Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysTeollisuus ja työnantajat:

Veroale on perusteltuTeollisuuden ja työnantajain keskusliitto TT on tyytyväinen valtiovarainministeriön keskiviikkona julkistamaan esitykseen kaikkiaan kuuden miljardin markan tuloverokevennyksistä.


TT:n arvion mukaan esitys vastaa hyvin hallitusohjelmassa sovittua tavoitetta. Liiton mukaan kevennykset on syytä suunnata hallitusohjelman mukaisesti.

TT kannattaa myös talousarvioesityksen tiukkaa menolinjaa. Liiton mukaan tämän linjan sisällä on pystyttävä kuitenkin lisäämään panostusta osaamiseen ja fyysiseen infrastruktuuriin.

TT ilmoittaa kuitenkin pelkäävänsä, että valtiovarainministeriön budjettiriiheen valmistunut ehdotus on näissä suhteissa riittämätön.


Veroale perusteltu

TT pitää hallitusohjelmassa sovittua suurempia tuloverokevennyksiä perusteltuina monestakin syystä vuoden 2001 jälkeistä aikaa ajatellen.

TT:n mukaan hallitus voi edistää lisäkevennyksillä pitkäaikaisen kustannuskehitystä hillitsevän tuloratkaisun syntyä. Liiton mukaan myös Saksan vastikään hyväksytty veronkevennysohjelma asettaa Suomelle haasteen, johon sekä nykyisen että vaalien jälkeisen hallituksen on vastattava.

Ansiotulojen verotus alenee Saksassa kauttaaltaan, ja esimerkiksi ylin marginaalivero alenee Saksassa seuraavan viiden vuoden aikana 42 prosenttiin, jolloin Saksan ja Suomen ylimmän marginaaliveron ero uhkaisi kasvaa yli 16 prosenttiyksikköön.

TT:n mukaan Suomen hyvä taloudellinen tilanne antaa mahdollisuuden vähentää valtion velkaa, lisätä tuloveronkevennyksiä ja turvata hyvinvointipalvelut ilman, että tarvitaan varsinaisia lisäsäästöjä budjetin tiukan menolinjan tueksi.

STT-VT
21.7.2000


Politiikka -sivulle