Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


Pertti Sorsa: Talouskasvu vauhdittaa jo hyvin työttömyyden alenemista

Kiihtyvä talouskasvu näkyy työllisyystilanteen paranemisena, vaikka tilastokäyrät mitä näyttäisivät. Näin vakuuttaa työministeriön kansliapäällikkö Pertti Sorsa.

Filatov olisi tyytyväinen työttömyyden nykyiseen alenemisvauhtiin

Työministeri Tarja Filatov (sd.) olisi tyytyväinen, jos työttömyys alenisi jatkossakin nykyisellä tahdilla.

EU hakee kilpailuvauhtia tietoyhteiskunnasta

EU-maiden johtajat hyväksyivät perjantaina Lissabonissa kunnianhimoiset tavoitteet, joilla halutaan nostaa Euroopan kilpailukykyä, parantaa työllisyyttä ja lisätä sosiaalista yhteenkuuluvuutta.

Itävalta pettyi Lissabonissa - Halosen lausunnosta virisi toivoa

Itävallan toiveet lievennyksistä boikottiin osoittautuivat Lissabonin huippukokouksessa turhiksi. EU-johtajien keskustelu asiasta jäi hyvin lyhyeksi, eikä mitään päätöksiä tehty.

EU-maat kaihtavat tiukkaa kasvutavoitetta

Euroopan unioni asettanee kolmen prosentin talouskasvun ja täystyöllisyyden vain suuntaa-antaviksi tavoitteiksi.

EU myöntää epäonnistumisen Länsi-Balkanilla

Euroopan unioni myöntää tuoreessa raportissaan jatkuvat vaikeudet ja epäonnistumiset Länsi-Balkanilla. Unionin toimintaa alueella perätään harkittavaksi kokonaan uudelleen.

Kysely: Itävallan painostustoimet lopetettava

Yli puolet (57 %) suomalaisista haluaa lopettaa heti 14:n EU-maan Itävalta-boikotin, joka on suunnattu maan hallitusta vastaan äärioikeistolaisena pidetyn Vapauspuolueen takia.

Suomalainen ympäristöosaamista markkinoidaan Kiinassa

Hongkongissa kyllä tiedetään, että ympäristönsuojelu on Suomessa korkealla tasolla. Nyt täytyy lisätä kiinnostusta myös Suomessa kehitettyihin käytännön ratkaisuihin.

Ihmisoikeusvaltuuskunta: Turkin EU-jäsenyys vielä kaukana

Turkin EU-jäsenyys on vielä kaukana tulevaisuudessa, arvioivat maasta juuri palanneen suomalaisen ihmisoikeusvaltuuskunnan jäsenet maanantaina Helsingissä. Kurdiongelman ratkaisemiseen rauhanprosessin avulla suhtaudutaan maassa kuitenkin toiveikkaasti.

Sosiaalibarometri 2000: Eriarvoisuus kasvaa edelleen

Suomen talouden kasvu ei ole tuonut hyvinvointia läheskään kaikille. Lähes miljoona suomalaista asuu kunnissa, joiden mahdollisuudet tarjota asukkailleen riittävät sosiaalipalvelut ovat entisestään heikentyneet.

Vesistöjen kunnostustarve lisääntynyt

Suomen ympäristökeskuksessa on tehty ensimmäinen valtakunnallinen selvitys järviemme ja jokiemme kunnostustarpeesta. Selvitys esiteltiin keskiviikkona Maailman Vesipäivän Suomen päätapahtumassa Lappajärvellä.

Syksyn kunnallisvaalien lähestyessä katseet kääntyvät nuoriin

Tarja Halonen ja Esko Aho saivat äänestäjät varsin mukavasti liikkeelle äskeisissä presidentinvaaleissa. Tavallisten kansalaisten elämään vaikuttavat kuitenkin presidenttiä paljon enemmän kunnanvaltuustot.

Kuntatalous on ylijäämäinen, mutta kuntien väliset erot ovat suuria

Kuntatalous on neljän seuraavan vuoden aikana ylijäämäinen ja ylijäämä kasvaa vuoteen 2004. Kuntien lainakanta supistuu ja kassatilanne pysyy hyvänä. Kuntakohtaiset erot rahoitustilanteessa pysyvät kuitenkin suurina.

Kunnissa käynnistymässä konserniajattelu

Kuntaliiton KuntaSuomi -tutkimusohjelmassa on tehty tutkimus kuntien taloushallinnosta ja uudistuksen toteutumisesta. Kuntalain taloutta koskevien säännösten voimaantulo vuoden 1997 alusta merkitsi suuria muutoksia kuntien taloussuunnitteluun, kirjanpitoon, konserniohjaukseen ja tarkastustoimintaan.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime kunnallis- ja eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana.

Sivun alkuun