Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysVäkivalta lisääntynyt rajusti BritanniassaVäkivaltarikokset ovat lisääntyneet rajusti Britanniassa, ilmenee vastikään julkaisusta tilastosta.


Väkivaltarikokset lisääntyivät 16 prosenttia Englannissa ja Walesissa maaliskuussa päättyneen vuoden ajanjaksona. Ryöstöt lisääntyivät kokonaista 26 prosenttia.

Ongelmana on juuri väkivalta, sillä kokonaisuusrikollisuus nousi vain vajaat neljä prosenttia.

Rikosten taustalla on mm. ulkomaalaisviha, ikävystyminen ja ahneus. Monet katuväkivaltaan syyllistyneet olivat humalassa. Jotkut etsivät jännitystä, toiset seksiä.

- Jalkapallohuligaanit, koti- ja rotuväkivalta sekä homojen ahdistelu, perjantai-illan tappelut pubien sulkemisajan jälkeen, yhä yleisempi raivoaminen liikenteessä työmatkalla, kaikki ovat hyvin selviä merkkejä helposta turvautumisesta väkivaltaan, sisäministeri Jack Straw varoitti.


Lapsirikollisuus huolestuttaa

Yhtä huolestuttavaa on lapsirikollisuuden kasvu. Yksitoistavuotiaat ovat veitsellä uhaten ryöstäneet kahdeksanvuotiaalta Pokemon-kortteja. Moni julkisuuden henkilö on menettänyt kalliin Rolex-kellonsa.

Lontoossa ja muissa suurkaupungeissa jopa kymmenvuotiaat lapset luuhaavat koulujen porteilla ja bussipysäkeillä ryöstääkseen matkapuhelimia.

Muuan Britannian rikospoliisin edustaja piti juuri lapsirikollisuuden lisääntymistä yhtenä merkittävimmistä ja huolestuttavimmista ongelmista. Britannian poliisiliiton mukaan poliisi on kriisissä.

- Hälyttävät rikosluvut ovat korostaneet tarvetta kääntää poliisien määrän lasku nousuun, sanoi liiton puheenjohtaja Fred Broughton.

STT-IKK
21.7.2000


Ulkomaat -sivulle