Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


IMF tarvitsee uusia talouspoliittisia visioita

Maailman valuuttarahastoa (IMF) vuodesta 1987 johtanut Michel Camdessus jätti virkansa helmikuussa 2000, kesken viimeisen kautensa. Hän oli valuuttarahaston seitsemäs ja pisimpään palvellut johtaja. Torstaina hänen seuraajakseen valittiin Horst Köhler, jolta odotetaan uusia otteita.

Kriiseissä ryvettynyt IMF muutospaineiden alla

Ainakin yksi asia yhdistää vapaan markkinatalouden nimiin vannovia oikeistopiirejä ja talouden globalisaatiota vastustavaa vaihtoehtoväkeä. Tämä harvinainen yhteinen piirre on Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n arvostelu.

Uusi talous vahvistaa Suomenkin kasvunäkymiä

Uusi talous alkaa olla tuttu iskusana talousuutisia seuraaville. Aihe puhuttaa myös asiantuntijoita, joskaan he eivät ole täysin yksimielisiä siitä, kuinka perusteellista muutosta uuden talouden nousu merkitsee.

OPEC yrittää ohjata raakaöljyn hintaa

Öljyntuottajamaiden kartelli OPEC on yksi harvoista perushyödyketuottajien ryhmistä, joka on pystynyt merkittävästi vaikuttamaan hyödykemarkkinoiden kehitykseen parin viime vuosikymmenen aikana.

Perushyödykkeiden hintataso laski tasaisesti 1900-luvulla

Maailman perushyödykemarkkinat kehittyivät huimasti päättyneen vuosisadan aikana. Perushyödykkeiden tuotanto ja kulutus kasvoivat viime vuosisadalla dramaattisesti ja niiden hinnat suhteessa muihin tuotteisiin alenivat.

Venäjän talouden näkymät synkät

Elintasokuilu Venäjän ja lännen välillä uhkaa entisestään syventyä tulevina vuosina. Investointien puute nakertaa Venäjän talouden kasvua. Lisäksi maan talousjärjestelmä on ratkaisemattomien ongelmien vyyhti, jonka purkamisessa riittää työsarkaa uudelle presidentille ja muille eturivin poliitikoille.

Rakennusteollisuuden Keskusliitto: Asuntoja aloitetaan 40 000

Rakennustyömaille tarvitaan tänä vuonna 8 000 uutta työntekijää ja toimihenkilöä. Näistä jokainen työllistää välittömästi toisen henkilön rakennustuoteteollisuudessa ja muilla rakentamista palvelevilla toimialoilla, arvioi toimitusjohtaja Terho Salo Rakennusteollisuuden Keskusliiton suhdannekatsauksen julkistamistilaisuudessa.

Nokia - monikansallinen jättiläinen Suomen taloudessa

Nokia on monikansallinen jättiläinen Suomen kansantaloudessa. Yhtiön vienti on viidennes Suomen kokonaisviennistä ja Nokian osuus maan tutkimuspanostuksesta on myös viidenneksen luokkaa. Iso osa Suomen talouskasvusta on Nokia-vetoista.

Etla ennustaa tuotannon kasvun kiihtyvän 5,0 prosenttiin

Suomen talouskasvu on Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan mukaan ripeää tänä ja ensi vuonna. Etla ennusti torstaina bruttokansantuotteen kasvun kiihtyvän tänä vuonna 5,0 prosenttiin viennin ja kotimaisen kysynnän kasvun vetämänä.

Huipputeknologian viennin kasvu hidastui viime vuonna

Suomalaisten huipputeknologian tuotteiden vienti kohosi viime vuonna runsaaseen 47 miljardiin markkaan eli 9 prosenttia suuremmaksi kuin edellisvuonna.

Valtion velka kasvoi helmikuussa

Valtion velka kasvoi helmikuussa 3,5 miljardia euroa eli vajaat 20,8 miljardia markkaa.

MEK tehostaa matkailumarkkinointiaan Euroopassa

Matkailun edistämiskeskus MEK karsii Keski-Euroopassa kiinteitä kustannuksia ja käyttää näin säästyvät varat aktiiviseen markkinointitoimintaan. Benelux-maiden ja Sveitsin osalta operatiivinen johto siirretään MEK:n Frankfurtin markkinointikeskukseen.

Teollisuusmaat vaativat OPEC:lta lisää öljyä

Öljynviejämaiden järjestön OPEC:n ensi maanantain ministerikokouksesta ei puutu jännitteitä. Wieniin kokoontuvien OPEC-maiden ministerien on määrä päättää öljyn tuotannon lisäämisestä.

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun