Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Armoton kuvaus Tshernobylistä

Valkovenäläinen kirjailija, toimittaja Svetlana Aleksijevitsh vieraili Suomessa kuluneella viikolla. Hänen teoksensa Tshernobylistä nousee rukous ilmestyi suomeksi ydinvoimalaonnettomuuden vuosipäivän aattona.

Viikon pelidemo: TrickStyle

Rullalautailua voi harjoitella vaikkapa rakettimoottorilla varustetulla skeittilaudalla. TrickStyle antaa pelaajalle ilmassa leijuvan, rakettimoottorilla varustetun rullalaudan, jonka huippunopeus yltää satasen paremmalle puolelle.

Linnanmäen huvipuisto toukokuussa 50 vuotta

Linnanmäen huvipuisto Helsingin Alppilassa avaa lauantaina porttinsa. Lasten Päivän Säätiön omistama huvipuisto tavoittelee uutta kävijäennätystä jälleen uusin laittein, joihin on investoitu peräti 15 miljoonaa markkaa.

Matkapuhelinten käyttö ei ole lisännyt liikennekuolemia

Matkapuhelinten käyttö moottoriliikenteessä ei ole kasvattanut kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia.

Yrittäjäperheet ruksaavat lottorivejä

Lähes miljoonalta kotitaloudelta liikenee Tilastokeskuksen kulutustutkimuksen mukaan rahaa erilaisiin rahapeleihin.

Suomalais-amerikkalainen retkikunta väittää löytäneensä kadonneen vuoren

Suomalais-amerikkalainen tutkimus- ja kiipeilyretkikunta väittää, että sadat vuorikiipeilijät ovat yrittäneet kahden vuosikymmenen aikana kiivetä väärälle vuorelle Nepalin Himalajalla.

Tornadot yhä arvoitus tutkijoille

Osassa Yhdysvaltoja varauduttiin viime viikolla rajumyrskyihin, ja tornadovaroitukset olivat voimassa useissa itärannikon osavaltioissa. Sama myrskyrintama oli tuhonnut aikaisemmin lukuisia taloja Kansasissa ja muissa osavaltioissa.

Kalliomaalaukset liittyvät myös kivenpalvontaan

Kalliomaalauksia tutkiva Kymenlaakson maakuntamuseon amanuenssi Timo Miettinen on löytänyt viimeisen tutkimusjaksonsa aikana asioita, jotka vahvistavat aikaisemman käsityksen entuudestaan tutuista kalliomaalauksista.

Kokokuva suomalaisesta laiskuudesta kansien väliin

Maisteri Jyrki Piispa on piirtänyt kokovartalokuvan suomalaisesta laiskurista. Hänen teoksensa Ei terve työtä kaipaa - suomalainen laiskuus julkistettiin keskiviikkona Joensuussa. Kirjassaan Piispa tarkastelee laiskuutta elokuvan, kirjallisuuden ja perinteen kautta.

Sadat sanovat kärsivänsä sähköyliherkkyydestä

Suomessa on satoja ihmisiä, jotka sanovat kärsivänsä sähköyliherkkyydestä. Lääketiede ei kuitenkaan tarjoa näyttöä siitä, että sähkölaitteissa esiintyvät sähkö- ja magneettiset kentät voisivat aiheuttaa vaikutuksia elimistöön.

Suomen autoilun 100-vuotista historiaa juhlitaan Turussa

Turussa valmistaudutaan juhlimaan Suomen autoilun satavuotista historiaa. Tämän merkkipaalun saavuttamista muistetaan mm. Auto 100 vuotta Turussa -tapahtumasarjan merkeissä.

Suomalaisten johtama Tanganyikajärven tutkimus valmistui

Kuopion yliopiston johtama Tanganyikajärven tutkimusprojekti on valmistunut. Kahdeksanvuotisen projektin tulokset julkistettiin kirjana ja CD ROM -tietopakettina Kuopiossa keskiviikkona.

Amerikkalaistutkimukset: Terveellinen ravinto ei estä suolistosyöpää

Yhdysvalloissa on julkaistu kaksi laajaa tutkimusta, jotka päätyvät samaan lopputulokseen: kuitupitoinen ja vähärasvainen ravinto ei näytä ehkäisevän suolistosyöpää.

On jälleen piknikin aika

Sään salliessa, ja joskus siitä piittaamattakin, monien vapunjuhlijoiden ohjelmistoon kuuluu Vapunpäivän piknikki. Kuohuviinin kyydittämänä silloin maistuvat perinteisesti nakit, perunasalaatti, tippaleivät ja munkit.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun