulla.

Nainen etsii lehdestä elämyksiä, mies tietoa

Miehet ja naiset valitsevat aikakauslehtensä eri perustein. Naiset haluavat lehdeltään elämyksiä, rentoutumishetkiä ja vinkkejä arjen pulmiin. Miehet valitsevat lehden, joka kertoo heille hyödyllistä tietoa miehisistä aiheista kuten tekniikasta, autoista, urheilusta ja yhteiskunnasta.

Soitinrakentajat ovat harrastajamuusikoita ja elämäntapayrittäjiä

Soitinrakennus on edelleen hyvin pieni toimiala Suomessa. Se ehti viime vuosikymmenen alun laman seurauksena miltei kuolla pois.

Väitös: Itselääkintä ei ole niin ongelmatonta kuin uskotaan

Itselääkintä on itsehoidon käytetyin muoto. Mahdollisuudet itselääkintään ovat lisääntyneet, kun useita reseptilääkkeitä muutettiin itsehoitolääkkeiksi eli ns. käsikauppalääkkeiksi erityisesti 1990-luvun alussa.

Pälvikalju koettelee ajoittain jopa puolta suomalaisista

Pälvikalju on sen verran yleinen sairaus, että siihen tutustuu jopa puolet suomalaisväestöstä jossain elämänsä vaiheessa.

Lääketieteellisen tutkimuksen rahoitus julkiseksi

Maailman lääkäriliiton uusittu eettinen ohje eli Helsingin julistus tuo avoimuutta lääketieteellisen tutkimuksen rahoitukseen.

Pakkauspäivämäärät tulossa myös vihannespussin kylkeen

Vihannesala pyrkii jatkossa parantamaan erityisesti herkkien tuotteiden, kuten omenan, parsakaalin ja mansikan laatua, jotta kuluttajat saisivat herkut käsiinsä kun ne vielä ovat hehkeimmillään.

Luomua löytyy parhaiten keskikokoisista kaupoista

Luomutuotteiden valikoima on runsain keskikoisissa päivittäistavarakaupoissa, todetaan tuoreessa Luomukori-kartoituksessa.

Kouluruokailusta voi tulla ekaluokkalaiselle suoritus

Koulunsa aloittavat pienet lapset voivat kokea kouluruokailun vaikeana suorituksena, sillä he joutuvat kerralla kohtaamaan monia outoja asioita, kuten uuden ruokailupaikan, -seuran ja monia uusia ruokalajeja.

Työttömyys karsii eniten hedelmien kulutusta

Työttömät syövät tuoreita hedelmiä noin neljänneksen vähemmän kuin työssäkäyvät kansalaiset. Tilastokeskuksen vuodelta 1998 peräisin olevien tietojen mukaan suomalaiset söivät hedelmiä keskimäärin 40,5 kiloa per henkilö, mutta työttömien hedelmienkulutus oli vain 31 kiloa.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun