Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Zimbabwessa sekasorto ennen vaaleja

Poliittiseen ahdinkoon joutunut presidentti Robert Mugabe on alkanut toteuttaa opposition nujertamiseksi lyhytnäköistä väkivaltataktiikkaa, joka uhkaa tuhota Zimbabwen demokratian ja talouden vuosiksi eteenpäin.

Vietnam kamppailee tuhoisan menneisyytensä kanssa

Sekasortoinen vetäytyminen päätti verisen ja raa'an sodan 25 vuotta sitten. Viimeiset Yhdysvaltain laivaston sotilaat lennätettiin paniikissa helikoptereilla Yhdysvaltain suurlähetystöstä Etelä-Vietnamin pääkaupungista Saigonista pois vain muutama tunti ennen pohjoisvietnamilaisten panssarivaunujen saapumista lähellä sijaitsevaan presidentinpalatsiin.

Vietnamin katkera perintö

Vietnamin sota on ainoa sota, jonka Yhdysvallat on hävinnyt. Sen jälkimainingit tuntuvat amerikkalaisessa yhteiskunnassa edelleen.

Haluaako Venäjä olla eurooppalainen sivistysvaltio?

Viime vuosikymmenen loppua kohden Venäjän kansainvälinen arvovalta väheni. Boris Jeltsinin presidenttiyden viimeiset sekavat vuodet johtivat maan alamäkeen. Jeltsinin ja hänen seuraajansa Vladimir Putinin johtaman Venäjän sodankäyntitapa Tshetshenian sodassa jatkoi tuota alamäkeä.

Jablokov: Venäjän ympäristönsuojelu taantunut

Venäjän ympäristönsuojelu on taantunut viimeisten kymmenen vuoden kuluessa, venäläinen ympäristöasiantuntija, akateemikko Aleksei Jablokov arvioi Helsingissä keskiviikkona.

Internet-kauppa dopingtaistelun vitsaus Australiassa

Doping-aineiden verkkokauppa tuo uuden haasteen sekä kiellettyjen aineiden käyttöä vastaan taistelevalle urheiluväelle että eri maiden tulliviranomaisille.

Skandaalit ja nepotismi horjuttavat Filippiinien vakautta

Filippiinien vakautta horjuttavat sitkeät huhut uhkaavasta sotilasvallankaappauksesta. Huhuja ruokkivat maan korkeimpaan johtoon kohdistetut skandaaliepäilyt ja kansan keskuudessa kasvava tyytymättömyys.

Reykjavikin teeman kulttuuri ja luonto

Pitkään ei ole tarvinnut miettiä Reykjavikin kulttuurikaupunkivuoden teemaa. Se on kulttuuri ja luonto: neljän huhtikuisen päivän aikana Reykjavikissa paistaa kevätaurinko, sataa vettä, räntää ja rakeita - kaikkea jokaisena päivänä.

Tshernobylin raivaustöihin osallistuneista 30 000 on kuollut

Noin 30 000 Tshernobylin ydinkatastrofin pelastus- ja raivaustöihin osallistunutta ihmistä on kuollut vuonna 1986 sattuneen onnettomuuden jälkeen, venäläinen uutistoimisto Itar-Tass kertoi tiistaina Venäjän terveysministeriön tietoihin viitaten. Onnettomuudesta tuli keskiviikkona kuluneeksi 14 vuotta.

Columbinen koulun verilöyly muutti Yhdysvaltojen kouluja

Yhdysvaltojen historian pahin koulussa tapahtunut verilöyly, Columbinen lukion ampumavälikohtaus tapahtui hieman yli vuosi sitten. Littletonissa Coloradossa sijaitsevassa koulussa menehtyi kaikkiaan 15 ihmistä.

Italian uusi hallitus vannoi virkavalansa

Italian uusi, pääministeri Giuliano Amaton johtama hallitus vannoi keskiviikkona virkavalansa Roomassa. Hallitus on Italian 58. hallitus toisen maailmansodan jälkeen.

Venäjä valmis kuuntelemaan USA:n ehdotuksia strategisesta turvallisuudesta

Venäjän ulkoministerin Igor Ivanovin mukaan Venäjä on valmis kuuntelemaan Yhdysvaltojen ehdotuksia siitä, miten uusia strategisia uhkia tulisi käsitellä. Ivanov tähdensi kuitenkin tiistaina myös, että Venäjä vastustaa edelleen Yhdysvaltojen ehdotusta ABM-ohjustentorjuntasopimuksen muuttamisesta.

Kloonatut solut ovat osoittautuneet biologista ikäänsä nuoremmiksi

Lehmiä kloonanneet tutkijat sanoivat torstaina, että kloonatut eläimet ovat osoittautuneet biologista ikäänsä nuoremmiksi.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun