Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Tietokoneiden suurin turvariski on käyttäjä itse

Yksityiset tietokoneen käyttäjät sekä pienemmät kunnat suojaavat yhä varsin huonosti omat Internet-yhteytensä. Vaikka keskusrikospoliisi ei suostukaan antamaan prosenttimääräisiä arvioita suojaamattomien yhteyksien määrästä, se pitää turvattomia tietoverkkoja Suomessa edelleen erittäin yleisinä.

Työnvälitys tehostuu Internetissä

Yritykset panostavat yhä enemmän Internetiin uusien työntekijöiden hankinnassa.

Kesämökit talvisin alttiina murroille

Lomakausien ulkopuolella kesämökit ovat tyhjillään ja kesämökkivarkaiden on entistä helpompi toimia. Varkauksien ja ilkivallan torjunta on hyvä muistaa, kun kesämökkiä laittaa talviteloille, muistuttaa Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliitto.

Pojilla enemmän terveysongelmia kohdusta hautaan

Terveysongelmat vaanivat miessukupuolta kohdusta hautaan. Miesten sairastavuutta sekä seitsemän vuotta lyhyempää elinaikaa eivät selitä ainoastaan stressi, viina, tupakka ja rasvamakkarat, vaan syitä on etsittävä myös biologiasta.

Hiihtokeskusten jättipanostukset odottavat asiakkaita

Hiihto- ja laskettelukeskukset ovat valmistautuneet tulevaan kauteen poikkeuksellisen mittavin investoinnein. Panostukset odottavat enää maksajia - asiakkaita.

Kuntia patistetaan jätepolitiikan hoitoon

Jätehuolto on kuntien nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Jotta kunnallinen jätehuolto sujuisi mahdollisimman hyvin, patistaa Kuntaliitto jäseniään omien jätepoliittisten ohjelmien tekoon.

Lokit ja saastepäästöt kaatopaikkojen ongelmia

Rottien joukkoesiintyminen ei ole suinkaan pahin kaatopaikkojen ympäristöongelma. Eläinlääkäri Ari-Matti Pyyhtiä nimeää lokit kaatopaikkojen suurimmaksi ja näkyvimmäksi haitaksi.

Piilorasismi on luultua yleisempää

Piilorasismi on koululaisten piirissä selvästi yleisempää kuin on luultu.

Joka neljäs rasismirikoksen uhri oli somali

Vuonna 1999 poliisin tietoon tuli 281 ulkomaalaisiin tai maahanmuuttajiin kohdistunutta rasistista rikostapausta. Rasistiset rikokset vaivaavat etenkin somaleja.

Majoitusliikkeissä yöpyminen kasvoi elokuussa

Yöpymisten kokonaismäärä Suomen majoitusliikkeissä kasvoi elokuussa 6 prosenttia viime vuoden elokuuhun verrattuna.

Metsänhoitoyhdistyksillä ensimmäiset valtuustovaalit

Uudet metsänomistajaryhmät ovat jäämässä vähälle edustukselle ensi kertaa valittavissa metsänhoitoyhdistysten valtuustoissa.

Syrjäytyminen ja köyhyys alas toimintaohjelman avulla

Köyhyys, syrjäytyminen ja asunnottomuus koskettavat yhä useampaa suomalaista. Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin on valmistanut toimintaehdotuksen köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseksi Suomessa.

Jonot hedelmöityshoitoihin lähes hävinneet

Jonot hedelmöityshoitoihin ovat Helsinkiä lukuun ottamatta jo lähes hävinneet, vaikka koeputki- tai mikrohedelmöityshoitoja tehdään vuosittain jo noin 5 000.

Työaikainen ruokailu edistää omalta osaltaan työkykyä

Työaikainen ruokailu on osa työkykyä edistävää toimintaa. Suurimmillaan työpaikkaruokaloiden suosio oli meillä 1980-luvun loppupuolella. Viime vuosikymmenellä niiden suosio on hiipunut.

Kunnat eivät tunne puhevammaisten oikeuksia

Vain pieni osa vaikeasti puhevammaisista saa tarvitsemiaan tulkkipalveluja. Kunnat hylkäävät puhevammaisten hakemuksia useammin kuin kuulovammaisten hakemuksia.

Sivun alkuun