Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Sammon Huhtala: Yksinkertaisen vakuutustuotteen kehittäminen haaste

Vaikka sijoitustoiminta on kuulunut vakuutusyhtiöiden toimialaan jo pitkään, on aihe ollut viime aikoina näkyvämmin otsikoissa. Palvelutuotannon johtaja Martti Huhtala Sampo Oyj:stä sanoo, että sijoitustoiminnan nouseminen otsikoihin johtuu muun muassa pörssikaupan kasvusta, joka heijastuu myös vakuutusalaan.

Lapsi on perheväkivallan unohdettu uhri

Perheväkivalta mielletään usein miehen naiseen kohdistamaksi väkivallaksi. Lapset unohdetaan varsinkin silloin kun heihin ei ole kohdistunut fyysistä pahoinpitelyä. Mutta väkivaltaisessa perheessä eläminen tekee lapsistakin uhreja.

Nykyperhe elää parisuhteen varassa

Perhe elää nykyisin parisuhteen varassa. Se muotoutuu parisuhteen mukaan ja hajoaa jos parisuhde ei sitä kanna, toteaa professori Riitta Jallinoja.

Taloyhtiöiden vanhat keskusantennit joudutaan remontoimaan digi-tv:n vuoksi

Lähivuosina tapahtuva televisiolähetysten digitalisointi vaatii useimmiten antennijärjestelmän saneerauksen taloyhtiöissä, joissa järjestelmä on rakennettu yli 10 vuotta sitten.

Jätelasi kelpaa muuhunkin kuin lasivillaksi

Keräyslasille etsitään jatkuvasti uusia käyttökohteita. Yksi uusista keksinnöistä on ekolaatta, jota käytetään rakennusten julkisivuihin. Laatta on 95-prosenttisesti kierrätyslasia.

Autoliitolta ja Euro NCAP:lta perheautojen törmäystesti

Autoliitto ry. on julkaissut perheautojen törmäystestien tulokset. Euro NCAP:n törmäystestien tarkoituksena on tarjota kuluttajalle vertailukelpoista tietoa autojen turvallisuudesta.

Poliisi huolissaan rattijuoppouden kasvusta

Poliisi osallistui Liikenneraittiuskampanja 2000:een järjestämällä viikolla 11 rattijuoppojen tehovalvonnan. Tehovalvontaviikon aikana poliisi tavoitti tien päältä 617 rattijuopumuksesta epäiltyä. Heistä yli puolta epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Vuonna 1999 vastaavana normaalina poliisin työviikkona jäi kiinni 450 epäiltyä rattijuoppoa.

Viime vuosi oli Suomen rajoilla rauhallinen

Suomen rajat ylitti vuonna 1999 reilusti yli 40 miljoonaa matkustajaa. Rajavartiolaitoksen valvomien rajanylityspaikkojen kautta näistä kulki 27,5 miljoonaa. Rajaliikenne oli kaikilla rajanylityspaikoilla sujuvaa, ja matkustajien odotusajat lyhenivät edelliseen vuoteen verrattuna.

Asuntojen kuntotarkastuksia tehostetaan yhtenäisten ohjeiden avulla

Asunto- ja omakotitalokauppojen yhteydessä tehtäviin kuntotarkastuksiin on laadittu yhtenäiset ohjeet, joita yhä useampi tarkastaja velvoitetaan noudattamaan.

Kansallispuku löytää yhä kantajansa

Kansallispukuaatteella on edelleen Suomessa vakaa kannatus. Kansallispukuneuvoston kansallispukuraadin jäsenen Leena Stenbergin mukaan uusia pukuja hyväksytään kansallispuvuksi 2-3 vuodessa.

Perhetyöntekijät vastaavat vauvaperheiden erityistarpeisiin

Jos perheeseen syntyy keskonen tai vammainen lapsi, isä ja äiti kaipaavat erityistä tukea jo vanhemmuuden alkumetreillä.

Nuoret eivät ryyppääkään kaduilla

Helsinkiläiset nuoret eivät maleksikaan kaduilla ryyppäämässä. Kaupungin nuorisoasiainkeskus joutui toteamaan yleisen ennakkoluulon perin juurin erheelliseksi, kun se lähti mukaan poliisin, kaupungin, seurakuntien erityisnuorisotyön ja eri järjestöjen yhteiseen katupartiointiprojektiin.

Etnologi varoittaa kaupunkikeskustojen kehittäjiä suunnittelemasta liikaa

Liian pitkälle viety suunnittelu ja muodon ylivalta uhkaavat suomalaisia kaupunkikeskustoja.

Naudanlihan tuonti kasvussa

Naudanlihaa joudutaan tuomaan ulkomailta vuosi vuodelta enemmän, ellei erikoistumista naudanlihan tuotantoon saada elpymään. Kysyntää kotimaiselle naudanlihalle olisi, sillä hullun lehmän tauti ja rehuskandaalit lietsovat edelleen epäluuloa tuontilihaa kohtaan.

Sivun alkuun