Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysTapahtui näinä päivinä…Singapore: Äiti puri poikansa purijaa

Singaporelainen äiti on soveltanut kirjaimellisesti periaatetta hammas hampaasta. Kun naisen kaksivuotiaan pojan toveri puri tätä lastenkodissa, äiti kosti puremalla puolestaan purijaa.

Kostonsa jälkeen 33-vuotias Goh Joo Huay vei poikansa lastenkodista ja ilmoitti seuraavana päivänä, että tämä ei enää palaa hoitoon.

Goh joutui tekosestaan kuitenkin syytettyjen penkille. Paikallinen oikeusistuin tuomitsi hänelle tuhannen Singaporen dollarin (4 520 mk) sakot.


Kuninkaallisten kapinallinen luopui kielikorusta

Kielikoru on menettänyt erään näkyvän kantajansa. Brittien kuninkaallisen perheen kapinalliseksi luonnehdittu Zara Phillips on luopunut kielikorun käytöstä.

Kuningatar Elisabetin tyttärentytär päätti hylätä korun, koska hänen poikaystävänsä valitti sen pilaavan suudelmat. Asiasta kertoi The Sun -iltapäivälehti.

Sekä kuningatar Elisabet että Zaran äiti, prinsessa Anne, vastustivat ideaa, kun tyttö päätti taannoin lävistyttää kielensä. Nyt poikaystävän valitus tehosi siinä missä monarkin kielto ei vaikuttanut.


Britanniassa viisivuotias ryöstäjä

Viisivuotias poika on tehnyt arveluttavan ennätyksen Britanniassa: hänestä tuli maan mitä ilmeisimmin nuorin ryöstäjä. Poliisi ilmoitti, että pikkumies ja hänen yhdeksänvuotias kaverinsa ryöstivät iäkkään naisen käsilaukun Mexboroughissa.

- Pidimme pojille sittemmin kunnon puhuttelun. Koska nuorempi heistä on vain viiden vanha, tämän täytyy olla uusi ennätys, poliisin edustaja kertoi.

Käsilaukkunsa menettänyt noin 70-vuotias nainen ei loukkaantunut välikohtauksessa. Britannian lain mukaan alle kymmenvuotiasta lasta ei voida syyttää tuomioistuimessa.


Kruuna vai klaava ratkaisi tuomion

Kentuckylainen tuomari Kenneth Conliffe määräsi murhajutun uuteen käsittelyyn juryn omituisen menettelyn takia. Se oli todennut syytettynä olleen Phillip Givensin syylliseksi, mutta ei osannut päättää, onko kyseessä murha vai tappo.

Jury oli keksinyt mielestään oivan keinon ratkaista Givensin rikoksen vakavuus. Se päätyi heittämään kruunaa vai klaavaa siitä, onko Givens tehnyt murhan vai tapon.

Ilmojen teille heitetty kolikko oli Givensille armoton - sen mielestä hän oli tehnyt murhan, josta olisi voinut saada elinkautisen vankeustuomion.

Huhu juryn kolikkoratkaisusta kantautui myös tuomari Conliffen korviin. Hän otti juryn puheenjohtajan kuultavakseen, ja tämä myönsi kolikon päättäneen tyttöystävänsä surmanneen Givensin kohtalon.

Givensin asianajaja Mark Chandler luonnehti juryn toimintaa vallan merkilliseksi.
- Kuulin tällaisesta lakiopintojeni aikana, mutta en ole 15 vuotta kestäneen urani varrella aiemmin törmännyt moiseen, asianajaja päivitteli.


Moni kakku päältä kaunis

29 vuotta sitten vankilasta karannut yhdysvaltalainen Allen Richardson on ilmoittanut palaavansa rangaistuslaitokseen kärsiäkseen tuomionsa loppuun.

Pakonsa jälkeen Kanadassa asustellut mies passitettiin muinoin kiven sisään hänen myytyään reilun sadan markan arvosta LSD:tä siviilipukuiselle poliisille. Richardson oli ehtinyt istua neljän vuoden tuomiostaan vain osan karistaessaan vankilan tomut jaloistaan.

Entinen opiskelija ja huumekauppias perustelee paluutaan kiven sisään sillä, että hän haluaa tehdä tilit selväksi - ei menneisyytensä, vaan tulevaisuutensa kanssa.


Playboyn huumori kyseenalaista Romaniassa

Miestenlehti Playboyssa ollaan vakaasti sitä mieltä, että huumorin kukka on se kaikkein kaunein. Siitä huolimatta varsinkin Romaniassa lehden huumoria pidetään syystäkin kyseenalaisena.

Playboyn Romanian painoksen huhtikuun numerossa on artikkeli, jossa aviomiehille kerrotaan, kuinka hakata vaimo ilman että pahoinpitelystä aiheutuu mustelmia tai muita ikäviä todisteita.

Artikkeli aiheutti tunnekuohun, ja Playboylta vaadittiin selitystä käsittämättömän jutun julkaisemiseen. Selitys löytyi: Playboy muistutti, että juttu oli heidän huhtikuun numerossaan, joten kyseessä oli aprillipila!

Playboy on lupautunut paikkaamaan aprillipilansa aiheuttamia kolhuja. Lehti julkaisee tulevaisuudessa artikkelin poikineen, joissa romanialaisia miehiä kehotetaan olemaan turvautumatta kotonaan väkivaltaan.

Koonnut: IA
28.4.2000


Ulkomaat -sivulle