Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysYhä useampi ulkomaalainen yöpyi Suomessa toukokuussaSuomen majoitusliikkeissä yöpyneiden ulkomaalaisten määrä lisääntyi toukokuussa yli viidenneksellä viimevuotisesta. Kotimaisten yöpyjien määrä kasvoi kuudella prosentilla edellisestä toukokuusta.


Yöpymisten kokonaismäärä Suomen majoitusliikkeissä oli toukokuussa 10 prosenttia suurempi kuin viime vuoden toukokuussa.

Kaukomailta tulleiden määrät lisääntyivät toukokuussa reilusti. Japanilaisia yöpyjiä oli tuolloin majoitusliikkeissä 36 prosenttia ja yhdysvaltalaisia 20 prosenttia enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Ranskalaisten yöpymismäärä kasvoi kolmanneksen.

Suurin ulkomaisten matkailijoiden ryhmä olivat toukokuussa ruotsalaiset lähes 50 000:lla yöpymisvuorokaudellaan. Heidän määränsä kasvoi viime vuodesta neljänneksellä.

Hotellihuoneiden käyttöaste oli toukokuussa 49,3 prosenttia, kun se viime vuoden toukokuussa oli 47,8 prosenttia. Uudellamaalla hotellihuoneista oli käytössä 70 prosenttia ja Pirkanmaalla 61 prosenttia. Yli 50 prosentin käyttöasteeseen päästiin myös Varsinais-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla. Helsingin hotellien huonekäyttöaste oli toukokuussa 79,3 prosenttia.

Hotellihuoneen keskihinta oli toukokuussa 438 markkaa vuorokaudelta, kun se vuotta aiemmin oli 409 markkaa.


Alkuvuonna kasvua viisi prosenttia

Tammi-toukokuussa majoitusliikkeissä yövyttiin 5,4 miljoonaa kertaa, mikä oli viisi prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 13 prosenttia ja kotimaisten matkailijoiden kaksi prosenttia. Eniten yöpymiset lisääntyivät Itä-Uudellamaalla ja Kainuussa.

Vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana suurin ulkomaisten matkailijoiden ryhmä olivat edelleen venäläiset. He yöpyivät majoitusliikkeissä yhteensä 175 000 kertaa, mikä oli 10 prosenttia viimevuotista enemmän.

Ruotsalaisia yöpyi majoitusliikkeissämme yhteensä 160 000 kertaa eli 12 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Eniten tammi-toukokuussa lisääntyivät kuitenkin japanilaisten yöpymiset, joiden määrä kasvoi peräti 29 prosenttia. Heidän yöpymisvuorokausiaan kirjattiin majoitusliikkeissä kaikkiaan 41 000.

Tilastokeskuksen majoitustilastoon sisältyvät majoitusliikkeet, joissa on vähintään kymmenen huonetta, mökkiä tai matkailuvaunupaikkaa.

STT-IKK
21.7.2000


Talous -sivulle