Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Paperikuljetusten keskittäminen kasvattaa Rauman satamaa

Merenkulkualoilla seurataan aktiivisesti käynnissä olevaa julkista keskustelua laivojen ulosliputuksista. Samanaikaisesti alan piirissä tapahtuu myös merkittäviä rakenteellisia uudistuksia.

Käytöstä poistettuja kaatopaikkoja myös riskialueilla

Suomen ympäristökeskuksen selvityksen mukaan maassamme on noin 1 500 käytöstä poistettua kaatopaikkaa, joista 32 sijaitsee asutuksen välittömässä läheisyydessä. Joka viides vanha kaatopaikka on pohjavesialueella ja noin 200 vesistön läheisyydessä.

Lumonetistä on kasvanut luontoportaali

Internetistä löytyy nyt entistäkin tuhdimpi tietopaketti luonnosta ja sen suojelemisesta. Uudistetut suomen- ja englanninkieliset LUMONET-sivut on avattu ympäristöhallinnon nettisivuilla.

Ennätyslumet ennakoivat ennätystulvia

Ennätyksellisen runsaan lumimassan sulamisen ennustetaan aiheuttavan rajuja tulvia etenkin Pohjois- ja Itä-Suomessa.

Nuoret miehet yhä murheenkryyni liikenteessä

Ylikonstaapeli Jyrki Haapala liikkuvan poliisin Oulun yksiköstä tekee sopimuksen nuoren ammattikoululaismiehen kanssa.
- Et aja kännissä, et ole autossa ilman turvavyötä, etkä muutenkaan hölmöile liikenteessä, Haapala luettelee.

Euroopan autoton päivä ensimmäistä kertaa Suomessa

Helsingissä järjestetään syyskuussa ensimmäistä kertaa Euroopan autoton päivä.

Suojelu tuottamassa tulosta - saimaannorpille ennätysmäärä poikasia

Saimaannorpille on syntynyt ennätysmäärä poikasia tänä keväänä. Poikaslaskennassa on löytynyt jo 53 kuuttia, kun viime vuosien syntyvyys on pysytellyt 40:ssä. Ennätystulos selittyy vuosia jatkuneilla suojelutoimilla ja pesinnälle suotuisana talvena.

Kuluttajat keventävät makkaratiskilläkin

Kevyet vaihtoehdot kelpaavat kuluttajille hyvin makkaratiskilläkin. Esimerkiksi leikkelemakkaroiden kulutuksesta peräti 30 prosenttia oli viime vuonna kevyttuotteita, ja myös perinteisten lenkki- ja grillimakkaroiden valikoimaan tuli useita vähärasvaisia ja vähäsuolaisia uutuuksia.

Animalia: Kehittyvä geenitekniikka kasvattaa eläinkokeiden määrää

Eläinkokeiden määrä on kääntynyt Suomessa uudelleen nousuun 90-luvun puolivälin jälkeen. Eläinsuojeluliitto Animalian mukaan syynä kehitykseen on etenkin uuden geenitekniikan esiinmarssi.

Yli 200 Saudi-Arabiassa käynyttä pyhiinvaeltajaa sairastunut vakavasti

Noin 220 maaliskuussa Saudi-Arabiaan matkustanutta pyhiinvaeltajaa ja heidän perheenjäsentään on sairastunut aivokalvontulehdukseen ja korkeakuumeiseen yleisinfektioon.

Suomalainen ei näytä uskonnollisuuttaan

Suomalaisten uskonnollisuus on yleistä, mutta uskonnon harjoittamisen muodot pidetään piilossa yksityisasioina. Kirkon tutkimuskeskuksen teettämän kyselyn mukaan yksityisen osallistumisen muodot ovat paljon yleisempiä kuin julkisen osallistumisen muodot.

Koulutus palkitsee ketä palkitsee

Keskivertosuomalainen hyötyy koulutuksestaan sekä työnsaannissa että palkassa kansainvälisesti verrattuna erittäin hyvin. Hyöty kuitenkin jakautuu eri ryhmille eri tavoin, kertovat Suomen Akatemian laajan tutkimusohjelman tulokset.

Yhä useampi huostaanotettu on murrosikäinen

Huostaanotettujen lasten määrä on lisääntynyt 1990-luvun alusta lähtien.

Helsinkiin kaavaillaan isoa yliopistomuseota

Helsingin yliopisto suunnittelee museokokoelmiensa keräämistä yhteen isoksi tieteen historian museoksi aivan Senaatintorin kulmaan.

Joka kymmenes viljatuote luomua vuonna 2006

Uusi, kansallinen luomuviljastrategia tavoittelee luomuviljalle kuuden vuoden sisällä 10 prosentin osuutta kaikesta Suomessa käytetystä rehu- ja leipäviljasta ja noin kahden prosentin lohkoa koko elintarvikeviennin arvosta. Luomuelintarvikkeita vietäisiin noin 700 miljoonan markan edestä.

Muuttohalukkuutta käydään seuraamaan systemaattisesti

Suomalaisten muuttohalukkuutta ja paikkakuntien vetovoimaa ryhdytään seuraamaan säännöllisesti. Ensimmäinen Taloustutkimus Oy:n tekemä muuttohalukkuutta käsittelevä laaja tutkimus on juuri valmistunut. Seurantaa on tarkoitus jatkaa samaan tapaan kahden vuoden välein.

Tules-käsite outo pääosalle suomalaisista

Suomalaisista vain yksi kymmenestä tietää, mitä tules-lyhennelmä tarkoittaa.

Poliisi valvoo näkyvästi pääsiäisliikennettä

Liikkuva poliisi valvoo näkyvästi pääsiäisliikennettä pääteillä ja pyrkii näin lisäämään malttia ja rauhallisuutta liikenteessä.

Sivun alkuun