Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysMaailman ensimmäinen WAP-elokuvalippukauppa SuomeenSuomessa avattiin keskiviikkona maailman ensimmäinen WAP-puhelimilla toimiva elokuvalippukauppa. Palvelu kattaa pääkaupungin Kinopalatsi- ja Maxim-teattereiden filmitarjonnan.


Uudistus tuo samalla luottokorttimaksut Internetin verkkolippukauppaan.

Uudenlaisen lippukaupan ovat kehittäneet yhteistyössä filmiyhtiö Sandrew Metronome, Merita-Nordbanken sekä Frantic Oy. WAP-lippuja voivat tilata Merita-Nordbankenin asiakkaat wap.kinopalatsi.fi-osoitteessa.

Palveluun pääsee myös Meritan Solo-torin WAP-sivuilta solowap.merita.fi-osoitteessa.
- Jatkossa palvelu on tietenkin tarkoitus laajentaa myös muihin pankkeihin, toteaa Sandrew Metronome Finlandin toimitusjohtaja Jukka Vilhunen.

Hän kertoo, että jo nyt yli kymmenen prosenttia Kinopalatsin ja Maximin lipuista ostetaan tai varataan Internetissä. Lippujen nettipalvelu toimii liput.kinopalatsi.fi-osoitteessa.

Tähän asti lippuja on voinut varata vain klubikortilla, mutta nyt varaukset tulevat kaikille avoimiksi.
- Tuon muutoksen ja WAP-palvelun myötä lippujen sähköinen kaupankäynti lisääntyy varmasti, Vilhunen uskoo.

Frantic Oy:n toimitusjohtaja Pasi Ilola korostaa, että nyt käyttöön tuleva WAP-lippumyymälä on pioneerityötä.
- Ominaisuuksiltaan se on aivan terävintä mobiilikärkeä. Puhelimella muun muassa näkee graafisesti teatterin istuinpaikkakartan.

Uusi palvelu säästää käyttäjiltään lippuluukkujen jonotusajan. Merita-Nordbankenin tuotepäällikkö Tuomo Virkkunen muistuttaa, että WAP-palvelu on kuluttajalle muutenkin varsin hyödyllinen.

- Asiakas voi täysin ajasta ja paikasta riippumatta varata ja ostaa elokuvalippuja. Tärkeää on myös se, että lipun maksaminen onnistuu täysin turvallisesti tilauksen teon yhteydessä. Asiakas käyttää samoja Meritan Solo-tunnuksia kuin muissakin Solo-palveluissa.

Virkkusen mukaan potentiaalisia asiakkaita lippupalvelulle on Suomessa paljon, lähes 800 000.

WAP-laitteita ei ole vielä käytössä Suomessa kovin laajalti. Wappikännyköiden uskotaan kuitenkin yleistyvän lähivuosina rajusti. Internetin palveluita sen sijaan hyödyntää jo nyt valtaosa suomalaisista.

STT-IA
21.4.2000


Ajassa -sivulle