Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


Kunnallis- ja eduskuntavaalit halutaan pitää erillään

Suomalaiset äänestivät laiskasti kunnallisvaaleissa. Usean vaalin putki ei kuitenkaan näytä olevan laiskuuden selitys, jos kansalaisia on uskominen: kaksi kolmesta suomalaisesta näet haluaa edelleen pitää eduskunta- ja kunnallisvaalit erillään, ilmenee Verkkouutisten Taloustutkimuksella teettämästä mielipideselvityksestä.

Hyvinvointi ja protestiaiheiden puute äänestämättömyyden syitä

Ei huono sää. Ei puolueiden laimea vaalikampanja. Ei sopivan ehdokkaan puute. Ehkä muuttoliike. Kenties keskimääräinen hyvinvointi. Ilmeisesti myös protestoinnin syyn puuttuminen. Tutkimusjohtaja ja järjestötyöntekijä löytävät yhteisiä, vähemmän populistisia syitä kunnallisvaalien laimeaan äänestysintoon.

Työryhmä tehostaisi aluepolitiikkaa

Talousneuvoston asettama työryhmä tehostaisi aluepolitiikkaa aluekeskusverkoston vahvistamisella, osaamisen tukemisella sekä nykyistä pitkäjänteisemmällä suunnittelulla. Uusia tai mullistavia keinoja työryhmän raportti ei kuitenkaan sisällä.

Kansanedustajilla pulmallinen rooli kunnallispolitiikassa

Joskus tuntuu siltä, että tietyt asiat "keksitään" aina uudelleen ja uudelleen. Näihin asioihin kuuluvat kuluvan vuoden aikana esillä olleet teemat kunnan johtamisjärjestelmästä ja kuntalaisten suorasta vaikuttamisesta.

Tupopöytä on katettu

Keskeiset palkansaajajärjestöt latoivat viikolla pöytään indeksiehdolla ja ansiokehitystakuulla höystetyt runsaan 3,5 prosentin palkankorotustavoitteet. Työnantajapuolella vaatimuksia pidetään aivan liian suurina, inflaatiota kiihdyttävinä ja työllisyyttä heikentävinä.

Ahosta yhä vankempi suoran kansanvaalin kannattaja

Esko Ahosta (kesk.) on kehkeytynyt yhä vankempi suoran kansanvaalin kannattaja hänen saatuaan etäisyyttä Suomen politiikkaan mantereen takana, jossa käydään sikäläistä presidentinvaalitaistoa.

Hallitus päättää energiapolitiikan linjasta ennen joulua

Kioton ilmastosopimuksen toteuttaminen nostaa ydinvoiman lisärakentamisen energiapoliittisen keskustelun keskiöön jo loppuvuodesta. Suomen lähivuosikymmenien ilmasto- ja energiapolitiikan linjauksesta päätetään hallituksessa eduskunnalle annettavan ilmastoselonteon hyväksymisen yhteydessä.

Ydinsähkö päihittää hiilivoiman hintavertailussa

Ympäristönsuojelu ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen puoltavat ydinvoiman lisärakentamista. Kasvihuonekaasujen päästöjen puuttumisen lisäksi ydinvoiman vahva valtti on sen edullinen hinta.

Eduskunta haluaa käsitellä alueidenkäyttötavoitteet

Eduskunnan ympäristövaliokunta vaatii hallitusta tuomaan valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet eduskunnan käsittelyyn ennen niiden lopullista hyväksymistä.

Ahtisaari esittää Balkanin alueelle uutta demokratisoitumisprosessia

Kun presidentti Martti Ahtisaarta pyydettiin mukaan Kosovon rauhanprosessiin, ainakaan lännessä juuri kukaan ei uskonut, että Jugoslavian silloinen presidentti Slobodan Milosevic voitaisiin saada myöntymään rauhanehtoihin.

Europarlamentti arvostelee Balkanin tukilupauksia

Euroopan parlamentti arvostelee jyrkästi jäsenmaiden runsaskätisiä lupauksia Länsi-Balkanin alueen tukemiseksi.

EKP jakoi liikaa bonuksia työntekijöilleen

Euroopan parlamentissa arvostellaan jyrkästi Euroopan keskuspankkia (EKP) sovittua suurempien palkanlisien maksamisesta työntekijöille.

Fischler: Suomi voisi isännöidä EU:n ruokavirastoa

EU:n komission maatalouskomissaarin Franz Fischlerin mielestä Suomi voisi saada unioniin perustettavan elintarvikeviraston.

Suomea uhkaa miljoonien markkojen EU-tukien menetys

Suomi on menettämässä miljoonia markkoja EU:n maataloustukea puutteellisen valvonnan ja pikkuvirheiden takia.

Maatalouden raamiohjelmassa huomio tilojen kannattavuuteen

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän (sit.) mielestä maatalouden kannattavuuden pitää olla tulevina vuosina niin hyvä, että tuotanto on viljelijöiden näkökulmasta on mielekästä.

Työttömyys väheni syyskuussa

Työllisiä oli syyskuussa Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 38 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kunnallisvaalit 2000 - tulokset

Kunnallisvaalien tuloksia taulukkomuodossa ja graafisina esityksinä.

Sivun alkuun