Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysTyöllisyyspolitiikassa painopiste osaamiseenSuomi panostaa voimakkaasti osaamiseen vuoden 2000 työllisyyden toimintasuunnitelmassaan Euroopan unionille. Tavoitteena on lisätä työllisyyttä sekä parantaa työvoiman saatavuutta ja työmarkkinoiden toimivuutta.


Hallitus on tavoitellut työllisyysasteen nousua 68 prosenttiin vuoteen 2003 mennessä. Työvoiman kysynnän kasvun ansiosta tavoitteeseen arvioidaan päästävän jo ensi vuonna.

Hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen yhteisesti laatima työllisyyden toimintasuunnitelma toteutetaan talousarvion ja talousarviokehysten antamissa rajoissa. Pääosa suunnitelmaan kuuluvista lukuisista hankkeista aloitetaan ensi vuonna.

Yritysten ja työyhteisöjen osaamista petrataan monivuotisella kehittämistyöllä. Mm. aikuiskoulutusjärjestelmän avulla koulutetaan sekä työssä olevia että työttömiä räätälöidysti yritysten tarpeiden pohjalta.

Nelivuotisella Osaavan työvoiman saatavuus -hankkeella torjutaan työvoimapulaa. Suunnitelmissa on luoda kattava työvoiman tarpeen arviointijärjestelmä, jonka perustalta koulutusta suunnataan aloille, joita uhkaa pula osaajista.

Pitkittyvään työttömyyteen pureudutaan nelivuotisella Uusi alku -hankkeella. Syrjäytymisen vähentämiseksi tiivistetään eri viranomaisten yhteistyötä ja selkiytetään työ- ja sosiaaliviranomaisten välistä vastuunjakoa.

Nelivuotisella Tasavertaiset työmarkkinat -hankkeella yritetään mm. lisätä tyttöjen ja poikien hakeutumista muillekin kuin sukupuolelleen perinteisille aloille.

Listalta löytyy lisäksi mm. tietoyhteiskuntaa ja yrittäjyyttä vahvistavia hankkeita.

STT-IKK
28.4.2000


Politiikka -sivulle