Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Valta vaihtui Taiwanilla

Kiinan yritykset vaikuttaa pelottelutaktiikalla Taiwanin asioihin eivät ole aiemmin toimineet, eikä uhkailuista ollut apua viime lauantaina presidentinvaaleissakaan. Uudella presidentillä on kuitenkin edessään kivinen tie.

Putinin joukkue joutuu toteuttamaan lupaukset

Venäjän presidentinvaalit sunnuntaina voittanut Vladimir Putin joutuu nyt lunastamaan vaalilupauksensa. Moskovassa todetaan, ettei Putin itse asiassa luvannut paljon. Silti hänelle ei ennusteta helppoja aikoja presidenttinä.

Pursiainen: Putinilainen Venäjä pyrkii moderniksi suurvallaksi

Venäjä pyrkii presidentti Vladimir Putinin kaudella samoihin tavoitteisiin kuin 90-luvulla - Venäjän nostamiseen maailman kehittyneimpien maiden joukkoon ja takaisin suurvallaksi, ulkopoliittisen instituutin erikoistutkija Christer Pursiainen arvioi maanantaina.

Putinilta odotetaan talouden kasvua tukevia ratkaisuja

Vladimir Putinin nousu Venäjän presidentiksi ei tuonut vielä kipeästi kaivattua tietoa siitä, miten maan talous aiotaan saada kuntoon. Vaalikampanjan aikana Putin varoi ottamasta kantaa talouspoliittisiin kysymyksiin. Valoa asiaan saadaan vasta sitten, kun uusi hallitus on nimitetty ja sille on saatu ohjelma.

Ranskan hallituksessa vaihdoksia

Ranskassa tehtiin maanantaina useita ministerinvaihdoksia, joista tärkein oli valtiovarainministerin vaihtuminen.

Israelin ja Syyrian suhteissa ei edistytty

Sekä israelilaiset että syyrialaiset olivat pettyneitä viikonvaihteen neuvottelujen tuloksettomuuteen. Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin Genevessä isännöimät neuvottelut päättyivät sunnuntaina tuloksetta.

Visuri: Kosovon sota oli varoittava esimerkki NATO:lle

Sotilasliitto NATO:n sotatoimien Jugoslaviaa vastaan keväällä 1999 arvioitiin aloittaneen uuden ajan kansainvälisessä politiikassa: ihmisoikeusloukkaukset eivät ole enää valtioiden sisäinen asia, vaan niihin voidaan puuttua vaikka voimatoimin.

Kosovosta kiistellään vielä pitkään

Kun sotilasliitto NATO:n Jugoslavian vastaisen ilmasodan alkamisesta tulee perjantaina kuluneeksi tasan vuosi, ovat monet sotaan liittyvät seikat vielä kiistanalaisia. Ja valtava urakka Kosovon ongelmien ratkaisemiseksi on edelleen kesken.

Ferzauli: Venäjän joukkojen vetäytyminen ehto Tshetshenian sodan loppumiselle

Venäjän joukkojen vetäytyminen Tshetsheniasta on ehto puoli vuotta jatkuneen sodan loppumiselle, Tshetshenian edustaja Usman Ferzauli sanoi Helsingissä perjantaina.

Väestön ikääntyminen aiheuttaa vaikeita valintoja

Väestön ikääntyminen asettaa teollisuusmaat vaikeiden ratkaisujen eteen, kertoo YK:n tiistaina julkaisema tutkimus.

Kohtalokas kasvitauti tuhoaa Floridan sitrusviljelmiä

Floridassa on jouduttu hakkaamaan kevään aikana maan tasalle jo puoli miljoonaa sitrushedelmäpuuta. Syynä on nopeasti leviävä kasvitauti.

Paavi pahoitteli juutalaisvainoja "hirvittävänä tragediana"

Paavi Johannes Paavali II pahoitteli torstaina juutalaisiin kohdistuneita vainoja "hirvittävänä tragediana". Paavi vieraili Jerusalemissa Yad Vashem -museossa, joka on omistettu miljoonille natsien surmaamille juutalaisille.

Norjan hallitus aikoo uudistaa hyvinvointivaltiota

Norjan uusi hallitus haluaa sekä uudistaa että vahvistaa julkista sektoria.

Wahid: Uhka Indonesian hajoamisesta yhä olemassa

Indonesian presidentin Abdurrahman Wahidin mukaan uhka maan hajoamisesta on yhä olemassa. Wahid arvioi tiistaina Jakartassa pohjoismaiselle toimittajaryhmälle, että uhka on kuitenkin aiempaa pienempi, koska Indonesian talous on alkanut hiljalleen elpyä.

Venäjä valitsee presidentin ja maalleen uuden suunnan

Venäjä valitsee sunnuntaina presidentin seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Samalla valitaan maalle uusi suunta. Boris Jeltsinin jalan jäljissä ei kukaan enää halua kulkea.

Venäjän presidentinvaaliehdokkaat

Venäjän presidentinvaalien 26.3.2000 ehdokkaat.

Venäjän vaalien aattona lopputulos näyttää selvältä

Venäjän presidentinvaalien lopputulos näyttää vaalien aattona siinä määrin selvältä, että maassa veikkaillaan enimmäkseen sitä, voittaako vt. presidentti Vladimir Putin vaalit ensimmäisellä vai toisella kierroksella, tutkija Ilmari Susiluoto arvioi.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun