Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


Kunnallisvaalit 2000 - tulokset

Kunnallisvaalien tuloksia taulukkomuodossa ja graafisina esityksinä.

Keskusta ja vihreät kunnallisvaalien voittajia

Keskusta osoittautui kunnallisvaalien selväksi voittajaksi ja suurimmaksi puolueeksi. Keskusta keräsi kaikkien aikojen saaliinsa eli 23,9 prosenttia annetuista äänistä, joka oikeuttaa 160 uuteen valtuustopaikkaan.

Kokoomuksen Kankare: Tulos olosuhteisiin nähden hyvä

Kokoomuksen puoluesihteeri Matti Kankare pitää puolueen kunnallisvaalitulosta olosuhteisiin nähden hyvänä. Hän huomauttaa Kokoomuksen kutakuinkin säilyttäneen valtuustopaikkansa ja iloitsee erityisesti nuorten ehdokkaiden menestyksestä.

Vaalilaiskuus yllätti kuntaministerin, ei Kuntaliittoa

Kuntavaalien ennätysalhaisesta äänestysinnosta yllättynyt kuntaministeri Martti Korhonen (vas.) kehottaa uusia valtuutettuja miettimään, miten kuntalaiset pääsisivät paremmin mukaan päätöksentekoon.

Vaalitappiosta paineita vasemmistolle

Kunnallisvaaleissa koettu tappio nostattaa vasemmistopuolueiden piirissä paineita politiikan virittämiseksi sosiaalisempaan suuntaan. Eräät arvioivat, että paineita puretaan jo syksyn budjettikäsittelyssä eduskunnassa.

Kommentteja kunnallisvaalituloksista

Puolueiden edustajien kommentteja vaalituloksesta.

Julkkiksilla vaihteleva menestys

Helsingissä julkisuuden henkilöistä kutkuttavimmat läpipääsijät olivat SDP:n Aila-Maria Lipponen ja Päivi Lipponen: pääministeri Paavo Lipposen (sd.) entinen ja nykyinen rouva.

Kädenvääntö EU:n vallasta kiristyy

Ministeri Jaakko Iloniemi arvioi kädenväännön EU:n vallasta olevan kiristymässä. Hän arvelee myös, ettei Ranska saa läpi linjaansa EU:n hallinnon uudistamisesta, vaan joutuu taipumaan kompromissiin.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta ei toiminut aktiivisesti Holkerin hallituskaudella

Risto Ranki kauppa- ja teollisuusministeriöstä toteaa tuoreessa väitöskirjassaan taloudellisen päätännän olleen vain harvojen käsissä Harri Holkerin hallituskaudella.

EU kovistelee Suomea työntekijöiden tapaturmavakuutuksista

Suomen ja EU:n välillä pitkään muhinut kiista työntekijöiden tapaturmavakuutuksista on nyt johtanut siihen, että Suomen hallitus on saanut EU:lta virallisen huomautuksen.

Työttömyysvakuutusmaksu laskenee

Työttömyysvakuutusmaksuun näyttäisi olevan tulossa yhteensä 0,6 prosenttiyksikön alennus. Puolet alennuksesta tulee työnantajalle, puolet työntekijälle.

EU-parlamentti vie Solana-päätöksen oikeuteen

Euroopan parlamentti nostaa kanteen EU:n korkean edustajan Javier Solanan päätöksestä salata unionin kriisinhallintaan liittyvät asiakirjat. Parlamentti valittaa asiasta EY-tuomioistuimeen.

Tietoliikennealan järjestöt koulutuksella työvoimapulaa vastaan

Tietoliikennealan työmarkkinajärjestöt, yritykset ja työministeriö aloittavat mittavan koulutusyhteistyön alan työvoimapulan ehkäisemiseksi ja työllisyyden turvaamiseksi.

Suomen esitys LEADER+ ohjelmaksi valmistunut

Suomen uusi esitys LEADER+-ohjelmaksi vuosille 2000-2006 lähtee EU-komission käsiteltäväksi ja hyväksyttäväksi.

Naisten osuus johtotehtävissä korkein kiintiöidyissä tehtävissä

Kiintiösäännös on kasvattanut naisten osuutta valtion ja kuntien hallinnon tärkeimmissä tehtävissä, lautakunnissa sekä valtion komiteoissa. Kiintiön sääntelemissä kunnanhallituksissa naisten osuus oli vuonna 1996 alkaneella vaalikaudella 45 prosenttia.

Kolmasosa kuntien työntekijöistä eläkkeelle 10 vuodessa

Kunnallinen työmarkkinalaitos on huolissaan työvoiman nopeasta vähenemisestä kunnissa. KT:n arvion mukaan kunta-alalta jää seuraavan kymmenen vuoden aikana eläkkeelle yli 100 000 työntekijää eli lähes kolmasosa koko henkilöstöstä.

Niinistö kehottaa valitsemaan palveluja painottavat valtuutetut

Puheenjohtaja Sauli Niinistö sanoo ymmärtävänsä yleisen huolen kunnallisista palveluista ja terveydenhuollon ongelmista, mutta ei kannata valtion ohjauksen tiukentamista.

Ulkomaalaistaustaisia ehdokkaita aiempaa enemmän

Kunnallisvaaleissa on mukana enemmän ulkomaalaistaustaisia ehdokkaita kuin koskaan aiemmin. Suurimpien puolueiden listoilta löytyy koko maasta yhteensä 150-200 ulkomaalaistaustaista ehdokasta. Yksi heistä on kokoomuslainen Abi Diarra, malilaissyntyinen lääkäri.

Pääkaupunkiseudulla nuoria ehdokkaita moneen lähtöön

Nuorta verta on taas tarjolla pääkaupunkiseudun valtuustoihin. Helsingin, Espoon ja Vantaan vajaan parintuhannen kunnallisvaaliehdokkaan joukosta löytyy pitkälti toistasataa 18-25-vuotiasta ehdokasta.

Sivun alkuun