Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Aktian Tyrväinen: Pörssikurssien 25 prosentin romahduskaan ei enteile vielä lamaa

Vaikka pörssikurssien rytinä alaspäin on New Yorkin vetämänä on ollut hurjaa, suhteellisuuden taju on syytä säilyttää, sanoo Aktian pääekonomisti Timo Tyrväinen.

Verottaja perää pre-listan kaupoista kymmenien miljoonien varainsiirtoveroja

Verottaja aikoo periä pörssilistautumisen yhteydessä tapahtuneista ja pörssin ns. pre-listalla vahvistetuista kaupoista varainsiirtoveron. Verohallituksen laskelmien mukaan perittävien varainsiirtoverojen määrä nousee noin 70 miljoonaan markkaan.

Kaikki arvo-osuudet yhteen järjestelmään

Hallitus esittää arvo-osuusjärjestelmästä ja arvo-osuustileistä annettuja lakeja muutettavaksi siten, että nykyiset arvo-osuusrekisterit keskitetään Arvopaperikeskukseen.

Pörssivälittäjien omistukset luettavissa Internetistä

Suomessa siirryttiin keskiviikkona ainutlaatuiseen avoimuuteen, kun osa arvopaperikeskuksen sisäpiirirekisteristä avattiin Internetissä.

Ohjelmistotuoteala yhä kovassa kasvussa

Ohjelmistotuotealan rajulle kasvulle ei ole näkyvissä loppua. Teknillisen korkeakoulun TAI-tutkimuslaitoksen kyselyn perusteella alan liikevaihdon arvioidaan vuosien 1998 ja 2002 välisenä aikana kasvavan peräti noin 130 prosenttia. Kansainvälisen liikevaihdon odotetaan kasvavan lähes yhtä nopeasti eli lähes 120 prosentin vauhtia.

Verotus kohtelee palkkakannustimia eri tavoin

Verotus kohtelee yritysten palkitsemistapoja eri tavoin. Optiot eivät ole verotuksen takia yhtä edullinen keino kannustaa kuin osakesidonnainen bonuspalkka.

Suomessa vajaa sata bioteollisuusyritystä

Suomessa on paljon vahvaa bioteollisuuden osaamista ja tutkimusta. Alalla monen yrittäjän tausta on yliopistomaailmassa tai lääketeollisuudessa.

KKK: Euroalueen talousnäkymät valoisat

Keskuskauppakamari (KKK) pitää euroalueen talousnäkymiä parempina kuin kertaakaan 1990-luvun alun jälkeen. Talouskasvun KKK arvioi jatkuvan nopeana ja edellyttää talouspolitiikan kaikin keinoin tukevan kasvun jatkumista vakaana.

Tele2 lupaa hintakilpailua ulkomaanpuheluihin

Ruotsalainen Tele2 tulee uutena yrittäjänä mukaan Suomen puhelumarkkinoille. Yhtiö alkaa vielä huhtikuun aikana tarjota kuluttajille etukäteen maksetun puhelukortin avulla soitettavia halpoja ulkomaanpuheluja.

PTT povaa viiden prosentin talouskasvua

Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos PTT arvioi Suomen kokonaistuotannon kasvun yltävän tänä vuonna viiteen prosenttiin lähinnä nopeasti kasvavan viennin ansiosta.

Sonera ostaa ruotsalaisen Across Wirelessin

Sonera allekirjoitti tiistaina sopimuksen ruotsalaisen Across Holding AB:n koko osakekannan ostosta. Yhtiö omistaa ruotsalaisen Across Wireless-yhtiön koko osakekannan.

RAY ja Suomen Yrittäjät yhteistyöhön

Raha-automaattiyhdistys ja Suomen Yrittäjät ovat yhdessä laatineet suosituksen kilpailunäkökohtien huomioon ottamisesta RAY:n avustustoiminnassa.

Finvest jakautuu neljään pörssiyhtiöön

Finvest-konserni aikoo jakautua neljäksi itsenäiseksi yhtiöksi, jotka on tarkoitus listata Helsingin pörssiin. Yhtiön hallitus on hyväksynyt jakautumissuunnitelman, joka esitetään varsinaiselle yhtiökokoukselle toukokuun lopussa.

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun