Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Varusmieskoulutukseen suunnitellaan joustavaa järjestelmää

Pelko siitä, ettei lyhennetty varusmiespalvelus tuottaisi johtajia on osoittautunut turhaksi. Pääesikunnan koulutusosaston päällikön, eversti Kalle Liesisen mukaan koulutusuudistus on toteutunut suunnitellusti. Puolustusvoimat kouluttaa entistä parempia joukkoja reserviin.

Viikon pelidemo: Virtual Pool 3

Ennen baariin menoa biljardin peluuta kannattaa harjoitella kotona. Virtual Pool 3 antaa hyvät eväät tulevalle biljardihaille.

Digitelevision eduista hämärä käsitys

Kuluttajat ovat edelleen epätietoisia siitä, mitä digitelevisio tarjoaa. Digitelevisio -hanke näyttää kuluttajista tällä hetkellä hyvin teknologiavetoiselta. Lisäkanavat ja parempi kuvan sekä äänen laatu eivät tutkimukseen osallistuneille olleet riittäviä houkuttimia digitelevision hankintaan.

Potkukelkan tie ylellisestä menopelistä nykypäivään

Päivä jos toinenkin on pyörähtänyt siitä, kun potkukelkkaa pidettiin Suomessa kummallisena ja jopa ylellisenä kulkupelinä. Näin tapahtui kuitenkin vielä 1904 Anton Harilaiselle, joka osti potkurin Viipurista ja matkasi sillä kotikyläänsä Koivistolle.

Saksan operaatiosuunnitelma Sonderkommando Nord puhkesi vuonna 1946 Suomessa

Mikään muu maanpetosjuttu kuin vuoden 1946 suuri, ns. Fabritiuksen salaliitto ei ole aiheuttanut Suomen poliittiselle johdolle yhtä paljon päänvaivaa. Presidentti J.K. Paasikivikin uhrasi asialle päiväkirjoissaan ja muissa kirjoituksissaan monta synkkää riviä.

Uusia tulkintoja kenraali Yrjö Keinosen erosta

Puolustusvoimain komentaja kenraali Yrjö Keinonen jätti eroanomuksensa virastaan 25. huhtikuuta 1969. Eronsa syyksi hän ilmoitti tuntuvat leikkaukset puolustusmäärärahoissa.

Väitös: Tilaton väestö palkattiin suurvalta-ajan armeijaan

Kolmikymmenvuotisen sodan aikana sotaväkeen pestattiin tavallisesti tilattomia, jolloin varsinainen veroa maksava maanviljelijäväestö säästyi väenotoilta.

Koukkupolvinen ihminen on yleisin kalliomaalauksissa

Suomesta on löydetty noin kahdeksankymmentä kalliomaalausta ja parikymmentä punamultaläiskää. Pekka Kivikäs käsittelee uudessa teoksessaan Kalliokuvat kertovat näiden kalliomaalausten takana olevaa maailmaa.

Talven influenssaepidemiasta odotetaan lievää

Suomeen ei odoteta tulevana talvena voimakasta influenssaepidemiaa. Epidemian ei myöskään uskota puhkeavan poikkeuksellisen aikaisin, joten hyvää rokotusaikaa riittänee vielä pitkälle marraskuuhun, arvioi viruslaboratorion johtaja Reijo Pyhälä Kansanterveyslaitokselta.

Avannosta apua kolotuksiin ja stressiin

Pulahdus jäiseen veteen virkistää, poistaa stressiä ja pistää veren kiertämään, väittävät uimarit. Kerran avantouintia kokeillut jää yhä useammin koukkuun, minkä jälkeen lajista voi tulla jopa päivittäinen harrastus.

Alkoholimaksavauriolle altistava geeni löytynyt

Suomalaiset tutkijat ovat löytäneet geenimuodon, joka altistaa ihmisiä alkoholimaksavauriolle. Kansanterveyslaitoksen tutkimusten mukaan geenimuodon omaavilla ihmisillä on noin nelinkertainen riski sairastua alkoholimaksakirroosiin. Geeni lisää myös alkoholimaksatulehduksen riskiä.

Bakteeritestit nostaisivat lentokoneruoan hygieniaa

Ruokamyrkytysoireita aiheuttavan S.aureus -bakteerin testaaminen lentokeittöiden henkilökunnan nenänäytteistä olisi yksi keino parantaa lentokoneissa tarjottavan ruoan hygieniatasoa, ilmenee Elintarvikeviraston ylitarkastaja Maija Hatakan väitöskirjatutkimuksesta.

Juusto säilyi pitkään harvojen herkkuna

Juustohöylät eivät ole kovin montaa vuosikymmentä heiluneet suomalaisissa keittiöissä, sillä juusto säilyi aina viime vuosisadan puoliväliin asti vain harvojen herkkuna.

Trendikäs kuviopasta kiemurtelee perusmakaronin tilalle

Värikkäät kuviopastat ovat muotia ja valtaavat alaa perinteiseltä sarvimakaronilta. Lisäksi tuorepastan suosio on rajussa nousussa.

Talviaikaan siirrytään sunnuntaina

Suomi palaa takaisin normaali- eli talviaikaan sunnuntaina aamuyöllä, 29. lokakuuta.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun