Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysWerkkouutisten perinteinen WappupakinaDow Jones hienoisessa laskussa, mutta HEX-yleisindeksi 16092,35, nousua eilisestä 666 pistettä. Päivän vaihto Helsingissä 872,72 milj. euroa. New Yorkin tiedot paikallista aikaa.


Kurppapaisti nytkähtelee ja ulisee rytisevän nuotion yllä. Paistuavan lihan kärisevä lemu leviää ympäristöön, ja erään espoolaisen kartanon puistoon kokoontuneiden vapunjuhlijoiden kasvot vääntyvät himokkaasti.

"Hyvää Wappia!" huutaa yo-neitokainen Amber valkean lakkinsa alta nähdessään hyvien ystäviensä Rickin ja Dickin tulevan ulos kotimaisesta Hi Tech Saunasta nahat höyryten. Amber on Säästö-Osake-Pankin uusi markkina-analyytikko ja tuore MBA.

Hän tienaa 35 000 mk kuussa ja pääomatulot päälle, yeah. Silmälasin sangat on kultaa. Cool misukka, lisäksi kaunis kuin ämpäri.


Nyt on nopean ostajan bullmarket!

"Kännykät esiin ja Wappi-palvelut kuumaksi!" huutaa hihkaisevat yhtäaikaa sekä Rick että Dick nähdessään Amberin ja tempaisevat uusimmat vehkeensä koteloistaan. Rick paukauttaa vielä purukumistaan ison pallon.

Rick on laiha, mutta lyhyttukkainen mies. Hän on Net.Biz.DoubleX.Comin toimitusjohtaja ja entinen pääomistaja. Hän oli nuorempana tunnettu sammakkokokoelmastaan. Myytyään optionsa hän ansaitsi tammikuussa 150 miljoonaa, yeah!

Dick on hyvin komea, silmälasipäinen mies. Hän on WebProfit.Dotin hallituksen puheenjohtaja ja entinen omistaja. Hänen mieliruokaansa ovat hampurilaiset ja pitsat. Myytyään optionsa hän ansaitsi helmikuussa 383 miljoonaa, yeah yeah!

Sekä Rick että Dick ovat neljätoistavuotiaita.


Kaupankäynnin alettua hetki sitten Tokiossa...

He viettävät ihanaa vappupäivää luonnon helmassa kartanon leikatulla nurmikolla wappaillen kavereilleen ja syöden lauantaimakkaraa. "Saatsä näkyviin tälläsen logon, jossa on krokotiili?" kysyy Rick Dickiltä. "Ei mulla lukee vaan HAVE A NICE DAY",vastaa Dick Rickille.

Amber käy iskemässä kurpan hengiltä, kulauttaa maljan Light Drinkiä ja sanoo yhtäkkiä ilman mitään järkevää syytä: "Vaan sitä mä olen considering, että kun meillä on everything's fine, niin miten kolmesataatuhatta tyyppiä on tässä maassa työttömänä?"

"Niiltä puuttuu sisäinen johtajuus", sanoo Dick ja sylkeä roiskauttaa korkealle ilmaan valtaisan räkäklöntin, joka läiskähtää puun oksalle ja jää siihen roikkumaan.

"Mikä kolmasataattonnia?" ihmettelee Rick, jolla on keskittymisvaikeuksia. "Mitä sellasella summalla tekee? Eihän se riitä ollenkaan high revenue investment capitaaliksi. Saaks sillä edes autoo?"


Futuureissa volatiliteetti on erinomainen!

Kartanon aidan taakse kerääntyy rääsyistä väkeä. He ojentelevat käsivarsiaan retkeläisiä kohden ja näyttävät sitten suutaan, aivan kuin heillä olisi nälkä. Jotkut näyttelevät rujoja ja tautien runtelemia laihoja jäseniään. Muutamat yskivät verta ja valittavat ääneen.

"Mitäs inhottavia kerjäläisiä nuo ovat", kysyy Amber ja hänen kauniit paljaat olkapäänsä värähtävät inhosta. "Hyi kuinka tuokin äijä tuijottaa minua!"

"Noi taitaa olla köyhää jengiä Otaniemestä, varkaita ja kurjimuksia ", Rick toteaa. "Onpas nuorimmat niistä likaisia. Heitetään niille pari makkarankuorta, että saavat syödäkseen. Toikin vanha proffa näyttää siltä, että kupsahtaa juuri!"

"Voi, tehkäämme niin", sanoo Amber. "Nehän voivat myös olla kierteleviä opiskelijoita maakuntayliopistoista, jotka eivät enää muista, missä heidän yliopistonsa ovat joskus sijainneet. Voi kuinka romanttista! Tuosta saatte koko makkaran, syökää ja iloitkaa elämästänne!"


Go west, young man!

"Oletteko muuten pojat kuulleet, että Kafkan kirjasta Amerikka on julkaistu uusi käännös?" Amber kysyy.

"Ai mistä kirjasta?" ihmettelee Rick. Sitten hän innostuu. "Sillähän on kiinnostava nimi: Amerikka! Se on vähän niinku American Dream tai American Beaty. Ja isä on kertonut sellaisesta elokuvasta kuin American Gigolo!"

"Tän uuden käännöksen nimi on Mies joka katosi", Amber jatkaa. "Keskustapuolue on ostanut koko painoksen."

Tulee hiljaista. Hiipuva nuotio raksahtelee. Tuuli humisee leppoisasti suomalaisten koivujen latvoissa ja lipputankojen nupeissa. Vesi liplattaa suihkulähteessä. Jo alkavat ylioppilaslakit nuokahdella.

HEIKKI JANTUNEN
28.4.2000

Hyvää Wappia kaikille!


Kolumnit -sivulle