Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Kaikkien aikojen tuhoisin tietokonevirus aktivoituu keskiviikkona

Suomalainen tietoturvatoimittaja F-Secure varoittaa tietokoneen käyttäjiä CIH -viruksesta, joka aktivoituu jokavuotiseen tapaansa 26. huhtikuuta.

Viikon pelidemo: Le Mans 24 Hours

Le Mansin kahdenkymmenen neljän tunnin ajot voidaan kokea myös mikron ääressä.

Maailman ensimmäinen WAP-elokuvalippukauppa Suomeen

Suomessa avattiin keskiviikkona maailman ensimmäinen WAP-puhelimilla toimiva elokuvalippukauppa. Palvelu kattaa pääkaupungin Kinopalatsi- ja Maxim-teattereiden filmitarjonnan.

Laittomia PlayStation -kopioita yhä enemmän markkinoilla

aittomien PlayStation-pelien markkinat ovat kasvaneet Suomessa viime vuodesta lähtien rajusti.

Tekniikka tukee ruohonjuuritason päätöksentekoa yrityksissä

Tietokoneohjelmilla ja -laitteilla voidaan luoda yhteinen työpöytä, vaikka työntekijät eivät kohtaisikaan toisiaan koskaan kasvokkain. Yhteistyötä tukevat ohjelmistot ovat erityisen toimivia asiantuntijayrityksissä.

Joka neljäs Maan asukas onnellinen

Onnellinen elämä ei näytä edellyttävän kovin suurta vaurautta. Näin voi päätellä ainakin siitä, että tuoreen selvityksen mukaan intialaiset ovat maailman toiseksi onnellisin kansa.

Elokuva-arkiston kesäsarja omistettu klassikoille ja laatuelokuville

Elokuva-arkisto siirtyy kesäkauteen heti vapun jälkeen, toukokuun alussa. Kesän sankareina ovat ranskalainen mestari Eric Rohmer ja suomalainen Erik Blomberg, joka saa oman takautuvan esittelysarjansa.

Bergen esittelee ylpeänä omaa kulttuuriaan

Lounais-Norjan tärkein kaupunki Bergen tarjoaa Euroopan kulttuurikaupunkivuonnaan paljon niin ammattilais- kuin amatöörivoimin tehtyä ohjelmistoa. Kaikkiaan kolmen sadan päivän aikana järjestetään tuhat tapahtumaa. Näennäisesti tarjonnassa ei ole punaista lankaa.

Routti toivoo yhteistä innovaatiopolitiikkaa

Eurooppa tarvitsisi tulevaisuudessa yhteistä innovaatiopolitiikkaa hyödyntääkseen tutkijoidensa löydöt myös taloudellisesti, uskoo Euroopan unionin tutkimusosaston pääjohtajan tehtävät jättävä professori Jorma Routti.

Routti: Suomalaistutkijoilla kilpailuetuja eurotieteessä

Suomen tutkimuspanostus kelpaa hyväksi esimerkiksi muille EU-maille. Sekä valtion rahoittaman että etenkin Nokia-vetoisen tutkimuksen lisääntyminen on nostanut Suomen heti Ruotsin jälkeen Euroopan kakkoseksi tilastossa, jossa tutkimusrahoitusta verrataan kansantuotteeseen.

Sureva nuori joutuu elämään kahta elämää

Uusimmat surututkimukset ovat paljastaneet surun paljon moniulotteisemmaksi kuin mitä aiemmin on ajateltu.

Kasveista löytyy lääke moneen vaivaan

Tienpientareilla, metsissä ja pihoilla kasvaa lukuisia kasveja, joista löytyy apua monenlaisiin vaivoihin. Nämä hyötykasvit kiehtovat yhä useampia, sillä kiinnostus terveisiin elintapoihin on jatkuvasti lisääntynyt.

La vida en España - matkailu avartaa

Vain hullut suomalaiset voivat tehdä sitä, minkä me teimme. Pakkasimme rinkkamme ja ravistimme tammikuisen Suomen loskat kengistämme - otimme ja lähdimme aurinkoiseen etelään kevättalveksi rusketusta hankkimaan.

Kuluttajien helpot ruokavalinnat teollisuuden mieleen

Tulevaisuudessa valmisruokien käyttö lisääntyy ja perheiden yhteiset ruokahetket käyvät entistä harvinaisimmiksi. Nykyihmisten yksilökeskeisessä ja kiireisessä elämäntyylissä ruokavalinnoissa ja ruoanvalmistustavoissa korostuvat helppous ja mukavuus eli convience-suuntaus.

Mämminkulutus kertoo taloussuhdanteen

Pääsiäisen perinneherkku mämmi on hyvä talousindikaattori. Sesonkituotteen markkinat säilyvät melko tasaisina vuodesta toiseen ja vain lamakausien aikana mämminkulutukseen ilmestyy selkeä lovi.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun