Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysKeskusta ja yrittäjät tyytyväisinä

Veronkevennykset saavat kannatustaValtiovarainministeriön budjettiesityksen veronalennusesitykset saavat myönteistä vastakaikua niin yrittäjiltä kuin oppositioltakin. Sekä Suomen Yrittäjät, että keskustan vt. puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki pitävät verotuksen keventämistä perusteltuna.


Suomen Yrittäjien mielestä valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) esittelemä ehdotus ensi vuoden talousarvioksi sopii hyvin meneillään olevaan vahvaan nousukauteen.

Yrittäjien mukaan budjetin menotalous on pidetty hyvin kurissa ja tilaisuutta valtion velkojen lyhentämiseen käytetään hyväksi.

Yrittäjien mielestä veronalennusten kohdentaminen ansiotulojen verotukseen erityisesti alimmissa tuloluokissa helpottaa työvoiman tarjonnan pullonkauloja ja torjuu palkkainflaatiota.

Suomen Yrittäjät muistuttaa pitävänsä kuitenkin työnantajamaksuleikkausten jatkamista edellytyksenä rakenteellisen työttömyyden alentamiselle.


Jäätteenmäki: Ansiotulojen verotuksen keventäminen perusteltua

Pääoppositiopuolue keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki pitää valtiovarainministeriön esitystä ansiotulojen verotuksen keventämisestä kuudella miljardilla markalla perusteltuna.

- Lopputulos olisi kuitenkin kansalaisten kannalta oikeudenmukaisempi ja tasapuolisempi, jos osa veronkevennyksistä olisi suunnattu ruuan arvonlisäveron ja polttoaineveron alennuksiin sekä eläkeläisten ylimääräisen sairausvakuutusmaksun poistamiseen, Jäätteenmäki huomauttaa.

Jäätteenmäen mukaan talouden kukoistuksesta huolimatta kaikkein pienituloisimmat on unohdettu.

- Valtiovarainministeriön budjettiehdotuksessa ei ole myöskään kiinnitetty tarpeeksi huomiota yrittäjyyden edellytysten parantamiseen, koska työnantajamaksuja ei aiota alentaa, Jäätteenmäki toteaa.

- Verotuksen tasosta kiistelemisen ohella nyt on aika huolehtia myös vanhusten ja sairaiden hyvästä hoidosta eli hyvinvointipalveluista.

STT-VT
21.7.2000


Politiikka -sivulle