Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysSähköpaimen

28.4.2000

Kuka maksaa?Hyvä, että lähtee. Mutta kummallisia kiemuroita tuo lähtö piti sisällään hamaan loppuun saakka. Kun lupa tuli, tuli hätä: mistä rahat - kuka maksaa. Esko Aho ei petä - koskaan. Kepu aina.


Sähköpaimen(kin) on visiteerannut jenkkilässä, lähiseuduista nyt puhumattakaan. Kaikki keikat on pitänyt tehdä omaan piikkiin. Tyhmä kun on ei ole tullut mieleenkään kysellä kuka rahoittaisi pikku kännäilyn eurooppalaisissa tavernoissa.

Kepun ajatusten Kannuspuro Esko Aho sen sijaan kertoi ensi töikseen, matkaluvan Harvardiin saatuaan, etsiskelevänsä rahoittajaa "luento"keikalleen. Voi pyhä jysäys. Onko OKO:sta raha loppunut?

Vallantäyteisyydestä puhutaan paljon. Kaikkien tekemisistä se ei näy, saati kuulu.

Esko Aho on kuitenkin täysin tajuton ymmärtämään miltä hänen öykkäröintinsa kuulostaa meidän tavallisten ihmisten korvissa. Tai sitten hän on tyhmä.

Ahon hommat on nyt mokattu niin perin juurin, että edes se kolmen kuukauden poliittinen muisti ei pelasta. Ehdokkuus Helsingin vaalipiirissä jää Esko Ahon ainoaksi.

Pohjanmaalla, omiensa joukossa, Esko Aho saa äänivyöryn - seuraavissakin vaaleissa. Saihan Kauko Koplatalokin. Kepu ei petä - omiaan.

Sähköpaimenen jälkiviisas neuvo on: hiljaa hyvä tulee. Ei kaikkia asioitaan pidä levitellä turuille ja toreille reposteltaviksi. Raha"pulaa" esimerkiksi.

Rikkaan vastakohta on köyhä. Köyhällä ei Suomessa ole ystävää - hyvä, että edes tuulella on.

Sähköpaimenta hirvittää kotoisen valtaeliittimme välinpitämättömyys, suoranainen piittaamattomuus siitä, miltä mikäkin teko - tai sana - näyttää.

Presidentti Martti "Optio" Ahtisaari haali itselleen optioedun heti kun sai. Aiemmin hän haukkui edun ottaneita saalistajiksi.

Pääministeri Paavo "Sopu" Lipponen on mukana puljussa, jonka ainoa "liike"toiminta on omistaa osakkeita… ja niin poispäin.

Pisteenä Ö:n päällä vasuriänkyröiden puheenjohtaja Suvi-Anne "Siili" Siimes kehuu uudessa kirjassaan estottomasti jenkkilää, ihanuuksien kultamaata.

Siellä, jos missä, asiat ovat mallillaan. Lenin kuolisi, jos eläisi, moisen kuullessaan.

Perinteistä tapaa noudattaen - ja Wapun muistaen - Sähköpaimen toivottaa antoisaa kevään juhlaa: älkää antako ylen - ainakaan omaan taskuunne. Saati taksiin.

Sähköpaimenelle voi myös lähettää emailia; tyhmyyksissään kun lupautui niitä lukemaan... (Mutta EI vastaamaan).


Kolumnit -sivulle