Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


Kunnallisvaalit näkyvät jo - mutta vain verkossa

Lokakuun lopulla järjestettävät kunnallisvaalit eivät toistaiseksi näy arkielämässä. Ellei arkielämä sitten sijoitu Internetin yhteiskunnallisille sivuille. Siellä vaalien lähestyminen näkyy, tosin sisällöltään epätahtiin.

Kauppi toivottaa vierastyövoiman tervetulleeksi

Europarlamentaarikko Piia-Noora Kauppi (kok.) toivottaa vierastyövoiman Suomeen tervetulleeksi, ja mitä aikaisemmin tulijat kiinnittyvät suomalaiseen työelämään, sitä he paremmin he integroituvat.

Sukupuolten roolijako säilyy koulusta työmarkkinoille

Suomalainen yhteiskunta näyttää 2000-luvun alkaessa hyvin samanlaiselta kuin muutaman vuosikymmenen takaisissa aapiskirjoissa. Vaikka naiset ja miehet voivat halutessaan poiketa uralle kuin uralle, tilastoissa erottuvat yhä selvästi naisten työt ja miesten työt.

"Sosialistinen oikeusvaltio perustuu tehokkaaseen lainkäyttöön"

Kiinan oikeusministeri Gao Changli vakuutteli Turussa Kiinan olevan mittavien uudistusten tiellä, joka johtaa kansainvälisten ihmisoikeussopimusten entistä tiukempaan noudattamiseen.

Sopu Gibraltarista ratkaisee monta EU:n pulmaa

Espanjan ja Britannian sopu Gibraltarin asemasta avaa EU:ssa lainsäädännöllistä sumaa. Kiista niemimaan juridisesta asemasta on jumiuttanut paljon lainsäädäntöä, kun Espanja ei ole suostunut tunnustamaan Gibraltarin omien viranomaisten asemaa.

Euron kannatus laskenut rajusti Suomessa

Yhteisvaluutta euron kannatus on laskenut selvästi Suomessa. Keskiviikkona julkistetun Eurobarometrin mukaan 49 prosenttia suomalaisista vastustaa yhteisvaluuttaa. Vastaajista 47 prosenttia pitää euroa myönteisenä asiana.

Lipponen keskusteli Itävaltaa koskevasta kannanotosta vain avustajansa kanssa

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) keskusteli Itävaltaa koskevasta kannanotosta vain avustajansa kanssa ennen kuin kanta ilmoitettiin EU-puheenjohtajamaa Portugalille. Tasavallan presidentti sai asiasta selonteon sen jälkeen, kun pääministeri oli antanut kannanotolle jo hyväksyntänsä.

Venäjän kuljetukset Suomen kautta halutaan säilyttää

Venäjän kauttakulkuliikenteen supistuminen Suomessa halutaan pysäyttää. Liikenneministeriön työryhmä ehdottaa toimenpideohjelmaa, jolla lisättäisiin Suomen kauttakulkuliikennettä ja Venäjään liittyvää liiketoimintaa.

Tuomareiden palkkaus uudistuu

Oikeusministeri Johannes Koskinen ja AKAVA-JS ry:n edustajat allekirjoittivat keskiviikkona tarkentavan virkaehtosopimuksen tuomioistuinten tuomareiden ja lakimiesten palkkauksesta. Sopimuksen piirissä on noin 1500 virkamiestä.

Unkarin oikeusministeri vierailulla Suomessa

Unkarin oikeusministeri Ibolya David päätti kaksipäiväisen vierailunsa Suomessa torstaina. Vierailun antoisin tulos oli keskiviikkona solmittu yhteistyösopimus, jolla Suomi tukee EU-jäsenyyttä hakevan Unkarin oikeuskäytännön harmonisointityötä.

Sivun alkuun